Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Z radością przyjmuję każdą pomoc A zdjęcia po skończeniu budowy na pewno prześlę. Do tego czasu na pewno będziemy nawet mieli własne laptopy z wbudowanymi kamerami, więc będę tylko chodził po domu z laptopem i obraz wysyłał w świat. Na żywo! A jak!
  3. hej na moje rady to nie licz, ale wsparcie duchowe zawsze A jak juz skonczysz budowe to chetnie zobacze zdjecia
  4. Najbardziej mi chodzi o doprowadzenie budowy do stanu używalności, tj żebym mógł tam spokojnie zamieszkać, bez wygód.. Będąc już na miejscu będę miał więcej czasu na wykańczanie domu, choć przyznam szczerze, że moja wiedza i doświadczenie w budownictwie jest.., no, nie oszukujmy się - znikoma.. Jednak nie zamierzam się poddawać i metodą prób i błędów przy ogromnym udziale informacji z tego forum + pomocą przyjaciół wierzę w sukces.. Żeby tylko ta kwota wystarczyła na sfinansowanie tego tzw stanu używalności, tj całego budynku z pełnią instalacji.. Myślę jednak, że nie będzie tak źle! Dzięki za wsparcie duchowe i porady w przyszłości!!
  5. UKF

Powitanie!!

Niestety, jakos tak się składa, że nie mamy najnowszej dokumentacji fotograficznej Ciągle obiecujemy sobie nadrobienie zaległości w tym zakresie, ale tak jakoś się nie składa...
  6. A możesz pokazać zdjęcia ????????? Chętnie obejrzę
  7. UKF

Powitanie!!

Nasz dom ma ok. 150 m2, z użytkowym poddaszem. Kredyt braliśmy trochę większy niż Ty planujesz i w zasadzie udało się zrobić zaplanowane rzeczy. Tylko włożyliśmy duuuużo pracy własnej. Już mieszkamy, całkiem komfortowo, ale ciągle jeszcze sporo pozostaje do zrobienia i wewnątrz i na zewnątrz. Maria
  8. Grupę toruńsko - bydgoską już odwiedziłem i tamże właśnie chciałem zamieścić powyższy wpis, ale mi się ikonki pokitrały Tak czy owak piszę... Jak mówisz można poradzić sobie na koszt kapitalistów, w nadziei, że jakoś uda się spłacić ten dług.. A jaki był okoszt Twojej inwestycji i czy był adekwatny do wysokości zaciągniętego kredytu? Ja bym chciał zamknąć się w kwocie 130 000 + 30 000 działka z kosztami ubocznymi. Pytanie tylko, ile uda mi się za tę kwotę postawić? Myślę o ok. 100 m2 z poddaszem, a co będzie w środku, to już się okaże, na ile funduszy wystarczy. byle tylko na głowę nie kapało i w d... było ciepło, hihihihi Pozdrawiam
  9. UKF

Powitanie!!

Siouxiee, witaj wśród budujących!!! My też w całości finansowaliśmy się kredytem i już mieszkamy Zajrzyj na Grupę Bydgosko-Toruńską: http://www.murator.pl/forum/viewtopic.php?t=2106&start=720&sid=5021887e63dfb0b474419ea6b0235cb2 i na temat "Domy z bali" w Wymianie doświadczeń: http://www.murator.pl/forum/viewtopic.php?t=504&start=0&sid=5021887e63dfb0b474419ea6b0235cb2
  10. serdecznie witam bydgoskich budowniczych!! Moje plany budowlane dopiero raczkują, bo dziś ma się uprawomocnić po podziale wybrana przez nas działka. Dopiero po tym zdarzeniu (na które czekamy już 6 tygodni.......) możemy ruszyć w bój o wszelakie pozwolenia.. Projekt szykuje nam znajomy architekt, inwestycja będzie w całości pokryta przez kredyt... pętla na szyję na 30 lat.. co tam. raz się żyje..... Poważnie zastanawiamy się natomiast nad postanowieniem domu z bali drewnianych, jutro nawet jedziemy na inspekcję do znajomych, którzy takowy posiadają. Zobaczymy co i jak pozdrawiam
  11.  

• Dodaj nową pozycję...