Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
wymiana doświadczeć - ceny, fachowcy, etc
Tomo75 odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
Bloczki betonowe na fundamenty, beton na ławę, gdzie najtaniej w okolicach Ostrowca - Opatowa? -
Tomo75 odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
Witam, z tej strony Tomek z Opatowa, planuję budowę w okolicach Opatowa, dom przy Przyjemnej 5 bis, jestem na etapie składania wniosku o pozwolenie na budowę i również zapoznam się z opiniami o fachowcach i cenach z okolic. -
pavel1 odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
Witam.Ponawiam watek budowlany poniewaz w tym roku planuje budowanie domu.Prosze o namiary i opinie o dobrych fachowcach z Ostrowca i okolic. -
RAV723 odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
Witam po raz pierwszy forumowiczów Chociaż nie jestem z Ostrowca, a z Kałkowa to dołączę się do Was. Ja jestem na etapie, krycia dachu narazie deskowanie i papa wierzchniego krycia. I zamierzam zakupić przed zimą okna, czy może ktoś brał okna z montażem z ABUDu, okna oknoplastu. Chociaż nie są najtańsi to fajnie rozpisana oferta którą dostałem jest już na plus dla nich. Pozdrawiam RAV -
EWBUD odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
no i nie będzie chyba żadnej dyskusji -
EWBUD odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
Tyle się w Ostrowcu domków buduje, a taka słabiutka grupa:) Ciekawe czy są chociaż czytający - ale tak prawdę mówiąc to siłą rzeczy do czytania za wiele tu nie ma Pablomoc - poddasze udało się zrobić własnymi siłami? tynki były gładzone gładzią? czy tak zostały jak widziałem? Pozdrawiam -
pablomoc odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
jak tam idą budowy ? u mnie juz faza wykończeniówki, wszystko idzie zgodnie z planem szkoda że tak mało osób pisze -
rafalmic odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
Witam. Planujemy zaczac budowe na wiosne przyszlego roku. Narazie potrzebujemy stempli na prowizoryczne ogrodzenie. Czy wie ktos gdzie mozna kupic w dobrej cenie? pozdrawiam -
Witam. Do ostrowca daleko nie mam, więc jak by coś było potrzeba to zapraszam do kontaktu. pozdrawiam -
ejdiaj odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
Witajcie, Ja planuje zacząć budowę we wrześniu. Ekipa z Opatowa za fundamenty (bo tyle chcemy zrobić w tym roku) powiedziała 5-6 tyś za robotę, a jak bym się zgodził na całość murowania to postawią dom za 23-25 tyś. (tylko nie wiem czy ze stropem) Kierownik budowy tez z Opatowa chce 1200. Co myślicie o tych cenach?? Może jesteście w stanie kogoś polecić? Dodam jeszcze ze dom to parterówka 11,5 x 17 m - 142m2 z 21 metrowym garażem. Pozdrawiam Adrian -
draculaura odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
Witam serdecznie>po Twoim poście( i jego świeżości) postanowiłam dołączyć.Jesteśmy świeżo w temacie-zaczęliśmy budowę 2 tyg temu- fundamenty już są. Pewnie jak większość " świeżo budujących" mam wielką potrzebę gadania o tym co się dzieje, co dalej itp.Myślę ,że tu znaję zrozumienie.Pozdrawiam serdecznie i będę często zaglądać.d -
pablomoc odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
Witam, Widzę że dawno nikt tu nie pisał. Jest ktoś może budujący w tej chwili. Ja w tej chwili jestem w trakcie budowy, pogadam z kimś z okolicy z chęcią. Pozdrawiam -
miejski odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
Witam wywołany do tablicy Budujemy (na odległość - bo na razie mieszkamy dość daleko od O-ca) w Denkówku. Obecnie SSZ z elekrtyką i hydrauliką, szykujemy się do tynków wewnątrz. Jakby były jakieś pytania, chętnie odpowiem. Jakby coś to mam jakieś 35 stempli 2,70m na zbyciu. Cena 3 zł/szt. Reszta poszła parę dni temu na ogrodzenie właśnie. -
deze odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
Ja zaczynam w marcu:D jak pogoda pozwoli.... -
panantek odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
Aha chyba nie dodałem jeszcze że jedna z ekip mi zawołała 51 000 PLN za stan surowy otwarty bez dachu. To już kosmos dla mnie był! -
