Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

O tym Klubie

Witajcie sąsiedzi !!
  1. Co nowego w tym klubie
  2. Szukam działki na Starej Wesołej lub Morgach - będę wdzięczny za ew. namiary. pozdrawiam, Jacek (665-129-907)
  3. odkupię pustaki porotherm dryfix około 72 szt. wiadomość na priv
  4. Nadal poszukujecie kierownika budowy? Nasz to p. Artur Szarek tel. 503 820 395
  5. Witam, Czy możecie polecić KOMUNIKATYWNEGO kierownika budowy??
  6. Witam, Ponieważ jest mało informacji na ten temat, mogę na świeżo powiedzieć że badania geotechniczne są to 3 odwierty w obrębie miejsca gdzie ma zostać posadowiony budynek, niezbędne do adaptacji projektu. Koszt ok 800zł, czas oczekiwania ok miesiąc. Ponadto kopalnia teraz WYMAGA dokumentację geologiczno-inżynierską, nas to kosztuje ok 5 tys. zł, cała procedura trwa do 6 m-cy, w czasie odwiertów mogą przyjść na kontrolę z kopalni. Dodatkowo w granicach naszej działki jest uskok i należy wykonać badania geofizyczne dodatkowe 2 tys., polegające na wprowadzeniu sondy i wyszukaniu próżni w podłożu. Na podstawie tych badań może się okazać że budynek należy przesunąć w inne miejsce na działce. Oczywiście za wszelkie koszta poniesione w tym kierunku kopalnia nam zwróci.
  7. Opinia geotechniczna, która została sporządzona to minimum w Twoim przypadku i możesz się cieszyć, że masz proste warunki gruntowo-wodne Czasami w opinii z kopalni jest informacja o możliwości występowania deformacji nieciągłych (uskoki) wtedy należy sporządzić dokumentację geologiczno-inżynierską i masz rację koszty wtedy są już dużo większe, gdyż dochodzi cały "system biurokracji" w postaci napisania Projektu robót geologicznych i potem sporządzenie dokumentacji geologiczno-inżynierskiej. Mój znajomy w opinii geotechnicznej miał zrobione 3 otwory do głębokości 3,0 m. Oczywiście posadowienie na płycie ze względu na warunki górnicze. Jeśli ktoś potrzebuje firmę z G. Śląska to firma GeoEkoBud robi takie badania. Mój znajomy oprócz właśnie opinii geotechnicznej za którą zapłacił 800 zł musiał jeszcze dołączyć dokumentacje geologiczno-inżynierską i za nią zapłacił 2500 zł. Kopalnia zwraca koszty opracowania dokumentacji geologiczno-inżynierskiej.
  8. Witamy Ta boczna od Granicznej to jaka ulica dokładnie ?
  9. Przysiadam się i ja;) Wesołą, boczna od Granicznej;) am nadzieje, że w tym roku zaczniemy;)
  10. Ponawiam ofertę odsprzedaży: - deski szalunkowe - stemple w różnych długościach Lokalizacja - Mysłowice tel. 602 389 069
  11. Mam do zbycia stemple budowlane: dł. 2,8m po 4,50 zł dł. 2,5m po 3,90 zł deski szalunkowe ( długie i krótkie ) - cena do uzgodnienia Lokalizacja - Mysłowice Wesoła. tel 535 202 059 tel 606 210 918
  12. Niestety nie - wg. informacji z Kopalni Wesoła i OUG u mnie jest pierwsza kategoria. Z drugiej strony cholera wie czy nie będzie jakiś zmian w strefach wydobycia ...
  13. To dobrze, bo ja też będę startował na Kosztowach. Też masz zerowe szkody górnicze?
  14. Geotechnicznie: I warstwa nasypowa średniozagęszczona do 100-130cm, II warstwa piasek żółty i kremowy od 130 do 200 cm, III warstwa glina brunatna i szara do 300cm. Stwierdzoną mam również wodę podskórną - na około 190 cm. Reasumując I kategoria geotechniczna - proste warunki gruntowe. Całość opracowania to dokumentacja geotechniczna, chcąc zrobić dokumentację goelogiczną koszty miałbym 20 razy większe
  15. Jakie masz warunki geologiczno-gruntowe?
  16. Sprzedam: -betoniarkę 250L (duża, nie mieszalnik pasz z marketu) zasilanie 3 fazowe cena 450zł dźwig -maszyna wyciągowa bez słupa i bez silnika gratisowo dla kupującego betoniarkę Zainteresowanym prześlę zdjęcia Budowa w Bojszowach
  17. Co prawda nie na Wesołej ale po sąsiedzku - na Kosztowach - u nas były wykonane 3 odwierty małośrednicowe na głębokość 3m każdy.
  18. Proszę o info dotyczący odwiertów geotechnicznych na Wesołej, tj. ile odwiertów robiliście i na jaką głębokość ?
  19. Zapraszam na fachowe pogaduchy Kto gdzie buduje i na jakim jesteście etapie ? My budujemy przy ul. Pogodnej, może dołączy się jakiś sąsiad ?
  20.  

• Dodaj nową pozycję...