Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Zupełnie mnie zaskoczył Twój zamek, ale ogólnie podoba mi się, tylko ten kolorek to mi całkiem nie pasuje Ale rozumiem ,że to tylko tymczasowe Powodzenia w dalszych pracach
  3. blachodachówka gotycka, bo nie dorwałem nic średniowiecznego za dobrze zabytków pilnują żeby sobie część zadaszenia na własne cele architektoniczne przywłaszczyć
  4. Najfajniejsza jest ta gotycka blachodachówka . Mam ochotę na coś podobnego, bo też nie znoszę krasnali i telewizji. Brawa za pomysł ! Andrzej (Trach)
  5. preev, chłopie jak TY to robisz - wszędzie Cię pelno. I jeszcze ten zamek. Jest OK.
  6. jama dla smoka????? to może jeszcze reku, centr. odkurzacz i solary
  7. Zamek jest, Dama jest, a gdzie jama dla SMOKA? Preev, drugi smok po wawelskim! (No, nie licząc warszawskiego Bazyliszka!) Budowla super, błedy Ci będą wybaczone, bo tylko ten się nie myli, kto nie buduje lub nie remontuje!
  8. myślałem też o atrapie cegieł (po prostu domalować fugi na biało) ale czasu ni ma
  9. co do koloru to proponuję namalować na nim atrapę kamieni (np. tak na szaro-biało)
  10. Super bardzo mi się podoba, a jeśli chodzi o kolorek to popieram innych forumowiczów chyba z czasem trzeba go zmienić. A może z biegiem czasu jak się przykurzy będzie OK. A tak na marginesie mój wujek robił podobne rzeczy, ale z drewna - stoi całe miasteczko z młynem i domkami wygląda świetnie i ludziska przychodzą oglądać a największą radochę mają dzieci. Acha jeszcze dodam ,że zajęlo mu to sporo czasu- kilka lat.
  11. nie ma za co a kolor zmienię jak tylko będę miał trochę grosza A po co się będziesz z malkontentami użerał - zdjecie do fotoszopa, kolorek zmień na "mroczny" i wystaw z powrotem pozdrawiam wielbicieli fortyfikacji. o tym nie pomyślałem, ale przecież nie będę moich znajomych forumowiczów oszukiwał a i tak większości się podoba To się teraz nazywa kreowanie wizerunku i jest bardzo trendy a jak ktoś z telewizji wątek wyczai i zechce wpaść do mnie mój zamek nakręcić dla potomności to co wtedy??? jakoś się tak przebarwiło
  12. nie ma za co a kolor zmienię jak tylko będę miał trochę grosza A po co się będziesz z malkontentami użerał - zdjecie do fotoszopa, kolorek zmień na "mroczny" i wystaw z powrotem pozdrawiam wielbicieli fortyfikacji. o tym nie pomyślałem, ale przecież nie będę moich znajomych forumowiczów oszukiwał a i tak większości się podoba To się teraz nazywa kreowanie wizerunku i jest bardzo trendy
  13. nie ma za co a kolor zmienię jak tylko będę miał trochę grosza A po co się będziesz z malkontentami użerał - zdjecie do fotoszopa, kolorek zmień na "mroczny" i wystaw z powrotem pozdrawiam wielbicieli fortyfikacji. o tym nie pomyślałem, ale przecież nie będę moich znajomych forumowiczów oszukiwał a i tak większości się podoba
  14. nie ma za co a kolor zmienię jak tylko będę miał trochę grosza A po co się będziesz z malkontentami użerał - zdjecie do fotoszopa, kolorek zmień na "mroczny" i wystaw z powrotem pozdrawiam wielbicieli fortyfikacji.
  15. Dzięki za zaproszenie. osowa jaki licznik ledwie 1800 postów na kwartał. . preev Może tak zmienić materiał na piaskowiec. Latwiejszy w obróbce jest. A była taka piosenka o wysokiej wieży i parasolu kiedyś.
  16. pewnie, że wiem, ale ja się wzoruję na Kroyenie, niepoprawnym optymiście, którego swoją drogą tutaj nie było Kroyena gdzie jesteś
  17. Musze sobie nabić licznik , preev wiesz o cio biega Jestem na tak .....jednak jeśli chcesz rady - zmień paletę barw ( to tak od serca ) nio ....i jest jeden więcej , nio nie?
  18. to proszę na "tak" jeszcze zagłosować bo "niepodobających" w końcu więcej będzie i w depresję wpadnę
  19. No pięknie, pięknie Jaki zamek taki król? A rak serio: bardzo fajne!
  20. będzie... pozwólCie mi skończyć najpierw remont w domu, a potem zacznę realizować wasze zachcianki a tak na serio to jest stan surowy zamknięty do końca jeszcze dużo zostało ale będę na bieżąco informował o postępach (choć w tym roku dużo nie zrobię ) pozdrawiam
  21. dzięki za pomoc wyjdzie lepszy efekt niż imitacja cegieł którą chciałem zrobić
  22. Mroczny Gotyk Kup puszkę zwyczajnej białej (może być olejna - tylko ściany nie będa oddychać ) i czarny pigment. Rozlej do 3 słoików i zmieszaj w różnych ilościach z pigmentem - tak żeby otrzymac ciemno szary, jasno szary i taki pośredni (tego najwięcej). Tym pośrednim pomaluj "po całości", pozostałymi (cienkim pędzelkiem) pociągnij nieregularną i drobną siateczkę - jaśniejszym lewe i górne krawedzie oczek, a najciemniejszym prawe i dolne. Wyjdzie ci kamienna forteca. Do tego nad bramą przydałby się jakiś maszkaron, a na wieżach rzygacze. Podzamcze obsadź różnymi mchami, poutykaj trochę kamyków, a drogę do bramy wysyp piaseczkiem (dziedzińce też).
  23.  

• Dodaj nową pozycję...