panantek odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
chwilę mnie nie było ale taka praca, cóż poradzić... Jarek 50 000 za dom pod klucz???? Coś chyba pokręciłeś bo za tyle to M1 w bloku nie kupisz Ja dostałem wyceny od dwóch kolejnych majstrów jeszcze wyższe. Zostaję przy ekipie z Ożarowa. Surowy otwarty razem z dachem + kier bud w cenie za 45 000 Myślę że rozsądnie jakość do ceny bo ekipa bardzo polecana. A Wy kiedy zaczynacie? Deze? Jarek? Ja planuję koło maja / czerwca -
deze odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
Mnie wychodzi podobnie :yes:26000 za SSO i nie wydziwiał majster nad kominami schodami czy tarasami.Wziął projekt na dwa dni i dał swoją cenę,trochę targu i cena ustalona. -
jarek244 odpowiedział Tomo75 → na topic → GRUPA OSTROWIEC ŚW. GRUPA OSTROWIEC ŚW. Topics
panantek jeżeli dobrze roczytałem to jest SSO , tak? Mnie za stan pod klucz za dom 99m2 powiedzieli 48800zł. -
Dzisiaj dostałem kolejną wycenę i trochę zaczynam wymiękać :/ Szczegóły poniżej. Ekipa spod Nowego Sącza, ale robili trochę domów w okolicach Ostrowca i bardzo ich chwalą. 1. Ławy fundamentowe 5.000zł 2. Ściany fundamentowe z bloczków betonowych 5,000zł 3. Ocieplenie fundamentu i izolacja pionowa i pozioma 3,000zł 4. Uzupełnienie i zagęszczenie piaskiem fundamentu, wykonanie kanalizacji, zbrojenie i wylanie wylewki 4,000zł 5. Nośne ściany parteru 5,000zł 6. Strop żelbetowy i filary 6,500zł 7. Więżba dachowa 8.000zł 8, Montaż foli, kontrłat i łat 4,500zł 9. Obróbki blacharskie i rynny 3,000zł 10, Ułożenie dachówki 12,000zł 11, Kominy 2,000zł 12, Ścianki działowe 4,000zł Łączna wycena kosztów budowy domu 63,000zł No i nie widzę nigdzie tarasów na przykład... Drogawo coś... -
Pokrycie dachu 6400 z deskowaniem,bez deskowania 4400,w tym trzy kominy,5 okien,dach prosty dwuspadowy.więc cena porównywalna,Moja ekipa wszystkie narzędzia też posiada:D.Co do cen w hurtowniach,jak będziesz kupował na cały dom,też dostaniesz upusty,nawet niezłe. -
No o castoramie wiem, ale to strasznie drogo. Na poprzednią działkę kupowałem odpady z tartaku za 3pln/sztuka i stoją już trzeci rok Tylko niestety ten gość już nie ma takich odpadów... DEZE a za te 26tys. to dach ci też kładą? Mój dom ma około 120-130 metrów, parterówka. Dzisiaj odebrałem pierwszą wycenę: 45 000 PLN (pozostałe 2 w następnym tygodniu) I teraz co zawiera wycena: fundament+ ściany + strop + więźba + pokrycie dachu z orynnowaniem + właściciel firmy jest kierownikiem budowy więc może w tej cenie być kier.bud. u mnie. Twierdzą też że mają wszystkie narzędzia i sprzęty więc odpadają koszty ewentualnych wypożyczeń (nie wiem czy to nie zagrywka marketingowa bo teraz chyba wszyscy mają sprzęt) no i że mają dobre upusty po hurtowniach i załatwią wszystkie materiały taniej jeśli chcę -
W Castoramie 2 metrowe koszt 8zł sztuka,już impregnowane.Na ogrodzenie tymczasowe idealne:D Mnie ekipa za domek 99m2 od fundamentów do więźby powiedziała 26tyś strop teriva,jeśli lany to 2 tyś więcej,a jak tam u ciebie? -
To w sumie jesteśmy na podobnym etapie w sensie że razem zaczynamy. Ja w tym tygodniu planuję odwiedzić 2-3 murarzy i poprosić o wyceny. W sumie każdy z nich jest z polecenia i budował już gdzieś wcześniej dla znajomych i wszyscy byli zadowoleni. Zobaczymy jaką kasę zawołają. To pewnie w sporym stopniu będzie miało decydujący wpływ. Będę informował na bieżąco. PS. Wiesz może gdzie kupić w Ostrowcu lub w okolicach tanio stemple budowlane? Potrzebuję na prowizoryczne ogrodzenie działki. Chodzi mi żeby było tanio. Takie około 2metry, w miarę proste i wystarczy. Nie muszą być fachowe stemple. -
Stan Surowy Otwarty SSO.Murarzy ma już umówionych,ale nie zaszkodzi wiedzieć o innych dobrych ekipach.Po zimie panom może się coś odmienić i zostanę nie daj jeżu ,na lodzie: Zobacz profil "miejski" on też buduje w Ostrowcu. -
Stan Surowy Otwarty SSO.Murarzy ma już umówionych,ale nie zaszkodzi wiedzieć o innych dobrych ekipach.Po zimie panom może się coś odmienić i zostanę nie daj jeżu ,na lodzie: Zobacz profil "miejski" on też buduje w Ostrowcu.