Przegląd
O tym Klubie
Witajcie sąsiedzi !!
- Co nowego w tym klubie
-
Szukam działki na Starej Wesołej lub Morgach - będę wdzięczny za ew. namiary. pozdrawiam, Jacek (665-129-907)
-
odkupię pustaki porotherm dryfix około 72 szt. wiadomość na priv
-
Nadal poszukujecie kierownika budowy? Nasz to p. Artur Szarek tel. 503 820 395
-
Witam, Czy możecie polecić KOMUNIKATYWNEGO kierownika budowy??
-
Witam, Ponieważ jest mało informacji na ten temat, mogę na świeżo powiedzieć że badania geotechniczne są to 3 odwierty w obrębie miejsca gdzie ma zostać posadowiony budynek, niezbędne do adaptacji projektu. Koszt ok 800zł, czas oczekiwania ok miesiąc. Ponadto kopalnia teraz WYMAGA dokumentację geologiczno-inżynierską, nas to kosztuje ok 5 tys. zł, cała procedura trwa do 6 m-cy, w czasie odwiertów mogą przyjść na kontrolę z kopalni. Dodatkowo w granicach naszej działki jest uskok i należy wykonać badania geofizyczne dodatkowe 2 tys., polegające na wprowadzeniu sondy i wyszukaniu próżni w podłożu. Na podstawie tych badań może się okazać że budynek należy przesunąć w inne miejsce na działce. Oczywiście za wszelkie koszta poniesione w tym kierunku kopalnia nam zwróci.
-
Opinia geotechniczna, która została sporządzona to minimum w Twoim przypadku i możesz się cieszyć, że masz proste warunki gruntowo-wodne Czasami w opinii z kopalni jest informacja o możliwości występowania deformacji nieciągłych (uskoki) wtedy należy sporządzić dokumentację geologiczno-inżynierską i masz rację koszty wtedy są już dużo większe, gdyż dochodzi cały "system biurokracji" w postaci napisania Projektu robót geologicznych i potem sporządzenie dokumentacji geologiczno-inżynierskiej. Mój znajomy w opinii geotechnicznej miał zrobione 3 otwory do głębokości 3,0 m. Oczywiście posadowienie na płycie ze względu na warunki górnicze. Jeśli ktoś potrzebuje firmę z G. Śląska to firma GeoEkoBud robi takie badania. Mój znajomy oprócz właśnie opinii geotechnicznej za którą zapłacił 800 zł musiał jeszcze dołączyć dokumentacje geologiczno-inżynierską i za nią zapłacił 2500 zł. Kopalnia zwraca koszty opracowania dokumentacji geologiczno-inżynierskiej.
-
Witamy Ta boczna od Granicznej to jaka ulica dokładnie ?
-
Przysiadam się i ja;) Wesołą, boczna od Granicznej;) am nadzieje, że w tym roku zaczniemy;)
-
Ponawiam ofertę odsprzedaży: - deski szalunkowe - stemple w różnych długościach Lokalizacja - Mysłowice tel. 602 389 069
-
Mam do zbycia stemple budowlane: dł. 2,8m po 4,50 zł dł. 2,5m po 3,90 zł deski szalunkowe ( długie i krótkie ) - cena do uzgodnienia Lokalizacja - Mysłowice Wesoła. tel 535 202 059 tel 606 210 918
-
del
-
Niestety nie - wg. informacji z Kopalni Wesoła i OUG u mnie jest pierwsza kategoria. Z drugiej strony cholera wie czy nie będzie jakiś zmian w strefach wydobycia ...
-
To dobrze, bo ja też będę startował na Kosztowach. Też masz zerowe szkody górnicze?
-
Geotechnicznie: I warstwa nasypowa średniozagęszczona do 100-130cm, II warstwa piasek żółty i kremowy od 130 do 200 cm, III warstwa glina brunatna i szara do 300cm. Stwierdzoną mam również wodę podskórną - na około 190 cm. Reasumując I kategoria geotechniczna - proste warunki gruntowe. Całość opracowania to dokumentacja geotechniczna, chcąc zrobić dokumentację goelogiczną koszty miałbym 20 razy większe
-
Jakie masz warunki geologiczno-gruntowe?
-
Sprzedam: -betoniarkę 250L (duża, nie mieszalnik pasz z marketu) zasilanie 3 fazowe cena 450zł dźwig -maszyna wyciągowa bez słupa i bez silnika gratisowo dla kupującego betoniarkę Zainteresowanym prześlę zdjęcia Budowa w Bojszowach
-
Co prawda nie na Wesołej ale po sąsiedzku - na Kosztowach - u nas były wykonane 3 odwierty małośrednicowe na głębokość 3m każdy.
-
Proszę o info dotyczący odwiertów geotechnicznych na Wesołej, tj. ile odwiertów robiliście i na jaką głębokość ?
-
Zapraszam na fachowe pogaduchy Kto gdzie buduje i na jakim jesteście etapie ? My budujemy przy ul. Pogodnej, może dołączy się jakiś sąsiad ?