Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
aga mieszkam w Mierzynie od kilkunastu lat i naprawdę przejazd czołgów nie jest wielkim problemem. Najbardziej odczuwają to mieszkający przy skrzyżowaniu z ulicą Welecą (na światłach). Z tego co się orientuję to Nasienna ma być robiona, jak chcesz to sie zrientuję i wieczorem napiszę? W którym miejscu Nasiennej masz tą działkę?
-
dziękuję za odpowiedź, jutro miałam podpisać umowę na działkę przy Nasiennej i teraz nie wiem co mam robić, bo w projekcie dom stoi 25 m od drogi, a ta droga czołgowa zwaliła mnie z nóg, poza tym jest wielkie prawdopodobieństwo, że skoro to droga czołgowa-nigdy nie zmienia nawierzchni i nie wyasfaltują
-
Pilne!!!/ Właśnie się dowiedziałam w Urzędzie Gminy, że przez ul. Nasienną przejeżdzają konwoje wojskowe, bo MON ma podpisaną z Gminą umowę i korzysta z tej drogi. Podobno do niedawna wojsko jeździło ul. Topolową, np. z rampy w Stobnie na strzelnicę, ale od kiedy utwardzili ul. Nasienną i przystosowali na ruch pojazdów ciężkich, to Nasienna jest używana do transportu wojskowego. Czy ktoś mieszkający w okolicy, może powiedzieć jak często jeżdżą tam ciężkie pojazdy wojskowe?