Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

O tym Klubie

Budujesz lub planujesz budowę na bemowie, babicach w ozawowie lub okolicy, dołacz i podziel się informacjami o wykonawcach, produktach, jakieś pomysłay, porady....
  1. Co nowego w tym klubie
  2. Firma Rosłan to w mojej opinii jeden z najgorszych możliwych wyborów. Sama podjęłam decyzję o zleceniu jej prac wykończeniowych w budowanym domu czytając między innymi pozytywne posty na jej temat na niniejszym forum (które jak zdradzili mi pracownicy "produkowane" były przez żonę właściciela). Firma prowadzi politykę zaniżania kosztorysu w umowie na usługę budowlaną (w moim wypadku oferta wydawała mi się korzystniejsza o około 20% w porównaniu z innymi) odbijając to sobie później na kosztach wszelakich zmian (w moim przypadku okazało się, że płytki do łazienki, które chciałam zmienić w porównaniu z umową okazały się dwukrotnie - 190 zł/m2 vs 90-100 zł/m2 droższe niż w sklepach (stacjonarnych - o internetowych nie wspominając) niż przy wycenie p. Darka - przy tym za chińskiego boga nie było opcji żebym je sama kupiła i dostarczyła - bo zgodnie z interpretacją wykonawcy "nie mógłby on wtedy wziąć na siebie odpowiedzialności za położenie materiału "niewiadomego" pochodzenia") i prac o których przez przypadek "zapomniała" (o mnie nie wyceniono w ogóle zakupu i montażu ościeżnic do drzwi - łącznie wycenionych potem na ok. 7 000 zł - prawie 2000 zł drożej niż gdybym kupiła je i zleciła montaż (już razem z drzwiami) w Komforcie). Współpraca z właścicielem to niekończące się pasmo walki i szarpaniny o wykonanie prac na akceptowalnym poziomie (nierówno położone płytki - oczywiście wina materiału - jak chcę nie potykać się to oczywiście można to skuć - muszę tylko zapłacić za materiał - wykonawca w geście dobrej woli nie policzy mi za robociznę związana ze skuciem i ponownym położeniem, rysy na gładziach szpachlowych przy wnoszeniu materiałów wykończeniowych - oczywiście moja wina bo wchodziłam na budowę i na pewno sama je zarysowałam), którą przypłaciłam rozstrojem nerwowym (że o kosztach, które finalnie okazały się wyższe o prawie 40 tys od wcześniej uzgodnionych nie wspomnę). Ostatnio miałam okazję rozmawiać z właścicielami domu w Pęcicach realizowanego też przez tą firmę i dodatkowo dowiedziałam się, że oprócz wszystkich historii jakie były moim udziałem mają oni problem z wyegzekowaniem szumnie udzielonej "gwarancji" na prowadzone prace (sypie im się elewacja - firma się nie poczuwa bo to wina "warunków atmosferycznych" na jakie jest ona wystawiona). Ja zdecydowanie nie polecam - ale jak ktoś lubi ryzyko i dreszczyk emocji to niech próbuje.
  3. Polecam firmę ROSŁAN Dom. Budowała mi dom w 2011 w Warszawa Wesoła. Terminowo i w konkurencyjnej cenie. Polecam
  4. Witam, planujemy budowę domu na bemowie, proszę o informację , czy macie doświadczenia (te dobre i złe) na temat firm bududujących domy. Mam nie złą ofertę cenową od : Rosłan Dom Dariusz Rosłaniec ul.Bohaterewicza 3/30 03-982 Warszawa ale w necie jest mało opinni o nich, moze ktoś z nimi budował? A moze znacie DQM, wellmade, arkada, auris.pl, dtmdomy, rydlewski.com.pl, espiroproperty.pl, wimgroup.pl. Proszę o opinnie
  5.  

• Dodaj nową pozycję...