Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

O tym Klubie

Grupa skupiająca użytkowników budujących się w okolicy Bełchatowa, powiedzmy na terenie powiatu bełchatowskiego.
  1. Co nowego w tym klubie
  2. Witam wszystkich Jesteśmy w trakcie budowy w gminie Bełchatów mamy już mury i jeszcze pewnie w tym roku jeszcze dach się uda Pozdrawiam
  3. Ja cały czas w trakcie. Projekt indywidualny. Jakby co mogę polecić Arche+Techne w Bełchatowie. Okna i drzwi mam od Mielczarka ze Zduńskiej Woli i jak najbardziej polecam. Nie miałem żadnych problemów w czasie uzgadniania szczegółów jak i podczas i po montażu. Na czas budowy wstawili też bez problemu drzwi zastępcze. WM dopiero przed nami, w przyszłym roku raczej ocieplenie budynku i może coś dodatkowo, a reszta się zobaczy.
  4. Witaj My wciąż w budowie. Projekt gotowy, namiar na projektanta mogę podać na priv. W którym miejscu planujecie budowę?
  5. Z blaszakiem i ekipą nie pomogę. W kwestii przyłączy zapraszam na priv, to powiem, jak to wyglądało w naszym przypadku. My mamy taryfę C11ik (od 2017 r. C11k). Na stronie mają takie info: "W celu zmiany grupy taryfowej C11ik na właściwą dla gospodarstw domowych grup taryfowych G11 lub G12, należy złożyć wniosek o zmianę umowy. Do wniosku należy załączyć: - oświadczenie o zakończeniu budowy budynku mieszkalnego wraz z wykonaną instalacją elektryczną, - oświadczenie, iż energia elektryczna nie będzie udostępniana podmiotom komercyjnym i będzie zużywana do celów bytowych."
  6. Witam, buduje ktoś może obecnie dom lub zamierza w najbliższym czasie? Interesuję mnie czy macie gotowe projekty czy indywidualne? Kto wam dokonywał adaptacji? Czy możecie polecić firmę od okien i drzwi? Czy ktoś zakładał wentylację mechaniczną?
  7. Witam, Jeżeli ktoś z forumowiczów posiada namiary na dobrego konstruktora/ kierownika budowy, prośba o przełanie informacji kontaktowych. Dzięki
  8. Witam, Poszukuję blaszaka na budowę - gmina kleszczów. Gdyby ktoś posiadał - prośba o kontakt. Czy ktoś realizował przyłącze z Energoserwis Kleszczów? Chciałbym uniknąć taryfy "budowlanej" i zrobić przyłącze do działki jako rekreacyjnej lub właśnie blaszaka - może ktoś ma jakieś doświadczenia? W granicy działki mam skrzynkę, więc może nie będzie trzeba sługo czekać. Będę szukał również sprawdzonych wykonawców do płyty fundamentowej z zatopioną podłogówką oraz ekipy do wymurowania domu z silikatów. Dzięki
  9. Ja na etapie tynków W tamtym roku robiłem w garażu, teraz kończę elektrykę i tynki w domu. Wodę rozprowadzoną już mam, w tym tygodniu jeszcze odprowadzenie deszczówki z dachu. No i szukanie kogoś do wylewek... bo ogrzewanie będzie robione po tynkach.
  10. Mr A dzięki :') Znalazłam fachowców z Piotrkowa nawet fajnie zrobili.Tetaz hydraulika i ogrzewanie i zaś posadzki A wy na jakich etapach jesteście? Pozdrawiam
  11. Jakby ktoś poszukiwał architekta - polecam Ewę Tułecką z Bełchatowa 664 984 462, [email protected]
  12. Hej Potrzebuje namiary na dobrą firmę co robią tynki maszynowe? Pomożecie?
  13. Jak ktoś ma namiar na rozsądną firmę/stolarza co robią meble kuchenne to przygarnę namiar nie muszą być najtańsi ale żeby nie zdzierali z góry dzięki
  14. Formalności (czyli umowa/ warunki itp.) nie załatwisz chyba na Kurnosie, bo tam jest tylko dział techniczny. Trzeba przejechać się do Bełchatowa do Biura Obsługi Klienta na ul. Czyżewskiego 6 (Galeria Handlowa "Wenus").
  15. Dzięki za szybką odpowiedź no właśnie byłam się dziś dowiedzieć o prądzie i niestety nie będziemy mieć z energoserwis bo od nich mielibyśmy dopiero prąd na koniec roku albo w styczniu :-(czyli zostaje nam Kurnos kurcze nawet nie wiem gdzie mam tam jechać
  16. Prąd raczej potrzebny, tak na logikę Zresztą różne są ceny dla tych, co podłączeni są do PGE i do tych, którzy mają umowę w Energoserwisie, a we wniosku trzeba zaznaczyć odpowiednią firmę ("Budynek jest zasilany z sieci energetycznej obsługiwanej przez :*") Na piecach się nie znam, w regulaminie mowa o piecu na pelet. A więcej informacji uzyskasz w pokoju nr 29. Oni się tym zajmują.
  17. Powiedzcie mi gdzie składa się wnioski na solary i na fotovoltanike czy w gminie? Kurcze nie wiem czy zalape się na dofinansowanie na piec bo mamy mieć ekogroszek. I czy zakładając te solary i fot..... musimy mieć już podłączony prąd.
  18. Witam czy może ktoś polecić ekipe na wykonanie więzby dachowej i może jakiś tartak ?
  19.  

• Dodaj nową pozycję...