Przegląd
O tym Klubie
wymiana doświadczeń; porady budowlane
- Co nowego w tym klubie
-
Trochę późno ale wczoraj zamontowali mi drzwi wewnętrzne i jestem nadal pod ogromnym wrażeniem. Ale od początku. Bramę garażową brałem Krispola przez solnext z Nowej Soli. Jest ok; brama jak brama, działa ładnie, firma solidna (i ta od bramy i od montażu). Drzwi zewnętrzne i wewnętrzne zamawiałem u Hoszmana ze Szprotawy. I tu jestem zachwycony. Najpierw zamówiłem drzwi zewnętrzne ale wg własnego wzoru ściągniętego z internetu, dębowe bardzo proste w formie, nigdy wcześniej takich nie wykonywali, zrobili bezbłędnie (no był jeden błąd (element który "dodali" od siebie) ale w ciągu kilku dni było poprawione). Ostatnio szukałem tanich drzwi wewnętrznych, ponieważ kasa się kończy i znalazłem DRE, ale jak zsumowało się skrzydła i ościeżnice to już nie było tak tanio , a drzwi fornirowane. Ze względu na małe dzieci znajomi doradzali drzwi z litego drzewa i w końcu zdecydowałem się na sosnowe. Cenowo wyszło za całość ok 1800 zł/szt, więc drożej niż "firmowe", ale za to czas realizacji do 3 tyg. i są po prostu piękne (tzn taki jak dokładnie chciałem mieć). Jeżeli chcecie mieć drzwi zrobione wg własnych upodobań i koloru to mogę szczerze polecić. Rav
-
Cicho się zrobiło. Czy może ktoś chciałby się pochwalić jak idzie etap wykańczania? My właśnie ruszamy z elewacją. Mrozy, mam nadzieję odeszły już w zapomnienie i można ruszyć pełną parą. Dzisiaj też ekipa zaczyna wylewać posadzkę. (nareszcie, bo od kilku tyg. nic się nie działo). Zamówliliśmy też drzwi i bramę garażową i jesteśmy porzerażeni tym, jak z dnia na dzień pieniędzy ubywa a jeszcze tyle przed nami.
-
No tak, wszystko jest koszmarnie drogie. My bramy garażowej jeszcze nie zamówiliśmy. Dopiero się przymierzamy. Jak mrozy odpuszczą bierzemy się za elewację. Cegła klinkierowa stoi już na działce. Meble kuchenne też mam już zamówione, wybrane płytki i armatura łazienkowa. Moze w tym tyg. zamówimy. Z niecierpliwością czekamy na wiosnę, zapewne nie tylko my.
-
Fajnie, ze znow sie tloczno tu zrobilo! U nas jak narazie stan surowy otwarty - okna, brame, rolety i styropian na ocieplenie zamowilismyw tamtym tyg. Ale ruszymy ze wszystkim dalej dopiero w kwietniu.Yoshka plot betonowy juz zamowilismy z gorzowa. Ewelina widze ze, ladnie podgoniliscie - u nas to wszystko znacznie wolniej przebiega - a prawdopodobna wprowadzka to dopiero przyszly rok.... JAK SIE ZAOPATRUJECIE NA CENY MATERIALOW W TYM ROKU ?? JAKAS MASAKRA ... POZDRAWIAM
-
Witajcie, przepraszamy ,że się nie odzywaliśmy ale ciągle na tym forum jak dziecko we mgle. Dopiero założyliśmy sobie dziennik i galerie. Nie było na nic czasu, przeprowadzka z pod Warszawy na wariata, wynajem mieszkania z netu (bez oglądania) w Gorzowie na czas budowy, załatwianie szkół dla córki, założenie i rozwijanie firmy by nie być bezrobotnym:). Teraz już jest troszeczkę spokojniej. Macie piękne domy. My w tej chwili czekamy na więźbę, wybrana dachówka, zaczynają ściany działowe. Budowa ruszyła 15.10.2011 Owcaania, nie znamy jeszcze okolic ani ludzi, ale takie ogrodzenia już gdzieś tu widzieliśmy przy głównej trasie jak na Świebodzin przy wyjeździe z Gorzowa przy rondzie po prawej stronie , strasznie nam przykro, że nie potrafimy tego dokładnie określić. To i tak szczęście , że na budowę już bez nawigacji jeździmy:) Teraz się zastanawiam, czy będę potrafiła tu wrócić na tym forum hmmm:).
-
hej, dawno się tu nie pojawiałam. Witam ponownie po Nowym Roku. My budowę zaczęliśmy dopiero w połowie czerwca a nie tak jak zakładaliśmy w marcu. Bardzo długo czekaliśmy na wszelkie pozwolenia. Na każdym etapie pojawiała się blokada. Teraz mamy już położone tynki i hydraulikę. Pod koniec stycznia wylewamy posadzki. Planujemy do końca czerwca tego roku zakończyć przynajmniej dół, żeby móc się wprowadzić i powoli, będąc już na miejscu, kończyć górę. Jeszcze duuuużo roboty przed nami. Teraz dopiero wiemy ile kosztuje etap wykończeniowy. Pieniądze idą jak woda a na efekty trzeba długo czekać. Trzymam kciuki za wszystkich, którzy rozpoczynają w tym roku budowę, jak i za tych wszystkich, którzy kończą. Pogoda, jak do tej pory sprzyjała budowaniu i oby tak zostało. CZekamy na wiosnę z utęsknieniem. Pozdrawiam serdecznie Ewelina
-
Witaj szymek 96, jak wam idzie budowa na jakim etapie jestescie??my juz zamykamy wszystko przed zima i na wiosne ruszamy yoshka a jak twoja budowa czy macie mozenamiary na jakas firme z ogrodzeniamy betonowymi w okolicy gorzowa??jesli tak to bylabym wdzieczna pozdrawiam i wklejcie zdjecia waszych domkow
-
Co tu taki spokój??? Czy nikt tu nie zagląda??? Wszyscy tacy zapracowani??? U nas dachówka położona, ocieplenie i tynki zewnętrzne, hydraulika zrobiona, większość ogrzewania. Teraz czekamy na zalanie posadzki. Obecnie domek wygląda tak : http://forum.muratordom.pl/attachment.php?attachmentid=79382&d=1318693670