Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
i zbudowałem sobie zamek... ;)
Molly odpowiedział a topic → i zbudowałem sobie zamek... ;) i zbudowałem sobie zamek... ;) Topics
Zupełnie mnie zaskoczył Twój zamek, ale ogólnie podoba mi się, tylko ten kolorek to mi całkiem nie pasuje Ale rozumiem ,że to tylko tymczasowe Powodzenia w dalszych pracach -
preev odpowiedział a topic → i zbudowałem sobie zamek... ;) i zbudowałem sobie zamek... ;) Topics
blachodachówka gotycka, bo nie dorwałem nic średniowiecznego za dobrze zabytków pilnują żeby sobie część zadaszenia na własne cele architektoniczne przywłaszczyć -
trach odpowiedział a topic → i zbudowałem sobie zamek... ;) i zbudowałem sobie zamek... ;) Topics
Najfajniejsza jest ta gotycka blachodachówka . Mam ochotę na coś podobnego, bo też nie znoszę krasnali i telewizji. Brawa za pomysł ! Andrzej (Trach) -
preev odpowiedział a topic → i zbudowałem sobie zamek... ;) i zbudowałem sobie zamek... ;) Topics
jama dla smoka????? to może jeszcze reku, centr. odkurzacz i solary -
myślałem też o atrapie cegieł (po prostu domalować fugi na biało) ale czasu ni ma -
frails odpowiedział a topic → i zbudowałem sobie zamek... ;) i zbudowałem sobie zamek... ;) Topics
co do koloru to proponuję namalować na nim atrapę kamieni (np. tak na szaro-biało) -
asaj odpowiedział a topic → i zbudowałem sobie zamek... ;) i zbudowałem sobie zamek... ;) Topics
Super bardzo mi się podoba, a jeśli chodzi o kolorek to popieram innych forumowiczów chyba z czasem trzeba go zmienić. A może z biegiem czasu jak się przykurzy będzie OK. A tak na marginesie mój wujek robił podobne rzeczy, ale z drewna - stoi całe miasteczko z młynem i domkami wygląda świetnie i ludziska przychodzą oglądać a największą radochę mają dzieci. Acha jeszcze dodam ,że zajęlo mu to sporo czasu- kilka lat. -
nie ma za co a kolor zmienię jak tylko będę miał trochę grosza A po co się będziesz z malkontentami użerał - zdjecie do fotoszopa, kolorek zmień na "mroczny" i wystaw z powrotem pozdrawiam wielbicieli fortyfikacji. o tym nie pomyślałem, ale przecież nie będę moich znajomych forumowiczów oszukiwał a i tak większości się podoba To się teraz nazywa kreowanie wizerunku i jest bardzo trendy a jak ktoś z telewizji wątek wyczai i zechce wpaść do mnie mój zamek nakręcić dla potomności to co wtedy??? jakoś się tak przebarwiło -
Jasiu odpowiedział a topic → i zbudowałem sobie zamek... ;) i zbudowałem sobie zamek... ;) Topics
nie ma za co a kolor zmienię jak tylko będę miał trochę grosza A po co się będziesz z malkontentami użerał - zdjecie do fotoszopa, kolorek zmień na "mroczny" i wystaw z powrotem pozdrawiam wielbicieli fortyfikacji. o tym nie pomyślałem, ale przecież nie będę moich znajomych forumowiczów oszukiwał a i tak większości się podoba To się teraz nazywa kreowanie wizerunku i jest bardzo trendy -
nie ma za co a kolor zmienię jak tylko będę miał trochę grosza A po co się będziesz z malkontentami użerał - zdjecie do fotoszopa, kolorek zmień na "mroczny" i wystaw z powrotem pozdrawiam wielbicieli fortyfikacji. o tym nie pomyślałem, ale przecież nie będę moich znajomych forumowiczów oszukiwał a i tak większości się podoba -
olinek odpowiedział a topic → i zbudowałem sobie zamek... ;) i zbudowałem sobie zamek... ;) Topics
nie ma za co a kolor zmienię jak tylko będę miał trochę grosza A po co się będziesz z malkontentami użerał - zdjecie do fotoszopa, kolorek zmień na "mroczny" i wystaw z powrotem pozdrawiam wielbicieli fortyfikacji. -
pewnie, że wiem, ale ja się wzoruję na Kroyenie, niepoprawnym optymiście, którego swoją drogą tutaj nie było Kroyena gdzie jesteś -
osowa odpowiedział a topic → i zbudowałem sobie zamek... ;) i zbudowałem sobie zamek... ;) Topics
Musze sobie nabić licznik , preev wiesz o cio biega Jestem na tak .....jednak jeśli chcesz rady - zmień paletę barw ( to tak od serca ) nio ....i jest jeden więcej , nio nie? -
i kolejne dwa, jupi -
dzięki za 2 kolejne głosy na "tak" -
to proszę na "tak" jeszcze zagłosować bo "niepodobających" w końcu więcej będzie i w depresję wpadnę -
będzie... pozwólCie mi skończyć najpierw remont w domu, a potem zacznę realizować wasze zachcianki a tak na serio to jest stan surowy zamknięty do końca jeszcze dużo zostało ale będę na bieżąco informował o postępach (choć w tym roku dużo nie zrobię ) pozdrawiam -
dzięki za pomoc wyjdzie lepszy efekt niż imitacja cegieł którą chciałem zrobić -
Jasiu odpowiedział a topic → i zbudowałem sobie zamek... ;) i zbudowałem sobie zamek... ;) Topics
Mroczny Gotyk Kup puszkę zwyczajnej białej (może być olejna - tylko ściany nie będa oddychać ) i czarny pigment. Rozlej do 3 słoików i zmieszaj w różnych ilościach z pigmentem - tak żeby otrzymac ciemno szary, jasno szary i taki pośredni (tego najwięcej). Tym pośrednim pomaluj "po całości", pozostałymi (cienkim pędzelkiem) pociągnij nieregularną i drobną siateczkę - jaśniejszym lewe i górne krawedzie oczek, a najciemniejszym prawe i dolne. Wyjdzie ci kamienna forteca. Do tego nad bramą przydałby się jakiś maszkaron, a na wieżach rzygacze. Podzamcze obsadź różnymi mchami, poutykaj trochę kamyków, a drogę do bramy wysyp piaseczkiem (dziedzińce też).