Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Witam Wszystkich To mój pierwszy postna forum choć czytam je już od pół roku. Wybraliśmy z żonką projekt Archonu Dom pod Modrzewiem2. http://tinyurl.com/bbodz i chcieliśmy taki domek wybudować w Żórawinie. Dzięki Uprzejmości Basi i Krzysztofa oglądaliśmy wybudowany już ten dom w Dobrzykowicach. W zasadzie nam pasuje... jest oczywiście parę ale .... ale da się to przeskoczyć. W projekcie ściany nośne są z bloczków keramzybetonowych Optiroc 36,5 - jednowarstwowe. Poczytałem trochęo tym materiale i znam jego główne wady i zalety....chyba. Może mógłby mi ktoś polecić w okolicach Wrocławia jakiegoś producenta/dostawcę takich bloczków oraz ekipę która już budowała w tej technologii???- dobra ekipa i dobra jakość bloczków to elementy dość istotne przy ścianie jednowarstwowej. W tej chwili mam w zasadzie mętlik w głowie i jużsam nie jestem pewien z czego powinienm budowąc nasz wymarzony dom... W Dobrzykowicach dom jest Porothermu + styropian ale ja wolałbym chyba ścianę z BK...jeżeli oczywiście keramzytobeton (KB) odpadnie. Wiem że w Srodzie Śląskiej jest producent bloczków KB i chętnie porozmawiałbym z kimś kto budował dom z ich bloczków. Po rozmowie telefonicznej z handlowcem przedstawiciela/dystrybutora maxit - Optiroc zniechęciłem się. Odniosłem wrażenie że dziwią się, że jest ktoś kto pyta o optiroc... Jak łatwo się domyślić coś tu nie gra... Czytałem na forum o złej jakości bloczków Optiroc - ale nie wiem czy to był "wypadek przy pracy" producenta czy reguła... Może Wy mi pomożecie w podjęciu decyzji? Trochę chaotycznie to wyszło ale im dłużej się zastanawiam z czego budować dom tym bardziej boli mnie głowa.... Może macie jakiąś dobrąpropozycjęna lokalnego producenta dobrych bloczków BK? Zdjae się, że jest jakiśw Obornikach Śląskich? pozdrawiam Przemek
  3.  

• Dodaj nową pozycję...