Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. W tym tygodniu ma być raczej zimowo... Ale od soboty ma być cieplej...
  3. Kze My na przyszły tydzien będziemy walczyc ze stropem...B20 z dodatkowym plastyfikatorem i cała na przód:) dom musi stanąc w tym roku..a podobno od poniedziałku ma byc polepszenie pogody, przynajmniej mam taką nadzieje:) Pozdrawiam zimowych inwestorów:)
  4. Dołączam do grupy. Moja ekipa przywiozła barak i zaczęła kopać 14 paźdzernika. Pomiesiącu, czyli 18 listopada mam odbiór etapu: wybudowanie ścian nośnych parteru. Poszedłbym dalej ze stropem, ale w przyszłym tygodniu maja być mrozy...
  5. Ja też mam nadzieję, że przepowiednie dotyczące pogody nie sprawdzą się. Przecież nasi speci od meteo często się mylą może i tym razem. Pozdrawiam.
  6. Gochasz coś masz pecha do fachowców! Moi powiedzieli że jak pogoda dopisze to skończa pod koniec listopada, wtedy mogę Ci ich oddac jesli będziesz oczywiscie chciała i nie znajdziesz innej ekipy. Jak dobrze pójdzie to w sobote zalewamy strop a w poniedziałek zaczynamy poddasze.... Życze Ci jednak żebyś znalazła jak najszybciej nowa ekipe i żeby roboty ruszyły... Iwona Krawczyk U Ciebie to już z górki...domek stoi i to ocieplony i spokojnie można sobie wykańczać przez zime, mrozy Ci nie straszne:) My chcemy zadaszyć w grudniu od razu rzucic tynki i założyc okna a od stycznia w srodku wykańczać. Nie wiem czy to nam sie uda.... jesteśmy uzaleznieni tylko od pogody. A mówią że zima będzie mrożna i sucha...OBY NIE!!!!!! Pozdrawiam:)
  7. Witam serdecznie! Jestem ze Szczecina, budowę zaczełam troche wcześniej niż ty, ale mam to szczęście że najwięcej prac przypada mi na okres zimowy. Zeszłej zimy postawiłam ściany i zadaszyłam, udało się zdążyć przed pierwszymi śniegami. Tej jesieni ociepliłam dom i właśnie czekam na okna z obawą przed mrozami. No i cała wykończeniówka będzie wykonywana zimą. Podpisałam właśnie umowe na tynki, będą robić w styczniu. No ale trzeba być dorej myśli wszystko będzie dobrze.
  8. U mnie w normie, dziś nie stawili się "panowie" do pracy, nie przyjechał zamówiony materiał i znów nie mam ekipy.
  9. A pogoda to będzie piekna... mrozy i sniegi nadejdą jak zadaszymy nasze domki:)
  10. Gochasz jak miło ze sie odezwałaś rozumiem że nadal budujesz i znalazłas nastepna ekipę. Napisz jakie postepy prac u Ciebie Pozdrawiam
  11. Metea, mnie to już chyba wpisałaś do swojego "klubu", tylko żebyś nie zapeszyła pogody, bo ..... pozdrawiam
  12. Na razie to jest jesień. Zima zaczyna się coś około 21 grudnia. Wiec masz jeszcze dużo czasu. W ciągu miesiąca przy odpowiedniej pogodzie - trzymam kciuki.
  13. Ja wiem że to nie pora na budowanie ale ja zaczęłam. Fundamenty powstały w pażdzierniku a 2 listopada ruszyły mury. Czy znajdzie sie jeszcze ktoś kto teraz zaczął i ma zamiar kontynuować budowanie zimą..? Jesli tak to wpisujcie sie bo razniej mi będzie... Pozdrawiam
  14.  

• Dodaj nową pozycję...