Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Można wam tylko pozazdrościć ,że widzieliście BLUSZCZA w rzeczywistości,no i ekipy także.My ciągle szukamy.Jeżeli znajdziesz chwile czasu to wstaw jakieś zdjęcia.Pozdrawiam marzena i jacek
-
Witam Was Serdecznie! My za stan surowy otwarty z dachem i oknami dachowymi zapłacimy 40 tys. Materiały dostarczamy sami chyba ze czegoś nagle zabraknie to sami biorą z pobliskiej hurtowni. Budują nam górale i narazie jesteśmy bardzo zadowoleni, robota pali mi sie w rękach. W trzy dni postawili mury parteru a teraz szalują strop. Ostatnio okazało się ze w naszym niedalekim sąsiedztwie na ulicy obok stoi identyczny bluszcz nawet zmiany wprowadzili te same. Byliśmy oglądać w środku bo tam to już okana i tynki są. Jestem pod wrażeniem, bardzo ładnie to wygląda. Podoba nam się i z zewnątrz i w środku. U nas to narazie strasznie ciasno się wydaje pewnie dlatego że jest czerwono od porotermu. Jak będą tynki to będzie jak u sąsiadów. Pozdrawiamy!
-
Do krasnoludka Nie było mnie tutaj trochę czasu,miło popatrzeć jak się mury pną do góry BLUSZCZY.Niestety my nie ruszymy w tym roku Główny powód to brak ekipy budującej.Cały czas szukamy ,mieliśmy kilka propozycji ale nie dogadaliśmy się co do ceny.Także mam prośbe,napiszcie ile płacicie za wybudowanie swoich bluszczy. marzena i jacek
-
krasnoludek zapraszamy do Grupy Szczecińskiej
-
oj nieładnie tak siedzieć cicho i nie odzywać się
-
Marzena i Jacek! Jakie postępy w budowie? Dawno się nie odzywałam ale taki mieliśmy zawrót głowy z budową że nie mieliśmy chwili dla siebie. A to dopiero początek i jestem strasznie przerażona co będzie potem. Nasz domek ma już fundamenty i właśnie przedwczoraj został zakończony stany ZERO! Narazie jestem załamana bo wszystko wygląda na strasznie małe. Ekipa budowlana i znajomi mówią że na tym etapie to normalne i zawsze tak wygląda. Mam nadzieję że mówią prawdę . Napiszcie proszę co u was? Pozdrowienia!!!!!
-
Pewnie ze będziemy pisać! Tym bardziej że w tym samym czasie kupiliśmy projekt więc będziemy być może razem budować
-
Zmiany będą tylko te co, o których pisaliśmy do tej pory.Załatwiamy dalszą papierologie!Piszcie koniecznie o postępach. marzena i jacek
-
My dostaliśmy projekt w poniedziałek - również bardzo się cieszymy! Teraz czekamy na uzgodnienia z tych wszystkich instytucji co dostarczają media. Pozostały nam tylko gazownia i wodociągi. Jak już dostaniemy to zanosimy do architekta i będziemy czekali na pozwolenia na budowę. Architekt mówi że to potrwa jeszcze jakieś 3-4 tygodnie (no chyba ze dlużej...). Szukamy już nawet firmy budowlanej. Macie jakieś nowe pomysły na zmiany w projekcie? Pozdrawiamy!!
-
Chciałam tylko powiedzieć ,że projekt już mamy!!!!! Nie mogę się napatrzeć !!!!!!!!! marzena i jacek krasnoludku czy wy też już macie projekt?????????
-
Hej! My też czekamy na projekt,dzisiaj dzwonili z Archon w celu potwierdzenia zamówienia,Pani z , którą rozmawiałam mówiła ,że będzie za 2-3 dni.Nie mogę się doczekać marzena i jacek
-
Witam> Nie zastanawialiśmy się czy 3m to mało czy też dużo ponieważ my przerabiamy garaż na dwustanowiskowy, który będzie miał (chyba) 6m szerokości. Macie już projekt? My czekamy aż nam przyślą. Mam nadzieję ze będziemy wzajemnie sobie ralacjonować postępy działań nad projektem i oczywiscie budową Pozdrawiamy i życzymy miłego nadchodzącego tygodnia.
