Przegląd
O tym Klubie
- Co nowego w tym klubie
-
Zdjęcia naszych guliwerów
klara8 odpowiedział klara8 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
http://images37.fotosik.pl/1618/63c24b40bd199265med.jpg -
Witam wszystkich. Nasz Guliwer właśnie został ZATYNKOWANY więc podsumuję: - 450 m2 bez sufitów i piwnic a więc sam parter, piętro, garaż, i pomieszczenia gospodarcze - 275 worków tynku maszynowego cementowo wapiennego BAUMIT MPI25 - 4290 zł - 40 worków obrzutki wstępnej BAUMIT - 680 zł - narożniki, taśma, folia - 175 zł - cena robocizny - 12 zł za 1 m2 - majster po upuście za robociznę wziął 5000 zł, a uwinęli się dokładnie w 9 dni ŁĄCZNIE - 10145 ZŁ Pozdrawiam
-
Zapraszam
alagor_16 odpowiedział alagor_16 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
jak tam moi mili! sezon w pelni a wpisów brak! to ja nieśmialo zacznę: jutro mają wstawić nam okna i w związku z tym w weekend ruszamy z elektryką. dach i okna dachowe też już zamówione, oplacone i czekają do lipca na ułożenie. czekam co tam u Was! -
Grzesioklb odpowiedział klara8 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
dalsza część naszego Guliwerka -
Okna do GULIWERA.
alagor_16 odpowiedział alagor_16 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
witam! My sezon też rozpoczeliśmy od okien. Zamówiliśmy okna z firmy DAKO. Są to okna pcv. Kolor dwustronny. Okna balkonowe bez poprzeczek z ruchomym słupkiem. Oczywiscie profile do okien narożnych. Klamki na łożyskach. Dodatkowo wewnątrz okien nakladka ocieplajaca (nie wiem jak to się fachowo nazywa). Do tego drzwi wejściowe firmy KMT oraz brama segmentowa do garażu Wiśniowski. Cena wszystkiego co wymieniłam razem z montażem (fakt. 8%) to 15490 zł. Same okna wyszły 10700 zł -
Okna do GULIWERA.
kali1313 odpowiedział alagor_16 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
Witam wszystkich. Założyliśmy plastikowe białe okna z OKNOPLASTU strona z tymi oknami - http://www.oknoplast.com.pl/okna/rodzaje-okien/platinium. Łącznie 17 okien, koszt całkowity z montażem ( tzn faktura z 8% Vatem, montaż gratis) to równiutkie 15 tysięcy złotych. W cenie klamki z "przyciskami" i zamkami na klucz, profile do okien narożnych. Drzwi balkonowe bez poprzeczek, z ruchomym słupkiem. Mieliśmy jeszcze wycenę z firmy EKO-OKNA kwota 10 tysięcy złotych, ale nie dają gwarancji na drzwi balkonowe bez poprzeczki powyżej pewnej wysokości, a to już byłoby ryzykowne. Na razie jesteśmy zadowoleni, czas pokaże co będzie dalej. Pozdrawiam. -
Cześć wszystkim w tym nowym sezonie budowlanym. Jesteśmy na aktualnie na etapie wybierania okien do naszego domu. Jaki profil polecacie? Jak w waszym przypadku kształtują się wyceny stolarki okiennej? Jaki profil i w jakie firmie zamawiacie stolarkę? Ilu komorowe zamawiacie (zamówiliście) okna. Jak rozwiązane są okna narożne (pytanie dla tych co nie mają murowanego słupka)? Wszelki odpowiedzi na powyższe pytania mile widziane. POZDRAWIAM W naszym przypadku na chwilę obecną kształtuje się to następująco: PROFIL: REHAU EURO86 lub VEKA (nie wiem jaki). Rozpietość cenowa ofert wstępnych od 7800 do 16500. Firmy na Sląsku (głownie nasza okolica) IZOTERM Pszczyna, PARTNER OKNO, ADEX, KONSEK Rybnik A-plus NET. Rozwiązanie narożnika otrzymałem od IZOTERMU (REHAU) i z firmy PARTNER OKNO (profil ???). Jak będę miał chwilę to wrzucę pliki z narożnikami.
