Witam, Korzystając z tego, że buszując po forum trafiłem do tej przesympatycznej grupy, pragnę tych, którzy budują albo dopiero co zbudowali, ostrzec. Ostrzec przed bandziorami. Niestety tu w okolicy Grodziska, Milanówka trzeba być bardzo czujnym. Za dwa dni minął dokładnie dwa lata jak zostałem w nocy okradziony. Złodzieje weszli w nocy do domu ( włam na śpiocha), zabrali kluczyki, dokumenty i odjechali w siną dal moim srebnym picasso. Policjanci wzruszyli tylko ramionami, podejrzewali ze uspili nas gazem usypiającym Od tego czasu nie lekceważe podobnych ostrzeżeń. Słucham co mówią sąsiedzi i włos na głowie staje dęba. Nie dalej jak miesiac temu sąsiadowi próbowal w ten sam sposob ukraść toyotę ( w piątek o 22.oo). W ubiegłym roku rowneiz w listpadzie na mojej spokojnej ulicy zatrzymał mnie do kontroli policjant z pistoletem maszynowym - ostrzegł, że w ciagu zaledwie dwóch miesięcy w okolicy Podkowy i Milanówka zrabowano kilkanście samochodów osbowych. Zrabowano, bo gangsterzy przystawiali kierowcom pistolet do głowy ( podskakiwali do auta przy wjeździe na posesję. Nie wiem jak jest teraz, ale znając naszą policję zapewne nie lepiej... ps. Mieszkam tu siedem lat, od dwóch miesięcy robię rozbudowę