-
krasnoludek czy zastanawialiście sie nad szerokością garażu?Jest to 3m ,a po przeczytaniu artykułów na forum o szerokości garaży ,myślę ,że moze być troche mało.Co ty o tym sądzisz? marzena i jacek
-
Chyba w każdym powiecie jest jakaś DOBRA
-
Witam ! Byłam dzisiaj u architekta , obejrzał projekt i stwierdził,ze nie ma żadnych przeciwskazań co do zakupu tego projektu. Więc jutro będę zamawiać projekt w pracowni przez internet. Co do zmian - zostaje to co napisałam wcześniej. Jakoś też nie widzę okna w przedpokoju - więc chyba go tam nie ma Bierzemy się za załatwianie wszystkich dokumentów potrzebnych do pozwolenia na budowę. Pozdrawiam, Marzena.
-
Witam! Ciesze się że się odezwaliście. My juz jesteśmy zdecydowani (chyba... ). Kupujemy! Mamy obgadane z architektem co by zrobic w środku. I tak: - garaż robimy dwustanowiskowy, - tym samym pokój nad garażem będzie większy. - zastanawiam się nad rezygnają z okna w kuchi, tego z boku. Kuchnia nie jest zbyt ustawna a to może poprawić jej funkcjonalność. Na dole w pokoju będzie gabinet i też zastanawiałam się nad zamianą drzwi na okno ale architekt to odradził mówiąc że elewacja ogrodowa jest tak ładna że szkoda to marnować. Bez drzwi nie będzie dobrze wyglądało. Chciałam jeszcze bardziej otworzyć salon na hol burząc te niewielkie ścianki ale architekt też to odradza. Jeśli chodzi o górę to zastanawialam się nad powiększeniem łazienki ale jak sobie przemyślałam to pozostaję przy tym co jest (i tak nie będziemy robić tam brodzika bo będzie na dole). Natomiast z jednej sypialni napewno zrobię porządną garderobę. Martwi mnie jedynie fakt braku okna w przedpokoju u góry (no chyba że ja się mylę i ono gdzies tam jest przewidziane..). Jak coś jeszcze się zmieni to napewno napisze. A Wy dajcie znać jak poszło spotkanie z architektem. Pozdrawiam serdecznie!
-
Witamy!!!Krasnoludka My jesteśmy dokładnie w tym samym miejscu,we wtorek mam spotkanie z architektem i jak nie będzie miał żadnych zastrzeżeń i będzie pasowałdo działki to go kupujemy.Niestety nie znalazłam osób które już wybudowały Bluszcza,może dlatego,że to nowość wśród projektów.Ale są tacy co projekt już kupili i zaczynają na wiosne.Co do zmian w projekcie to najprawdopodobniej zrezygnujemy z drzwi ,które wychodzą na taras z pokoju na dole na koszt okna i z jednych drzwi w salonie także na koszt okna.Co do męża to my także ciągle mamy te obawy ale powiedz mu ,że marzenia sapo to aby je spełniać.Napisz co wy sądzicie o projekcie i czy dokonacie jakiś zmian. marzena i jacek PS. Ten temat może was zainteresować: http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=60410&highlight=dom+bluszczu
-
kurcze a ja od razu pomyslałam że szczecińska
-
Jest jeszcze Dobra w Beskidach
-
A może dolnośląska (okolice Dobroszyc i Dobrzenia)?
-
a ta Dobra to szczecińska czy małopolska
-
zapraszam do grupy szczecińskiej
-
Witam wszystkich serdecznie! Dużo się naczytałam na forum i postanowiłam również się przyłączyć (super sprawa). Mamy działkę w Dobrej (koło boiska) i zamierzamy ruszyć z budową w tym roku. Wątpliwości i obaw strasznie dużo. Trzeba zacząć podejmować decyzje a ja mam wiele wątpliwości (nie wiedziałam ze to takie trudne). Wybraliśmy już projekt ale zwlekamy z jego kupnem sama nie wiem dlaczego (może boję się że w rzeczywistości może okazać się ze to nie to chciałam). Teraz wydaje mi się że po kilku drobnych przeróbkach w środku i powiększeniu garażu do dwustanowiskowego będzie ok. ale pewności brak. Zerknijcie proszę na projekt „dom w bluszczu 2” firmy Archon http://www.archon.pl/index.php?act=32&lang=pl&all=1&sid=m42e0dba9d7b79 Powiedzcie co o nim myślicie i co warto by było przerobić. Nam brak jest doświadczenia. Projekt chcemy kupić w przyszłym tygodniu więc czasu nie jest zbyt wiele. Ponadto interesuje mnie kontakt z osobami które już się tam wybudowały albo się budują. Proszę dodajcie mi i mojemu mężowi trochę otuchy. Boimy się że sobie nie poradzimy. Pozdrawiam wszystkich forumowiczów i z niecierpliwością czekam na odpowiedzi.