Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Ja kupiłam dom w stanie surowym, pare rad: - odkop fundamenty i sprawdź w jakim są stanie ( w kilku miejscach ) dobrze miec ze soba jakiegoś zaufanego majstra - to jeszcze wyłapie błedy - sprawdz dziennik budowy, jeżeli od ostatniego wpisu w dzienniku mineły dwa lata pozwolenie wygasło i musisz od poczatku wystąpić ,jeżeli nie to tylko przepisanie-formalnośc - sprawdz jakie są odstepstwa od projektu, jezeli duże np zamiast domu parterowego jest z poddaszem -zwiekszony metraż to niech właściciel robi projekt zamienny -spawdź więźbę dachową u mnie była niepełna, Napiosz wiecej w jakim stanie jest dom, to moze jeszcze coś mi sie przypomni Pozdrawiam
  3. Witam, Prosze o rade w sprawie kupna domu w stanie surowym, na co zwracac uwage, jakie moga byc mankamenty, mozna zadzwonic np. do nadzoru budowlanego i dowiedziec sie czy maja jakies zastrzezenia do tego budynku (moze jest do rozbiurki) Czy moga byc jakies "miny" jezeli chodzi o pozwolenie na budowe (zmiany, cesja). Czy jak bylo wydane pozwolenie na wieksza dzialke a teraz zostala ona zmniejszona to ma to jakies znaczenie Pozdrawiam i prosze o info Andrzej
  4.  

• Dodaj nową pozycję...