Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Witam. Czy mógłby ktoś polecić jakieś biuro projektowe do adaptacji projektu z okolic Ustki, Słupska...? Pozdrawiam.
  3. Cześć... Za wydanie Warunków nic się nie płaci... Opłata pewnie o która pytasz, to opłata przyłaczeniowa, zalezna od ilości kW.
  4. My z samej ustki, aczkolwiek budować się będziemy w Wodnicy... Projekt z Archetonu SAMBOR REX Na razie drepczemy od urzędu do urzędu i załatwiamy papoerki A przy okazji - ile zapłaciliście Zakładowi Energetycznemu za decyzję o warunkach przyłączy prądu?? Pozdrawiam marta
  5. A tu co taka cisza... Nikt w Ustce i okolicach nie buduje... zima jeszcze:)
  6. to my Was odwiedzimy w sobotę i pogadamy. Jak dobrze mieć sąsiada.... pozdr amglad
  7. Rzuciłem okiem na wasz projekt tamglad1, ciekawa forma, nowoczesność z tradycją... jeśli sie nie mylę A w której cześci machowina mozna was odwiedzać z kawką pozdro
  8. Witam sąsiadów, my też budujemy się w machowinie... W tej chwili SSO... część prac wykonaliśmy już sami i narazie plan jest taki żeby to ciągnąć dalej...
  9. budujemy w machowinie, projekt dom w laurach z archonu - nowoczesny i nieduzy. niestety nie umiemy nic sami na budowie robic, ale za to mamy inne zalety;) mamy sprawdzona przez znajomych ekipe, wybudowali juz wiele domow i same pozytywy jak narazie. prawda jest taka, ze czytamy artykuly i forum o budowaniu ale specjalisci z nas zadni, dlatego musimy zdac (zlac) sie na fachowcow:) a jak sytuacja u Ciebie? juz wybudowany? pozdr
  10. Do amglad1: Gdzie budujecie, jaki projekt... czy coś sami chcecie porobić... jaki pomysł na budowę?
  11. uff dzieki inzynierze, bom sie wystraszyla ze cos jest nie tak. wkrotce budowa rusza, pogoda calkiem ok, mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i jakos to przebrniemy... w koncu nie my pierwsi i nie ostatni.. dzieki za odpowiedz, pozdrawiam
  12. Z suporexem nic nie jest nie tak... jego zastosowanie dla budynków jednorodzinnych, do 2-3 kondygnacji jest jak najbardziej O.K. Kolega FinesseGrant, moim zdaniem tylko podpuszcza temat, bo łatwo powiedzieć, że cos jest nie tak... tylko nie powiedzieć co... Inwestorze amglad1 decyzja należy do ciebie, obecnie nie ma na rynku materiału który byłby zły, jeśli jego jakość jest dobra...
  13. a dlaczego nie ytong ? co jest z nim nie tak?? ci którzy budowali z ytonga sa bardzo zadowoleni, dlatego pytam bo przed nami ta decyzja pozdrawiam
  14. Każdy materiał ma swoje właściwości, trzeba być jedynie świadomy tego... Wybór materiału na ściany budynku dokonuje inwestor, uwzględniając nie tylko to co jest najlepsze, ale czy go na to najlepsze stać... Dodam, że gazobeton pod względem obrabiania i cięcia jest znacznie wdzieczniejszy niż ceramika... Z ceramiki więcej odpadów zostaje... Tak więc możemy różne wywody stosować... żeby przekonać kogoś, w końcu za to nie płacimy...
  15. Witam Jestem wykonawcą z okolic słupska. Kończę architekturę i wszyscy z którymi rozmawiałem mówią ze jednak ceramika czyli poroterm. Nawet mówili tak prof . Jeśli nie poroterm to silkaty byle by nie gazobeton czyli ytong lub suporex. Jeśli poroterm to tylko oryginalny niestety niemiecki ponieważ polski jest bardzo delikatny. Czasami z palety trzeba pół odrzucić bo sa popękane. pozdrawiam Mateusz Gałka
  16. Witam, Ja się przyłączam do grupy, buduję co prawda na samym obrzeżu gminy Ustka - Machowino, ale czuję się uprawniony:) Jestem w tej chwili na etapie SSO... Buduję z suporexu... zastanawiałem się nad Ytongiem, ale cena m2 mnie nie przekonała... na pewno ytong jest wygodniejszy dla wykonawców ze względu na uchwyty... nie polecam budowania ściany jednowarstwowej z czego kolwiek... Pozdrawiam.
  17. Zapraszam budujących w Ustce i okolicach do wymiany doświadczeń i wrażeń my jesteśmy na etapie oczekiwania na zgodę na budowę, mamy wybrany projekt i zastanawiamy się nad materiałami do budowy. czy ktoś z Was ma doświadczenia związane z ytongiem? porotherm czy ytong? a może coś jeszcze innego?
  18.  

• Dodaj nową pozycję...