-
Zapraszam
melkaa odpowiedział alagor_16 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
PUK, PUK witam wszystkich, już od dłuższego czasu wchodzę na tą stronę i czytam Wasze wpisy, bardzo interesujące. Przeglądam dzienniki budowy i z chęcią oglądam zdjęcia. Czy ktoś może mi pomóc w kwestii wstawiania zdjęć, próbuję i nic z tego , byłabym wdzięczna. Ja właśnie rozpoczynam przygodę z budową GULIWERA, wszelkie sprawy papierkowe mamy już za sobą (mam nadzieję) i jak tylko ziemia nie będzie zmrożona i woda nie będzie podchodzić to zaczniemy kopać fundamenty:bash: -
Łaciatek odpowiedział klara8 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
Witam A to nasz guliwer 2g odbicie lustrzane. http://images50.fotosik.pl/582/244e8917a1c74143med.jpg' alt='244e8917a1c74143med.jpg'> Nie umieściłam jeszcze zdjęć z etapów budowy w dzienniku, ale jak znajdę chwile to umieszczę. -
jak znajde troche czasu i coś wartego pokazania to oczywiście się podzielę
-
Zapraszam
blaneczka007 odpowiedział alagor_16 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
Przepraszam za pomyłkę, Twoje zdjęcia już widziałam i podobają mi się Wasze zmiany, teraz sama bym poszerzyła Guliwera, ale niestety jest już za późno. Chodziło mi o zdjęcia mwnn Pozdrawiam Blanka -
Zapraszam
kali1313 odpowiedział alagor_16 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
Witam Wszystkich. Wkleiłem dwa w wątku ZDJĘCIA NASZYCH GULIWERÓW chyba że masz na myśli jakieś inne konkretne Pozdrawiam -
Zapraszam
blaneczka007 odpowiedział alagor_16 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
Witam, ja również przyłączam się do prośby o wklejenie zdjęć Guliwera Kali1313. Pozdrawiam Blanka -
Witam wszystkich posiadaczy guliwera W czerwcu minie 2 lata jak już mieszkamy w naszym domku. Jak pewnie niektórzy zauważyli nasz dziennik budowy od bardzo dawna nie jest aktualizowany :/ Tak jakoś wyszło, że w natłoku pracy (głównie wykończeniówka, którą robiłem sam) nie było na to czasu. A i bardzo rzadko zaglądam tu na forum. W tym roku postanowiliśmy, że zamontujemy sobie kominek z DGP, trochę będzie przeróbek, ale co tam . Jak ktoś ma jakieś pomocne materiały o budowie DGP to proszę o info na PM. Pozdrawiam.
-
Zapraszam
Igor_Celina odpowiedział alagor_16 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
witam Guliwerowiczów w Nowym Roku Wszystkiego dobrego!!!!!! Mam pytanie Jest tu ktoś kto buduje Guliwera w Bełchatowie??? Właśnie wczoraj widziałam tam jednego pieknego.... jeszcze bez dachu -
Zapraszam
To wspaniale, że Wasz synek jest już z Wami. Życzę Wam, aby Piotruś zdrowo się chował, wspaniale rozwijał i przynosił swoim rodzicom wiele radości oraz samych powodów do dumy. Pozdrawiam Blanka -
Zapraszam
ann i pawel odpowiedział alagor_16 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
Gratuluje:) -
Zapraszam
pawiwo odpowiedział alagor_16 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
Hejka, 14 grudnia 2010r. o godz. 15:50 urodził się nasz syn Piotruś. Na razie nasze życie kręci się wokół niego i o sprawach budowlanych nie ma chwili, żeby nawet pomyśleć. W nowym roku życzymy owocnego budowania -
Zapraszam
Witam, Wszystkim Guliwerowiczom i ich rodzinom pragnę złożyć najserdeczniejsze życzenia: pokoju, radości, miłości i błogosławionych Świąt! Blanka PS Pawiwo, czy już urodziłaś? Jeśli tak to pochwal się nam... http://mojawiarakatolicka.blox.pl/resource/111.gif -
Zapraszam
ann i pawel odpowiedział alagor_16 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
ale grupa przycichła..nikt nic nie pisze...może na wiosnę się ruszy:) -
ann i pawel odpowiedział klara8 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
Witam:) też się pochwalę...wczoraj byłam na inspekcji, więc zdjęcie jak najbardziej aktualne:) to nasz Guliwer czekający na dachówkę http://images47.fotosik.pl/453/db4b673cdaa68087gen.jpg -
Zapraszam
AgaBog odpowiedział alagor_16 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
Witam wszystkich miłośników Guliwera. Czy ktoś buduje ten dom w Lubelskim. Prosze o kontakt [email protected]. Pozdrawiam -
Zapraszam
Dziękuję wam wszystkim za życzenia, a Ty pawiwo na pewno niedługo się doczekasz swojego szczęścia. Ja urodziłam 11 dni po terminie, ale Tobie życzę, żeby malutki urodził się w terminie, ale przede wszystkim, żeby był zdrowy. Pozdrawiam Blanka -
Zapraszam
pawiwo odpowiedział alagor_16 → na topic → GRUPA GULIWEROWICZÓW GRUPA GULIWEROWICZÓW Topics
Moje wielkie gratulacje !! Blaneczko strasznie Ci zazdroszczę, bo już też chciałabym mieć swojego synka przy sobie. Pozdrowienia dla małego Boba-Budowniczego! -
Zapraszam
GRATULACJE:)śliczny ten bob budowniczy:)