Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Witam, Ekipa co chce 40 tys za sciane 1W chce 30tys. Wiec jest roznica. Ale z kolei inna ekipa chce tylko ok. 1tys wiecej przy scianie 3w. Wiec sam juz nie wiem jak to jest z roznaca w cenie miedzy 1W a 3W. Jedno co wiem to ze potem troche zaoszczedze na ocieplaniu zewnetrznym. Pozdrawiam, Szafi
  3. Sasmowolka znaczy bez pozwolen budujesz ?
  4. Szafi,dzisiaj miałam wstepna rozmowę z wykonawcami-wychodzi na to, że dużo płacisz.A może dlatego,że ja mówiłam o ścianie jednowarstwowej Domek masz fajny.
  5. Witam, Sciany robie 3W (25Porotherm+10stropian+11,5Porotherm). Tak bylo w projekcie. Jedna ekipa namawiala mnie na 1W+ocieplenie ale chyba zostane przy 3W. Domek mozna zobaczyc pod linkiem: http://www.domywstylu.pl/projekty/jednorodzinne_z_uzytkowym_poddaszem/eko_2/default.asp?id=45 Obecie szukam ekipy i mam juz kilka ofert za stan surowy otwarty(z pokryciem dachu): 1) 40 tys 2) 35 tys 3) 20 tys (ale bez dachu, tylko sciany) Chyba wezme ta za 35tys. Co wy na te ceny? Pozdrawiam, Szafi
  6. Reiffeisen Bank,profesjonalne i sympatyczne podejscie do klienta,szybko,sprawnie.Pewnie ,ze to nie najwazniejsze,ale warunki chyba ustaliłam tez w miare korzystne.Wskoczyłam w niezły moment-uruchomienie kredytu nastapiło w momecie sporego wzrostu franka.Teraz bedę sie boksowac.Do stanu surowego prowadzi mnie developer.Niestety nie mam innej mozliwosci,walczę z tym sama.Potem juz sobie poradzę bo mam trochę wiedzy i kontaktów.Wierzę ,ze mi się uda,ostatecznie mam jeszcze Was!
  7. Cześc,jaki kredyt wzięłaś?To dla mnie też jest punkt psujący radość z zamierzonego budowania.Zwłaszcza przy takiej destabilizacji gospodarczej jaka jest teraz.Jestem z Lublina a będę budować tuż pod nim.Zastanawiam się nad ścianami-z czego tu budować żeby było dobrze i tanio?
  8. Jestem tu u Was codziennie.Dzis dojrzałam...Tez zaczynam. Mam mieszane uczucia.Kredyt,nowe miasto...zima.Ale w grupie/budujacej /raźniej.Maszyna ruszyła,teraz juz tego nie cofnę.
  9. Witaj,ja też dopiero zaczynam.Zaczynam na wiosnę,już rozmawiam z ekipą murarzy i dacharzy.Nie wiem jeszcze z czego zrobić ściany i dach.Ty juz zdecydowaleś sie na cos?
  10. Witaj !!! Cieszę się że dołączyłeś do grona budujących. Zobaczysz będą wzoty i upadki ale wzloty przesłonią upadki. To wielkie wyzwanie ale warto je podjąć. Pozdrawiam i trzymam kciuki abyś dotrwał do końca.
  11. na odpowiedzi z zakresu "Wrocławia" masz specjalistów na grupie wrocławskiej Ja gratuluję przebrnięcia pierwszego etapu zmagań z własnym domkiem!
  12. proponuje odwiedzic grupe wroclawska witam serdecznie i powodzenia zycze
  13. Witam Wszystkich, Wlasnie 2 dni temy dostalem pozwolenie na budowe domku jednorodzinnego (akurat w dniu urodzin . Calosc formalnosci trwala od kwietnia, czyli 7 miesiecy i pewnie jak wiekszosc z was moge całą ksiazke napisać na temat załatwiania spraw w naszych urzędach. No ale teraz to juz z gorki (Prosze potwierdzcie) Bede budował sie we Wroclawiu, Psie Pole. Po wstepnej radosci doszlo do mnie, ze musze zaczac organizowac material i dobra ekipe, ktora szybko i za rozsadna cene wybuduje moj domek. Dlatego mam kilka pytan do doswiadczonych w bojach bywalcow tego forum. 1) Czy ktos wie gdzie mozna kupic we Wroclawiu/okolicach bloczak betonowy 38x25x12 na fundamenty za dobra cene (jak na razie to mam oferte za 3zł/szt, potrzebuje ok 1700 wiec dowoz gratis) 2) Czy ktos moglby mi polecic dobra ekipe budowlana dostepna od zaraz ew. od wiosny. 3) Gdzie moge kupic beton na wylanie lawy fundamentowej (ok. 19 M3) Pozdrawiam, Szafi
  14.  

• Dodaj nową pozycję...