Przegląd
O tym Klubie
- Co nowego w tym klubie
-
Full-dach - Koluszki - Robert i Mariusz Skorzycki. Zdecydowanie nie polecam. Zleciłem wykonanie pokrycia więźby blachodachówką (raczej średnia-wyższa półka) i praca została spartaczona a jakiekolwiek reklamacje są bezskuteczne. Po wykonaniu kominy ciekły niemalże strugą. Wykończenia frontu są krzywo wykonane, wcale nie trzeba się przyglądać, wygląda jakby ktoś po pijaku je zakładał. Do wyrównania pokrycia użyto desek dosłownie znalezionych na placu budowy, zero impregnacji, deski brudne, z gwoźdźmi. Zresztą zostało to tak wyrównane, że końce dachu opadają. Teraz między membraną a więźbą mam po prostu strefę gnicia. Dodatkowo wzięli 1500 zł na "poprawkę" więźby której nie tylko nie poprawili (bo mimo położenia blach niektóre jętki nadal nie są zamontowane) to jeszcze na prośbę o naprawę usterek odpisano mi, że "mogłem u nich zamówić wykonanie więźby". Szczerze... nawet teściowej ich jakości bym nie polecił, bałbym się pod tą więźbą oko zmrużyć. Krokwie odstają od ścian nierównomiernie. Jedna potrafi mieć na dole 24cm na górze 18cm od ściany, co nie ułatwia układania styropianu 20cm. Gdy podcinałem szczyty z Ytonga, aby membrana nie stykała się z pustakiem, poinformowano mnie, abym sobie odpuścił, oni to wykonają, oczywiście dach wykonany, membrana szoruje bo nieobciętych pozostałych szczytach. Na umówione spotkanie na placu budowy w sprawie wyjaśnienia niezgodności, bez jakiejkolwiek wstecznej informacji szef się nie pojawił. Niebawem "fotorelacja" z jakości ich usług i dedykowana im strona internetowa.
-
Wykonawcy oszuści
Maciej Włodarczyk1 odpowiedział Maciej Włodarczyk1 → na topic → NIEUCZCIWI WYKONAWCY NIEUCZCIWI WYKONAWCY Topics
Należy uważać na firmę Parkiet Line z ulicy Brukowej. Zakupiłem u nich w 2015 r. deskę podłogową i nie miałem żadnych zastrzeżeń. Byli oni wtedy tylko pośrednikiem - sprzedawali nie swój produkt. W tym roku zamówiłem u nich deskę podbiciową z usługą olejowania i tu niestety zonk. Deska w ilości 180 m2 przyjechała na budowę wadliwie zaolejowana. Wada polegała na poprzecznych pasach co kilkadziesiąt centymetrów na wszystkich deskach. Pasy powstały na skutek złego suszenia - odcisnęły się przekładki. Po zabraniu desek, przez dwa tygodnie czekałem na dostarczenie prawidłowo zaolejowanych desek. Deski przyjechały jednak ponownie w stanie nie nadającym się do montażu. Dostawca usiłował naprawić deski nakładając kilka dodatkowych warstw oleju. Spowodowało to zabarwienie desek na kolor mocno pomarańczowy. Zapewne gdyby odpowiadał nam pomarańczowy kolor, bylibyśmy zdecydowanie zadowoleni. Nam zależało jednak na naturalnym kolorze drewna - świerk skandynawski. Przez dostawcę straciliśmy ponad 1,5 miesiąca, licząc od złożenia zamówienia do zabrania drewna z budowy. Najlepsze (a raczej najgorsze) jest jednak to, że dostawca jest niewypłacalny. Oświadczył, że nie ma z czego oddać nam pieniędzy i napisał zobowiązanie, że odda w ciągu 3 tygodni (z czego dzisiaj minął drugi tydzień i brak ruchu po stronie Parkiet line). Zamroziłem 9 tysięcy złotych, nie dysponuję paragonem (mam dowód uiszczenia części pieniędzy przelewem), nie wiem czy dostawca dotrzyma słowa, czy skończy się w sądzie. Nadmieniam, że za deskę podłogową zostawiłem w Parkiet line 40 tysięcy złotych. Aż strach pomyśleć, gdyby coś nie wypaliło wtedy. Potencjalni klienci powinni rozważyć potencjalne straty, bądź zamrożenie pieniędzy. Przy przedpłacie 100% kupuje się kota w worku (jak się okazało). Dostawca wydawał się być bardzo pomocny i sympatyczny, co uśpiło moją czujność. Pozostał niesmak. -
