Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. obecnie mieszkam w Krakowie,kupiliśmyniedużą działeczkę w Hebdowie gm. Nowe Brzesko.nie mogę doczekać cierpliwie kiedy wreszcie zaczniemy! ja już tam prawie mieszkam tyle że w myślach prawdopodobnie zamieszkam tak na poważnie w pażdzierniku,
  3. A tak a`propos materiałów budowlanych, to my rozważamy użycie pustaków z keramzytobetonu ze styropianem. Nieźle wypadają w porównaniach (Murator 1/2005). Są tańsze i mają lepsze właściwości termoizolacyjne niż poroterm. A czy ktoś wie, jak jest w praktyce?
  4. Porothermu 50P+W nie trzeba wogóle docieplać (przez to buduje się szybciej i trochę taniej), znajomi postawili z 44 i też nie docieplali bo jakieś tam współczynniki są bardzo dobre
  5. Cześć krajanko (prawie). Nie przejmuj się, ja też. Budujesz się w samym Krakowie?
  6. słyszałam że 40P+W powinno się jeszcze docieplić wełną a jak z 50 to szczerze powiem że nie wiem
  7. czy ten porotherm 50 masz jeszcze zamiar docieplić wełną??jest to konieczne?
  8. Agduś,zrobiłam to przez pomyłkę,jestem laikiem w temacie komputera,bardzo mi za to wstyd
  9. Ale taka grupa już jest. Nazywa się "Wiosna 2005" Czy jest sens dublować?
  10. Witajcie , my także zamierzemy na wiosnę budowę... choć jeszcze mamy trochę "papierków" do załatwienia Mamy zamiar budować z Porothermu 50P+W, i jestem przkonana że jest b.dobry , znajomi wybudowali z tego domek i są zadowoleni... Pozdrawiam
  11. ja tez chce maxa i bede docieplac wełną papiery bede miala gotowe na połowe lutego buduje w Hebdowie gmina Brzesko. Pozdrawiam
  12. Monia ja tesh startuje na wiosne. Jestem na etapie załatwiania pozwolenia (trwa to jush rok). Mam nadzieje ze do wiosnybęde je mieć. Ja tesh długo zastanawiałam sie czy wybrać porotherm czy max. po odwiedzinach na forum muratora zdecydowałam sie na maxa, którego jush kupiłam. Ja wybrałam hadykówkę.
  13. Fajna stronka Ja również zaczynam na wiosnę papiery już prawie mam domek zgrabny malutki taniutki niebardzo wiem z czego budować poroterm czy max?? pozdro dla wszystkich
  14.  

• Dodaj nową pozycję...