Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Melduja sie kolejne dwie osoby, budujace dom w gminie Lesznowola - konkretnie wies Marysin, niedaleko Alei Krakowskiej Potwierdzamy, ze lokalizacja super, a urzednicy bardzo przyjazni (jak na srednia urzednicza w naszym panstwie). Dzialka 1000m2, kupiona w tym roku za 65zl za metr. I chyba nawet jeden z forumowiczow to nasz sasiad, budujacy sie trzy dzialki dalej
-
Aha. Wszystko jasne;] Nie pozostaje nic innego jak zyczyc rychlej budowy a raczej rychlej przeprowadzki. Super miejsce. Swoja droga szkoda, ze nikt nic nie wie (ale to nie wina siskomu) o czasie powstania S79 na poludnie od POW. Eh... moze nasze wnuki tego dozyja?
-
Nie, nie jestem z siskomu, ale regularnie podczytuję tamta stronę z nadzieją na znalezienie świeżych informacji dotyczacych budowy dróg w naszej okolicy. Moje przyszłe miejsce zamieszkania, to gmina Lesznowola, a dokładniej Kolonia Warszawska, ale to tak za dwa lata. Pozdrawiam
-
Piotrusiek, ty od nas z siskomu jesteś? Powiesz mi gdzie dokładniej będziesz mieszkał i kiedy? BTW mówisz o gminie Lesznowola czy o mieścinie Lesznowola? Serdeczności dla wszystkich 10 ludzi z gm. Lesznowola:]
-
Ceny są bardzo różne, w samej Lesznowoli zrobiło się dośc drogo, w okolicy ok 100zł/m, ale to też różnie bywa, ja płaciłem sporo poniżej tej kwoty, ale działka 1500m.
-
No to ja muszę sobie podczytywać ten wątek, bo też szukam działki i bardzo mi się podba ta okolica (muszę tylko namówić męża, bo on chce z innej strony Warszawy) Wiem, że moje pytanie będzie bardzo ogólne - a raczej odpowiedzi mogą być różne, ale ile średnio kosztuje w okolicach Lesznowoli 1 m2? Pozdrawiam Aśka
-
Jeszcze mała pomoc dla poszukujących działki w gminie Lesznowola, podaję link do planów rozbudowy dróg, warto zerknąć i pytac o szczególy w urzędach.http://siskom.waw.pl/mapy/lesz_zagospodarowanie_przestrzenne.jpg
-
Witam, czy udało Ci się kupić działkę w Lesznowoli? pozdrawiam, sylwia
-
witam, kupiliśmy działkę w Lesznowoli 2 lata temu, 200 m od lasu, mamy zamiar budować się na wiosnę 2006, ale zobaczymy, na razie dowiadujemy się w gminie co i ile. pozdrawiam, sylwia
-
Marcenka piękny ten Wasz domek. Ładny kolorystycznie tez. A masz może dziennik budowy, to bym sobie trochę poczytała, jaki to projekt itd. Ja nie z Lesznowola ale nie daleko bo Borzecin. Ta sama strona Warszawy...
-
Witam, jestesmy posiadaczami dzialki budowlanej na terenie gminy Lesznowola od polowy 2005. Na przyszla wiosne zaczynamy z budowa. Wlasnie zaczalem watek na ogolnym forum wymiany doswiadczen i skierowano mnie tu i.. tak was znalazlem. Kto sie bedzie budowal w przyszlym roku? Pozdrawiam - Lesznowola rzadzi!!!
-
Witam, Mam tą przyjemność posidać działkę w Łazach. Lokalizacja SUPER (przynajmniej dla mnie), okoilica piękna. Gmina Lesznowola (Wszyscy pracownicy w urzędzie ) również SUPER, nie sprawiają żadnych kłopotów. Miałam jedyny problem właśnie z działką gdyż szukałam jej bardzo długo , jeździłam po różnuych agencjach aż w końcu udało mi się kupić i teraz tam buduję. zapraszam na moją stronkę ("stety" zdjęcia już nie aktualne bo jest stan surowy zamknięty). Pozdrawiam wszystkich z tych okolic
-
Cieszę się, że są osoby poszukujące swojego miejsca w okolicach Lesznowoli. Ja od dwóch lat posiadam działkę w Wilczej Górze w otulonie Lasu Magdaleńskiego. W ciągu ostatniego roku powstało tam kilka bardzo ładnych domów a ja zamierzam rozpcząć budowę jesienią br. Polecam ten teren jako bardzo atrakcyjny: otoczenie lasów, mozliwa tylko zabudowa mieszkaniowa bez możliwości lokalizacji np. składu budowlanego itp. W pobliżu mojej działki przy ul. Jasnej (ul. odchodząca od ul. Wojska Polskiego w stronę zachodnią - w stronę lasu) widziałam ogłoszenie o sprzedaży działek. Po prawej stronie ul. Jasnej, ok. 700 m od ul. Wojska Polskiego jest na słupie umieszczone ogłoszenie, chyba ogłasza się właściciel, wiec bez pośredników. Może warto tam podjechać i zobaczyć. Pozdrawiam, Kamak.
-
Annadoc, proponuję poszukac na własną rękę, ja szukałem zarówno przez pośredników jak i samemu. W moim przypadku wycieczki po okolicy zaowocowały garścią numerów telefonów z tabliczek oraz z wywiadu z mieszkańcami. Tak chyba najlepiej. Polecam także wizytę w UG, tam dowiesz się co i gdzie jest planowane, a na parterze w informacji mozna kupić fajną mapkę gminy - ułatwia zwiedzanie okolic. Powodzenia w poszukiwaniach. Piotr ps. Jeśli nie szukasz w samej Lesznowoli, to dysponuje namiarem na działki w Koloni Warszawskiej - 1500m za bardzo rozsądne pieniądze - przynjamniej jakiś czas temu
-
Jęsli mówisz o okolicach ulicy Poprzecznej, to tam jest niestety mała niespodzianka w postaci zarezerwowanego korytarza pod drogę i to trochę szerszą niz biegnącą z Piaseczna do Magdalenki. Juz przerabiałem tamte okolice wraz z solidnym wywiadem. W samej Lesznowoli chyba trzeba szukac z grugiej strony - ul. Okrężna, ale tam ceny ciągle rosną wraz z kolejnymi nowymi domami. Pozdro
-
ja mam do sprzedania działkę, tyle tylko, że jest to wieś GROCHOWA k. Piaseczna. 1500 m2. Ja będę się tam budowała. czekam właśnie na pozwolenie na budowę. iwona
-
jadąc przez Lesznowolę widać ogłoszenia o sprzedaży działek np, jadąc drogą za szkołą albo skręcając za restauracją " Laguna " i jadą ok. 2 km prosto. Najlepiej bezpośrednio, bo przez agencję zapłacisz prowizję.
-
Witam wszystkich forumowiczów!!! To moje pierwsza wizyta na forum i nie wiem czy dobrze umieszczam temat. Mam zamiar zakupić działkę budowlaną na obszarze gminy Lesznowola- moim zdaniem super lokalizacja! Nie wiem jednak od czego zacząć- czy udać się do jakiegoś pośrednika nieruchomości czy szukać prywatnie u właścicieli gruntów. Może ktoś mógłyby mi polecić sprawdzone żródło? Może ktoś obok Was ma do sprzedania ciekawe działki budowlane? Będę bardzo wdzięczna za każdą podpowiedz Pozdrawiam