Wykonawcy oszuści
Yuris odpowiedział Maciej Włodarczyk1 → na topic → NIEUCZCIWI WYKONAWCY NIEUCZCIWI WYKONAWCY Topics
Dobrze, że powstał taki wątek! -
Wykonawcy oszuści
anetka82 odpowiedział Maciej Włodarczyk1 → na topic → NIEUCZCIWI WYKONAWCY NIEUCZCIWI WYKONAWCY Topics
witam ostrzegam przed korzystaniem z usług firmy instal-bud pana Krzysztofa Rosiaka z Koluszek Pan najpierw pięknie mydli oczy chwalac się jakie kursy konczy, później wytyka wszystkie bledy poprzednim ekipom, w kolejnym etapie pojawie się teoretycznie do pracy i zaczyna się gehenna....poprzedni inwestorzy wzywaja Pana na usterki wiec przyjezdza pokazuje się zakresla liste obecności i wyjezdza i tak każdego dnia...Praca trwa w nieskonczonosc ale jego to nie interesuje.,inni czekaja i co z tego dla niego to nie problem Pan nie nadąża z usterkami nie wspominając już ze podstawowe zabiegi hydrauliczne wykonywane sa po najmniejszej linii oporu, za jchile wszystko kapie jest nieszczelne..Najgorsze jest to ze robil nam podłogówkę która nie działa i mysle ze nasze przepychanki zakoncza się w sadzie..nie mam już cierpliwości, na umówione spotkania Pan oczywiście się nie wstawia,nie odbiera telefonów. nic go nie interesuje.. Wyjątkowy partacz i OSZYST JAKICH MAŁO OSTRZEGAM INSTAL-BUD KRZYSZTOF ROSIAK KOLUSZKI -
Wykonawcy oszuści
Charlie odpowiedział Maciej Włodarczyk1 → na topic → NIEUCZCIWI WYKONAWCY NIEUCZCIWI WYKONAWCY Topics
Odradzam zakupy okien i drzwi z drewna u producenta http://www.aries-okna.pl Łódź, ul. Maratońska 162. Ta firma powinna mieć nazwę POMYŁKA albo permanentna USTERKA. Jakość to pojęcie względne w tej firmie. Nie mam już siły użerać się z egzekwowaniem serwisu gwarancyjnego. Jestem wykończony psychicznie a olbrzymie pieniądze jakie zainwestowałem oglądam z perspektywy odpadającego lakieru z okien, gnijących drzwi zewnętrznych. -
Wykonawcy oszuści
wojciech1 odpowiedział Maciej Włodarczyk1 → na topic → NIEUCZCIWI WYKONAWCY NIEUCZCIWI WYKONAWCY Topics
Witam. ODRADZAM KORZYSTANIA Z USŁUG FIRMY AQUAINVEST - MARCIN BUJAK Z OPATOWA, ZAJMUJĄCEJ SIĘ MIN. SPRZEDAŻĄ I UKŁADANIEM KOSTKI BRUKOWEJ, ODWODNIENIA, WYNAJEM SPRZĘTU BUDOWLANEGO. FIRMA PO SPARTACZENIU ROBOTY OCZYWIŚCIE UNIKA ODPOWIEDZIALNOŚCI I WYKONANIA POPRAWEK. WŁAŚCICIEL NIE ODBIERA TELEFONÓW I UNIKA KONTAKTU. Pozdrawiam forumowiczów. -
Wykonawcy oszuści
budteam odpowiedział Maciej Włodarczyk1 → na topic → NIEUCZCIWI WYKONAWCY NIEUCZCIWI WYKONAWCY Topics
Usuń -
Wykonawcy oszuści
rafal291 odpowiedział Maciej Włodarczyk1 → na topic → NIEUCZCIWI WYKONAWCY NIEUCZCIWI WYKONAWCY Topics
Omijać firmę RADOSŁAW GOŁDA - szerokim łukiem i z daleka -partacze i nie znaja się na technologiach : nie zlecać : ociepleń zewnętrznych, poddaszy, tynków, wylewek, gipsów -tu pojęcie pion i poziom jest obce. Oprócz tego totalny syf po sobie zostawiaja. -
