Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
A żebyś wiedział! Sam rysia widziałem w Kwirynowie. Przebiegał przez Sikorskiego. Zające na porządku dziennym. A Boeingi latały mi nad domem na Ursynowie. Kiedyś łączność była na innych częstotliwościach - mogłem słuchać rozmów. Jak usłyszałem w głośniku "widzę pas", wiedziałem, że za chwilę przeleci mi nad głową. Autostrada za mną chodzi. Niewiele brakowało, żebym zamieszkał na Bemowie ul. Dywizjonu 303, a pewna działka rodzinna od lat jest niebudowlana, bo ma iść przez nią A ileśtam. Dlatego tak na to zwracam uwagę.
-
Autostrada pomiedzy Ursusem i Piastowem. A co do beningów to u Was rysie po ulicach lataja . Mam nadzieje ze tez tego w przyszłosci doświadcze tzn tych rysi bo boeningi mam na codzień. Zreszta sa mniej uciazliwe niz na Ursynowie.Boeningi nie rysie
-
Jak już szukasz w Ursusie, zobacz którędy Boeingi latają i gdzie jest planowana autostrada!
-
Aha jego siostra też ma do sprzedania w tej samej okolicy i mniejsze.
-
Witam wszystkich sąsiadów Co do działek w ursusie to facet od którego kupowałem ma jeszcze do sprzedania działke na przeciwko mojej tyle że to duża działka około 1100m2 (idealna pod bliżniaka). Rejon ul.Piastowskiej
-
Zamarła nam grupa, widac zima idzie i wszyscy skupili sie zeby jak najwiecej przed mrozami zrobic ? Ja ostatnio tez przed mrozami rozbieralem resztki obudowy do szamba zeby wpuscić całosć w głab ziemi i zeby nie wyło widać betonowego kregu na środku trawnika. Ciekawe ile wytrzyma zanim sie nie zawali?
-
Własnie wróciłem z wakacji. Jak bede jechła do Truskawia to skontroluje postep prac . No to lada momet wiecha stanie
-
Rbit: dzięki za miłe słowo o mojej budowie. Niedługo będzie już dach - ekipa pracuje nad więźbą.
-
Witam. widze ze dyskusja o dzialkach przeniesiona na ten wątek. Chyba zeby Yoric nie robił takiej grobowej miny? Co do dzialek na Golabkach to ogłoszenie jest na dzialce vis a vis wejscia do cmentarza i przy głownej drodze nota bene tez vis a vis cmentarza taka zapuszczona wielka dzialka tez jest do sprzedania ale obawiam sie ze w calosci i to raczej oferta dla dewelopera. Po swojej stronie niestety nie mialem okazji pojeżdzić ale polecam agencje. ja swoja dzialke na której stoi dom kupiłem kiedyś od Agencji Fronczek ( to ta na przeciw TPsa) i wszytko poszło sprawnie a kosztów nie pamietam zbytnio, ale zwykle do 3% biora, a to warto czasem dać zwlaszcza jak sie nie ma czasu na bieganie po urzedach i sprawdzanie dokumentów, bo oni powinni skompletowac. PS Pawelko ladnie sie twój domek bieli . Obejrzalem przy okazji wycieczki rowerowej.
-
może macie też namiary na lokale uzytkowe do 50m2 do wynajecia. sprawa pilna musze przeniść firmę
-
Generalnie: agencje dostają wprawdzie prowizję (1,5%-2,5%) od wartości działki, ale bardziej im zależy na szybkiej transakcji niż podbijaniu cen. Mój brat kiedyś prowadził agencję nieruchomości i z tego co mu się przyglądałem, to raczej nakłaniał obie strony do zbliżenia stanowisk: stąd pomagał obniżyć cenę wywoławczą, ale jeśli kupujący ma duże zdolności negocjacyjne to może utargowałby więcej? Nie wiem. Nie ma co się bać agencji - dzięki nim masz od razu dostęp do dużej ilości ofert. Ponadto agencja wie już trochę o danej działce, jeśli pokazywała ją kilka razy w różnych porach roku. Warto pytać o z pozoru nieistotne rzeczy np.: od jak dawna działka jest sprzedawana? Warto też przeszukać internet: np. trader.pl, gratka.pl.
-
dokladnie, poradz mi pawelko, czy rzeczywiscie prze agencje nie bedzie o wiele drozej kosztowala mnie dzialka? nie mam zupelnie doswiadzczenia!
-
Powodzenia! Agencje z rejonu Babic pewnie już znasz z grupy Babice, zaś agencje z Ursusa pewnie znasz, bo tam mieszkasz: na Sosnkowskiego przy kościele, oraz na Kościuszki naprzeciwko TPSA.
-
bardzo sie przyzwyczailam do Ursusa i nie mialabym nic przeciwko znalezieniu dzialki tutaj, ale kurde rzeczywiscie potwornie drogo. Na razie szukam rejon Babic. Pozdrawiam kolege,
-
O, czyżby powstawała własnie grupa dla mnie czy to tylko zapytanie o działkę do sprzedania? Jest kilka działek do sprzedania w Gołąbkach - są tablice na ogrodzeniach - trzeba pojeździć i pospisywać, z reguły są to telefony do agencji. Ponadto działka obok poczty jest do sprzedania - mogę poszukać namiaru na właściciela (w 2003 chciał po 80$/m2) No właśnie: niestety w Gołąbkach jest drogo!
-
a moze ktos slyszal zeby w Ursusie byla jakas dzialka na sprzedaz?