Witam sympatyczne forum budowniczych z mojej okolicy
Z zainteresowaniem przeczytałam wszystkie posty choć jestem jeszcze na bardzo wstępnym etapie kariery inwestorskiej.
Miałam zamiar rozpocząć w przyszłym roku budowę w Radości (w okolicach Trakt Napoleoński/Szczytnowska) ale napotkałam pewne trudności w tutejszym urzędzie i chciałam zapytać czy ktoś jeszcze przerabiał podobną sytuację do mojej, bowiem mam podejrzenie, że Warunków Zabudowy mogę się długo nie doczekać przy obecnym stanie prawnym i "dobrych" chęciach tutejszego urzędu.
Moja działka spełnia normatyw (1650m2) ale ma status leśny z prawem zabudowy i w najbliższym bezpośrednim sąsiedztwie nikt się jeszcze nie pobudował - tzn. na mojej ulicy są domy dopiero na trzeciej działce od mojej co podobno nie wróży najlepiej.
Właśnie się dowiedziałam, że brak Planu oraz w/w sytuacja mogą skutecznie uniemożliwić otrzymanie warunków pomimo wcześniejszej pozytywnej decyzji Wojewody dla tych terenów.
Czy ktoś będąc w podobnej sytuacji otrzymał jednak warunki w gminie Wawer od momentu kiedy przestał obowiązywać poprzedni Plan? Będę wdzięczna za wszelkie informacje bądź sugestie - na formum bądź na pirva.