Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. maksiu

Kobylanka

Asiu: tu masz jeden z artykułów: http://stargard.com.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=1295
  3. Właśnie wróciłam z Kobylanki. Wszyscy jej mieszkańcy, których pytałam jak tam się mieszka, przede wszystkim podkreślali, że to wieś . Czy może ktoś z Was słyszał coć o firmie Atalanta? Mieszkańcy Osiedla Zielonego w Kobylance są jak najgorszego o niej zdania. Podobno lokalna prasa się o tym rozpisywała. Niestety moja likalna prasa to raczej "Głos Wielkopolski" więc nic o tej firmie, ani na plus ani na minus, nie czytałam . Jeśli będę mogła liczyć na Waszą pomoc to będę dozgonnie wdzięczna. Już pare rodzin doprowadzili do "tików nerwowych". Wdzięczna za każdą informację Asia
  4. Wielkie dzięki za wiadomości. Najprawdopodobniej pojadę tam w piątek i ocenię na miejscu . Po powrocie pewnie liczba pytań się zwiększy. Jeszcze raz BARDZO DZIĘKUJĘ
  5. KAS01

Kobylanka

Jeszcze jedno mi sie przypomnialo na temat Osiedla Zielonego. Pare miesiecy temu widzialem ogloszenie w jednym ze stargardzkich biur obrotu nieruchomosci - oferte sprzedazy domu. Byla to parterowka, 130m2 po uz. na dzialce 900m2 (ale tego nie pamietam dokladnie). Bylo dosc szczegolowo opisane z jakich materialow dom jest zbudowany i w jakim stopniu jest wykonczony. Praktycznie nadawal sie do zamieszkania - brakowalo tam drobnostek typu kaloryfery, wykonczenie podlog, jakies plytki. Lazienki byly chyba urzadzone. Cena za calosc 170k. Oferta wisiala nie dluzej niz tydzien. W okolicach Stargardu ceny domow na wtornym rynku nie sa zbyt wysokie (duze bezrobocie - to i kupcow brak). Czasami wrecz zdazaja sie wyjatkowe perelki. W okolicy jez. Miedwie bardzo duzo domow stawiaja Polacy z Niemiec (szczegolnie Berlin). Czesto sa to domy zbudowane w wysokim standardzie. Pozniej, jesli chca je sprzedac, bywa ze musza bardzo zanizyc cene, aby znalezc kupca.
  6. KAS01

Kobylanka

Witam W odleglosci 3 km od Kobylanki (Morzyczyn) bede zaczynal w tym roku budowe swojego domu. Sam sie tam (tzn w Morzyczynie nalezycym do gminy Kobylanka) urodzilem i przez pierwsze lata zycia mieszkalem. Dopoki zyli, to mialem tam dziadkow, a obecnie mam tam ciotke. Znam troche Urzad Gminy w Kobylance, bo mialem wielokrotnie z nimi do czynienia. Na temat Osiedla Zielonego, to pamietam tyle, ze jakis czas temu (1-2 lata) byly ogloszenia w prasie lokalnej, na temat sprzedazy domow, w cenie 1650pln/ za metr. O szkole sie nie martw, bo maja bardzo nowoczesna (niedawno zbudowana - z duza hala sportowa) szkole gminna w Reptowie (bardzo blisko Kobylanki - dowoza dzieci autobusami). Gdybys miala jakies konkretne pytania, to pisz do mnie na PW. Jesli bede wiedzial, to odpowiem. A jesli nie bede wiedzial - to tez postaram sie odpowiedziec (zapytam sie ciotki - ona wie podobno wszystko ) pozdrawiam Konrad
  7. Maggie

Kobylanka

Asiu, wysłałam Ci wiadomość na priv
  8. maksiu

Kobylanka

Asiu: polecam na początek -> http://www.kobylanka.pl zwłaszcza forum pozdrawiam
  9. Mam dwójkę dzieci w wieku szkolnym i jedno w przedszkolnym. Nie wiem jak tam jest ze szkołami i na jakim są poziomie. Co twoi znajomi słyszeli o Osiedlu Zielonym, bo to kawałek od Kobylanki. Trochę jestem przerażona przeprowadzką i ewentualnym wykańczaniem domu na odległość. Mieszkam 300 km od Kobylanki. Teraz też mieszkam w małej miejscowości, ale miasteczku, w bloku. A tam wszystko nowe i wszędzie daleko. Podobno też na tym osiedlu są problemy z firmą wykonawczą i kanalizacją. Jestem pełna obaw. Może mnie trochę uspokoisz, albo wybijesz z głowy. Czekam na wieści gminne
  10. Maggie

Kobylanka

Moi dobrzy znajomi mieszkają w Kobylance . A jakie informacje na temat tej miejscowości Cię interesują?
  11. Dzięki za szybką odpowiedź Miałam na myśli Kobylankę koło Stargardy Szczecińskiego. Nic nie wiem o tej miejscowości. Mąż pracuje w Szczecinie dlatego myślimy o przeprowadzce. A Kobylanka dlatego, że znaleźliśmy ciekawą ofertę.
  12. maksiu

Kobylanka

Asia: osiedle Zielone widac z drogi Szczecin-Stargard, co prawda nie mieszkam w Kobylance, ale jesli bede w stanie to moze pomoge pozdrawiam m.
  13. maciejon

Kobylanka

O która Kobylankę Ci chodzi: http://www.pilot.pl/index.php3?Z_CITY_NAME=kobylanka&form_t=1&lang=pl A moze tą z okolicy Lasów Janowskich, gdzie była bitwa w czasie Powstania Styczniowego? PS. Witaj na Forum
  14. Szukam mieszkańców Kobylanki. Może kupię tam dom do wykończenia (o ile wcześniej sama się nie wykończę ). A może jeszcze jest ktoś z Osiedla Zielonego, to byłoby super
  15.  

• Dodaj nową pozycję...