Wykonawcy oszuści
farfadet odpowiedział Maciej Włodarczyk1 → na topic → NIEUCZCIWI WYKONAWCY NIEUCZCIWI WYKONAWCY Topics
Flotynk, Kwiatkowski, Purczewski. Partacze z tupetem. -
Wykonawcy oszuści
aslam odpowiedział Maciej Włodarczyk1 → na topic → NIEUCZCIWI WYKONAWCY NIEUCZCIWI WYKONAWCY Topics
Bardzo dobry pomysł z utworzeniem tego wątku. Do listy dodaję wykonawcę na którym bardzo się zawiodłem Jarosław Karp właściciel firmy Jakar. Na początku było wszystko o.k. budowa posuwała się szybko, natomiast problemy zaczęły się gdy kierownik budowy zauważył parę dużych błędów i niedoróbek. Pan Jarosław poczuł się urażony, iż cokolwiek ma poprawiać i porzucił budowę. Po namowach wrócił i obiecał poprawki później, pobudował trochę jednak już bez wcześniejszego zapału ponieważ miał inne rozpoczęte budowy. Po zauważeniu kolejnych błędów obraził się już "na dobre", porzucił budowę - zostawiając nie zabezpieczone mury przed zimą. Nie rozliczył się również z pobranych zaliczek. Podsumowując nie polecam firmy Jakar i właściciela Jarosława Karpia, jeśli ktoś się zdecyduje proponuję spisać umowę w której będą zawarte wszelkie szczegóły (zwłaszcza dotyczące nie wywiązywania się z pracy przez wykonawcę) -
Założyłem ten temat gdyż stałem się ofiarą oszustwa ze strony wykonawcy.Może dzięki naszym wpisom i informacją o tych nieuczciwych firmach inni chcący budować domy ustrzegą się problemów które nas spotkały. Jeżeli komuś przyjdzie do głowy korzystać z usług firmy budującej domy "ekodom-domydrewniane" katarynki-przywidz woj.pomorskie reprezentowaną przez panów Arkadiusza i Roberta Rutkowskich, to szczerze odradzamy. Nie dotrzymują terminów, nie odbierają telefonów, rozmawiają z inwestorem kiedy oni chcą, zostawili nam rozpoczętą budowę na którą wykorzystali 1/3-cie naszej pierwszej transzy, a z reszty się nie rozliczyli. Oszuści!!!!! P.s.uwaga na przedstawicielkę firmy na woj.łódzkie p.Krystyny Miazek ,ona również niezle mydli oczy nie mówiąc prawdy o sposobie funkcjonowania firmy oszustów. Ostrzegamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Więcej info dla zainteresowanych na prv.
-
Założyłem ten temat gdyż stałem się ofiarą oszustwa ze strony wykonawcy.Może dzięki naszym wpisom i informacją o tych nieuczciwych firmach inni chcący budować domy ustrzegą się problemów które nas spotkały. Jeżeli komuś przyjdzie do głowy korzystać z usług firmy budującej domy "ekodom-domydrewniane" katarynki-przywidz woj.pomorskie reprezentowaną przez panów Arkadiusza i Roberta Rutkowskich, to szczerze odradzamy. Nie dotrzymują terminów, nie odbierają telefonów, rozmawiają z inwestorem kiedy oni chcą, zostawili nam rozpoczętą budowę na którą wykorzystali 1/3-cie naszej pierwszej transzy, a z reszty się nie rozliczyli. Oszuści!!!!! P.s.uwaga na przedstawicielkę firmy na woj.łódzkie p.Krystyny Miazek ,ona również niezle mydli oczy nie mówiąc prawdy o sposobie funkcjonowania firmy oszustów. Ostrzegamy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Więcej info dla zainteresowanych na prv.