Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Witam serdecznie. Czy ktoś z Państwa poszukuję solidnego wykonawcy nawierzchni z kostki betonowej lub granitowej. Duże doświadczenie, wykonawca nawierzchni przy ul. Anielewicza w Warszawie, patio przed Hotelem przy ul. Poleczki, jak również wiele posesji prywatnych. Ceny już od 20 zł za m2, 2 letnia gwarancja. Osoby zainteresowane zapraszam do kontaktu tel. 509 508 260 - Darek lub email: [email protected] Pozdrawiam
-
Zapraszamy do wymiany doświadczeń.
tomi-ei odpowiedział tomi-ei → na topic → RADOŚĆ i bliskie okolice RADOŚĆ i bliskie okolice Topics
SPRZEDAM OKAZYJNIE materiały budowlane za 1/3 wartości rynkowej ( całość tylko 1600 PLN ) ( większość pustaków jest jeszcze na oryginalnych paletach, pozostałe pozycje oryginalnie zapakowane ) --- Pustaki ceramiczne MEGA-MAX 250/238 P+W - prod CERPOL-Kozłowice ( wymiarowo i na zakładkach wpustowych kompatybilny z pustakami Porotherm ) - 230 sztuk ( zużycie 10,5 sztuk na m2 ) http://www.cerpol.com.pl/pustak-mega-max-250-238p+w.php --- Pustaki ceramiczne MEGA-MAX 300/238 P+W - prod CERPOL-Kozłowice ( wymiarowo i na zakładkach wpustowych kompatybilny z pustakami Porotherm ) - 450 sztuk ( zużycie 16 sztuk na m2 ) http://www.cerpol.com.pl/pustak-mega-max-300-238p+w.php --- Pustaki wentylacyjne uniwersalne, wym 188x188x250 fi 150 - prod CERPOL-Kozłowice ( wymiarowo i na zakładkach wpustowych kompatybilny z pustakami Porotherm ) - 105 sztuk ( 1 mb = 4 szt ) http://www.cerpol.com.pl/pustak-wentylacyjny.php --- Cegła pełna - ok 100 szt --- Obróbka kominowa uniwersalna FAKRO GZK-AV - kolor czarny matowy 2 komplety w opakowaniach fabrycznych http://www.fakro.pl/htmlpl/945.php --- Folia paroprzepuszczalna dachowa MARMA-LENKO MSL98 3 rolki fabryczne po 75 m2 http://www.marma.com.pl/pl/2,9,250,254/254/ MOŻLIWOŚĆ SPRZEDAŻY DOWOLNEJ ILOŚCI Z POWYŻSZEGO PO UZGODNIENIU ODBIÓR: 05-074 HALINÓW tel. kont: 500 053 934 . -
ElemenT odpowiedział tomi-ei → na topic → RADOŚĆ i bliskie okolice RADOŚĆ i bliskie okolice Topics
Ja na warunki zabudowy dla rodzinnej działki w okolicach hotelu Boss czekałem 1.5 roku. Sąsiad podobnie. Dostałem odmowę Kupiłem inną działkę z WZ. Tamta poleży jako inwestycja PNB złożyłem na początku lipca. Decyzje dostałem na początku listopada. Lekko nie było Gmina dno. -
maljur odpowiedział tomi-ei → na topic → RADOŚĆ i bliskie okolice RADOŚĆ i bliskie okolice Topics
Witam, chętnie kupię garaż po budowie. Tel. 607 708 102. Pozdrawiam M. -
sherif odpowiedział tomi-ei → na topic → RADOŚĆ i bliskie okolice RADOŚĆ i bliskie okolice Topics
WZ - 5 lat , o 2 latach słyszałem, ale, żeby 5 lat i to w mieście stołecznym .. tym bardizej, że maja uchwalone studium. U mnie był MpZP więc jeden problem mniej, ja jednak czując niechęć do UM papiery złożyłem przez pełnomocnika, który dogladał i uzupełniał papiery jak była taka konieczność W sumie i tak gładko poszło tylko te czekanie Z budową planuję ruszyć czerwiec - lipiec tak mam podpisaną umowę z wykonawcą. Odnośnie szkół nie pomogę, jeszcze nie orientowałem się a tym bardziej mnie będą przedszkola interesować póki co (podobno są ) Pozdrawiam i życzę wytrwałości w UM. -
