Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Asiu: tu masz jeden z artykułów: http://stargard.com.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1295
-
Właśnie wróciłam z Kobylanki. Wszyscy jej mieszkańcy, których pytałam jak tam się mieszka, przede wszystkim podkreślali, że to wieś . Czy może ktoś z Was słyszał coć o firmie Atalanta? Mieszkańcy Osiedla Zielonego w Kobylance są jak najgorszego o niej zdania. Podobno lokalna prasa się o tym rozpisywała. Niestety moja likalna prasa to raczej "Głos Wielkopolski" więc nic o tej firmie, ani na plus ani na minus, nie czytałam . Jeśli będę mogła liczyć na Waszą pomoc to będę dozgonnie wdzięczna. Już pare rodzin doprowadzili do "tików nerwowych". Wdzięczna za każdą informację Asia
-
Wielkie dzięki za wiadomości. Najprawdopodobniej pojadę tam w piątek i ocenię na miejscu . Po powrocie pewnie liczba pytań się zwiększy. Jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJĘ
-
Jeszcze jedno mi sie przypomnialo na temat Osiedla Zielonego. Pare miesiecy temu widzialem ogloszenie w jednym ze stargardzkich biur obrotu nieruchomosci - oferte sprzedazy domu. Byla to parterowka, 130m2 po uz. na dzialce 900m2 (ale tego nie pamietam dokladnie). Bylo dosc szczegolowo opisane z jakich materialow dom jest zbudowany i w jakim stopniu jest wykonczony. Praktycznie nadawal sie do zamieszkania - brakowalo tam drobnostek typu kaloryfery, wykonczenie podlog, jakies plytki. Lazienki byly chyba urzadzone. Cena za calosc 170k. Oferta wisiala nie dluzej niz tydzien. W okolicach Stargardu ceny domow na wtornym rynku nie sa zbyt wysokie (duze bezrobocie - to i kupcow brak). Czasami wrecz zdazaja sie wyjatkowe perelki. W okolicy jez. Miedwie bardzo duzo domow stawiaja Polacy z Niemiec (szczegolnie Berlin). Czesto sa to domy zbudowane w wysokim standardzie. Pozniej, jesli chca je sprzedac, bywa ze musza bardzo zanizyc cene, aby znalezc kupca.
-
Witam W odleglosci 3 km od Kobylanki (Morzyczyn) bede zaczynal w tym roku budowe swojego domu. Sam sie tam (tzn w Morzyczynie nalezycym do gminy Kobylanka) urodzilem i przez pierwsze lata zycia mieszkalem. Dopoki zyli, to mialem tam dziadkow, a obecnie mam tam ciotke. Znam troche Urzad Gminy w Kobylance, bo mialem wielokrotnie z nimi do czynienia. Na temat Osiedla Zielonego, to pamietam tyle, ze jakis czas temu (1-2 lata) byly ogloszenia w prasie lokalnej, na temat sprzedazy domow, w cenie 1650pln/ za metr. O szkole sie nie martw, bo maja bardzo nowoczesna (niedawno zbudowana - z duza hala sportowa) szkole gminna w Reptowie (bardzo blisko Kobylanki - dowoza dzieci autobusami). Gdybys miala jakies konkretne pytania, to pisz do mnie na PW. Jesli bede wiedzial, to odpowiem. A jesli nie bede wiedzial - to tez postaram sie odpowiedziec (zapytam sie ciotki - ona wie podobno wszystko ) pozdrawiam Konrad
-
Asiu, wysłałam Ci wiadomość na priv
-
Asiu: polecam na początek -> http://www.kobylanka.pl zwłaszcza forum pozdrawiam
-
Mam dwójkę dzieci w wieku szkolnym i jedno w przedszkolnym. Nie wiem jak tam jest ze szkołami i na jakim są poziomie. Co twoi znajomi słyszeli o Osiedlu Zielonym, bo to kawałek od Kobylanki. Trochę jestem przerażona przeprowadzką i ewentualnym wykańczaniem domu na odległość. Mieszkam 300 km od Kobylanki. Teraz też mieszkam w małej miejscowości, ale miasteczku, w bloku. A tam wszystko nowe i wszędzie daleko. Podobno też na tym osiedlu są problemy z firmą wykonawczą i kanalizacją. Jestem pełna obaw. Może mnie trochę uspokoisz, albo wybijesz z głowy. Czekam na wieści gminne
-
Moi dobrzy znajomi mieszkają w Kobylance . A jakie informacje na temat tej miejscowości Cię interesują?
-
Dzięki za szybką odpowiedź Miałam na myśli Kobylankę koło Stargardy Szczecińskiego. Nic nie wiem o tej miejscowości. Mąż pracuje w Szczecinie dlatego myślimy o przeprowadzce. A Kobylanka dlatego, że znaleźliśmy ciekawą ofertę.
-
Asia: osiedle Zielone widac z drogi Szczecin-Stargard, co prawda nie mieszkam w Kobylance, ale jesli bede w stanie to moze pomoge pozdrawiam m.
-
O która Kobylankę Ci chodzi: http://www.pilot.pl/index.php3?Z_CITY_NAME=kobylanka&form_t=1&lang=pl A moze tą z okolicy Lasów Janowskich, gdzie była bitwa w czasie Powstania Styczniowego? PS. Witaj na Forum
-
Szukam mieszkańców Kobylanki. Może kupię tam dom do wykończenia (o ile wcześniej sama się nie wykończę ). A może jeszcze jest ktoś z Osiedla Zielonego, to byłoby super