Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. a ja jestem na etapie czekania na wiosnę... Pozwolenie mam, a teraz już chyba za późno zabierać się za budowę.Poza tym czekam na wodę i prąd... Tak więc zaczynam wiosną 2006. Pozdrawiam, Iwona
  3. hej my mamy stan surowy otwarty i zabijamy jutro okna dechami, a na wiosne do roboty.
  4. Stan surowy otwarty choć częściowo otynkowany (garaż trzy sciany w środku i dwie ściany na zewnątrz) częściowo elektryka w środku kanalizacja rozrowadzona woda nie
  5. Początkowy etap wykończeniówki. Cierpliwości życzcie (o kasie nie wspomnę).
  6. Cześć! Jesteśmy na etapie kompletowania dokumentacji,tzn.brakuje nam adaptacji domu na mapie i pozwolenia na budowę,chcemy ruszyć na wiosnę.
  7. ... a ja dom i niektórych urzedników... za ich ospalstwo, brak kompetencji i olewanie klienta!!! Ludzie gdzie my żyjemy???? Ostatnio podpisywałem juz któryś z kolei aneks z gazownią, gdyż ciągle o czyś zapominają, czegoś im brakuje, itd Ostatnio bardzo grzecznie zapytałem panią w gazowni czy oprócz kolejnych aneksów jest też szansa na GAZ czy tylko beda papierki?
  8. Właśnie robimy centralne, w połowie kwietnia wylewki, no i potem jak najszybciej cała reszta.
  9. Malutko co a pędzić będę z papierami na PNB
  10. mam już wszystkie pozwolenia, chcę zacząć niedługo i szukam sprawdzonej ekipy z okolic Warszawy. moze ktoś słyszał o firmie Sławomira Pietraszaka, czy ona dobra?
  11. My mamy juz dzialke, zaraz po Swiętach będzie finałowo uzgodniony projekt, wystąpiliśmy o warunki przyłący (gdzie tylko się dało), czekamy jeszcze z tydzień na mapkę do celów projektowych. Potem postaramy się odrolnić .... a potem to już nie wiem co jeszcze .....
  12. Już niedługo składamy papiery do pozwolenia na budowę .
  13. Kończę finalizację zakupu działki i będe kupował projekt. Jak widać cała zabawa przede mną...
  14. Kupiliśmy działkę, wybraliśmy projekt i teraz zbieramy siły do papierkologii. Wszystko więc przed nami
  15. obecnie szukam działki a pisze ten post żeby za jakiś czas poczytać sobie i powspominać jak to było kiedy jeszcze nic nie było... Pozdrawiam wszystkich poszukujących.
  16. narazie mamy wybrany projekt ale w tym roku chcemy juz załatwic pozwolenie na budowę, czyli załatwic wszystkie sprawy papierkowe, a potem budowa bez końca
  17. A ja, niestety, dopiero na etapie projektu. Oby jak najszybciej.
  18. stan surowy zamkniety teraz wylewki i ogrzewanie i............ kupa kasy
  19. Półtora roku temu zrobiłem ławy i ściany fundamentowe i nastąpiła przerwa ... pewnego paskudnego wieczoru na drodze mojego auta pojawiło się solidne drzewo. Ale juz niedługo znowu zaczynam!
  20. Ja mam parter wykończony, ale brak mi jeszcze trochę mebli, a większość tych, które są, to "przejściówka". Mieszkamy w takim stanie od końca sierpnia ub.r. Teraz i tak mamy luksusy, bo gaz założyli nam dopiero na początku grudnia i w związku z tym wcześniej bywało, że mieliśmy 10-14 stopni i 600 złotych rachunku z prąd. Nie mieliśmy też izolacji poddasza.
  21. Na pytanie kto został na forum po zakończeniu budowy odpowiadam Ja zdecydowanie jestem Wam wierna. Mieszkam od grudnia i dom mamy całkowicie wykończony. Ale ogród - to jest wyzwanie. Wszystko przed Wami. Pozdrawiam dolores
  22.  

• Dodaj nową pozycję...