zorza77 odpowiedział tomi-ei → na topic → RADOŚĆ i bliskie okolice RADOŚĆ i bliskie okolice Topics
Cieszę się, że ktoś jednak trafił na forum Radościan Co do urzędu to faktycznie trzeba duuuużo cierpliwości. Nie ma innej możliwości, bo nie ma na nich sposobu. Nie boją się nawet Delegatury. Czekaliśmy 5 lat na wydanie warunków... Ciesz się, że nie mają uwag. Przynajmniej wiesz, że dostaniesz pozwolenie. Ja się martwię, że coś znajdą i znowu nas przetrzymają. Niestety dopiero będziemy składać papiery za jakieś dwa tygodnie jak architekt się dobrze spisze Jesienią chcielibyśmy zrobić wykop i piwnice. Trzymam kciuki i życzę szybkiego wydania PnB. Ruszacie od razu z budową? Przy okazji spytam, macie może jakieś rozeznanie na temat szkół w Radości, czy Miedzeszynie? Będę słała dzeci do podstawówki i gimnazjum. Będziemy też szukać w przyszłe wakacje czegoś do wynajęcia na czas budowy w Radości, czy bliskich okolicach. Może ktoś będzie w tym czasie zwalniał mieszkanie? -
sherif odpowiedział tomi-ei → na topic → RADOŚĆ i bliskie okolice RADOŚĆ i bliskie okolice Topics
Witam ! Co prawda buduję w Międzylesiu, ale UM ten sam Papiery na PnB złożone 14.02 do dziś nie mam PnB :(, od dwóch tygodni słyszę, że już nie mają uwag, tylko muszą napisać treść decyzji, ale są zawaleni robotą i tak w kółko co kilka dni to samo słyszę. Magiczne 65 dni minęły już przeszło 10 dni temu. -
pompiarz1984 odpowiedział tomi-ei → na topic → RADOŚĆ i bliskie okolice RADOŚĆ i bliskie okolice Topics
jeśli chodzi o budowę to mogę Ci polecić np dobrą betoniarnie z Jatnego, REDEK właściciel bodajże ma na imię JAKUB, mila obsługa, dobra cena, bdb jakość towaru potwierdzona certyfikatem (robiłem próbki B 20 wyszło mi B 23,5), są punktualni, POLECAM nr tel 603 172 216 mogę polecić także bardzo dobrą i za rozsądne pieniądze ekipę budowlaną ale to jak chcesz mogę na maila podrzucić aktualnie nie mam przy sobie nr telefonu. -
Witam wszystkich tu zaglądających Będziemy budować dom z Archipelagu Diego II G2 przy Izbickiej w Radości. Warunki już są (po 5-ciu latach walki), teraz będziemy się starać o PnB. Nie wiem, czy to realne, ale chcemy na przełomnie 2013-2014 rozpocząć budowe Przyłączajcie się proszę, pochwalcie swoimi wymarzonymi domkami i podzielcie ciekawymi spostrzeżeniami
-
Urzędowe sprawy
zorza77 odpowiedział zorza77 → na topic → RADOŚĆ i bliskie okolice RADOŚĆ i bliskie okolice Topics
Szkoda, że nikt tu nie zagląda Jakoś sobie poradziłam i wnioski już złożyłam. -
zorza77 odpowiedział tomi-ei → na topic → RADOŚĆ i bliskie okolice RADOŚĆ i bliskie okolice Topics
Czy nikt nie buduje w Radości? Chciałam spytać o Urząd w Wawrze. 5 lat czekaliśmy na warunki... Boję się, że z PnB jest podobnie? Jakie są Wasze doświadczenia z urzędem? -
Pierwsze pytanie do tych, którzy już przebrnęli przez wnioski i pozwolenia. Projekt domu już prawie skończony. Rozumiem, że czas najwyższy udać się z wnioskami o przyłącza prądu, gazu i wody. Kanalizacji nie ma w tym rejonie, więc będzie szambo. Woda z własnej studni. Gaz na szczęście jest. Czy w energetyce składa się wpierw wniosek o przyłącze do celów budowlanych, czy od razu mieszkalnych? A co jeśli jest własna studnia i szambo? Proszę o pomoc, gdzie w Wawrze składa się owe wnioski.