Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Ale dawno to nie zagladalem. Wyglada na to ze tez bede jednym z was (no moze nie konkrentnie manuelowiczem ale emanuelowiczem), ciesze sie ze manuele ciagle maja sie dobrze, ja obecnie ganiam z papierami od urzedu do urzedu, ale jak w przyszlym roku rusze, to juz nic mnie nie zatrzyma a budowal bede pod Warszawa w Henrykow-Urocze pozdrawiam wszystkich kuba
-
Mam pytanko - ile metrów dachu tak realnie wyszło po ułożeniu dachówek? Albo inaczej, jakie dachówki kładliście i ile musieliście ich kupić? Właśnie będę zamawiał dachówki i ta wiedza bardzo by mi się przydała... Planuję kupić Sirius 13, ale bez skrajnych - będzie wykończenie blachą... Poza tym z cieślą i dekarzem też się rozliczam za metr, więc dobrze by było wiedzieć, ile tego tam jest...
-
Witajcie Manuelowicze Jesteśmy wraz z zona u progu podjecia decyzji o wyborze projektu na dom. Zgodnie (!) uznalismy, ze projekt manuela to jest to czego nam potrzeba. Pozostaje jednak cien niepewnosci, czy to co pieknie wyglada na planie sprawdza sie w rzeczywistosci. Dlatego mamy goraca prosbe do klubowiczow z okolic Grodziska Mazowieckiego - czy znalazlby sie ktos, kto by umozliwil taka konfrontacje? Bylibysmy bardzo wdzieczni Darek+Aga+Adaś
-
Mam pytanko dla osób, które już "przeszły" przez robienie tarasu i ogrodzenia frontowego - czy potrzebne są w ich przypadku jakieś stalowe pręty do zbrojenia? Czy taras w ogóle się zbroi? CO do frontowego ogrodzenia, to słyszałem, że coś trzeba zazbroić na głębokości poniżej zamarzania, zeby się nie rozjechało, ale jeśli tak, to jakim prętem - trzeba aż 10-tkę?
-
Witam wszystkich forumowiczów Manuelowiczów... Ja buduję Manuelę w Tarnowie. Przed zalewaniem stropu zmieniliśmy układ schodów na zabiegowe w miejscu, gdzie było wejście do kotłowni, więc się nam troche teraz "Emanuela" buduje. W związku z tym od razu prośba, gdyby ktoś miał zdjęcia dolnej części takich schodów już zrobionych, to bardzo bym prosił na priva. - druid(tutajdaćmałpę)poczta.okay.pl My nasze zdjęcia dodamy już niedługo. Pozdrawiam Marcin "DRUIDUS" PS. Poza naszą w Tarnowie są jeszcze dwie Manuele.
-
Witaj Nina . Ja co prawdz niestey niemam Manueli.... ale otaczaja mnie wszedzie jest bardzo fajny i popularny projekt. najblizsza znajduje sie 2 działki dalej jest supe (adres rusiec k. wa-wy ul bajeczna , nastepna jest w pobliskiej miejscowosci w Woli Krakowiańskiej, 2 nastepne w goszczynie k. grójca u mojej mamy, no i kolega z pracy stawia manuelę koło rzeszowa Jednym słowem Manuela EWERYWHERE
-
Witam Milosnikow Manueli! ja sie rozgladam dopiero ale ten projekcik wpadl mi w oko. Wprowadzil bym w nim troszke zmian ale nie wiem wewnatrz ktore za scian sa nosnymi - projektu jeszcze nie nabylem. Chialbym Manuelke postawic w okolicy Gdyni czy moze jest jakis kolega z moich stron zeby mozna bylo zobaczyc domek w srodku? Troszke mnie przerazaja te skosy na pieterku i az 2 lazienki:)) pozdrawiam i dzieki za podpowiedzi.
-
Witam!!! Kłania się "MANUELA" z Konopisk (15km od Częstochowy). Właśnie skończyli mi robić tynki wewnątrz i jutro czekam na wylewki. Pozdrowienia dla wszystkich
-
Tyle samo wyda na ogrzanie tych 130 metrów, co na Manuelę. Słowo. Nam przez pierwszą zimę - w mokrym budynku - zeszło 55% zbiornika gazu, plus trochę drzewa, bo mamy kominek z płaszczem wodnym. W domu przez całą zimę było 22-23 stopnie. Manuela chociaż jest dużym domem, ma małą kubaturę i jest naprawdę fantastyczna do ogrzania. Trzeba tylko dobrze przeliczyć grzejniki (nie sugerować się projektem) - u nas przeliczał hydraulik i w moment mamy ogrzany dom przy małym zaangarzowaniu gazu lub drzewa w kominku. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania - służę radą. A małżonek Twój niech nie przesadza... tylko zaufa sprawdzonym rozwiązaniom. Pozdrawiam. Nina
-
Hej Manuelowicze!!! Chciałabym być jedną z was... Manuelką jestem zauroczona. Mój problem polega na tym, że mąż uważa, że dom jest za duży (choć też mu się podoba). Chce budować 130 m/kw z garażem włącznie. Jak go przekonać??? Jego argumentem są koszty eksploatacji, nie budowy. Poradźcie proszę jak zreformować męża Mam nadzieję do was kiedyś dołączyć pozdr
-
valdiv, jakbyś planował już robienie kuchni, to mogę dać Ci namiar na świetnego stolarza. Robi wszystko, co sobie zamarzysz, pod wymiar i o wiele taniej niż okolica. Chłopiec jest bezpośrednim producentem, mieszka w Łomży, dlatego ceny, które proponuje są u nas bardzo konkurencyjne. Daj znać. U nas robił wszystko: kuchnię, garderobę... a teraz robi bibliotekę... Oto link do albumu z Jego rękodziełami: http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=40358&q=przykładowe&k=2 Robert Rogiński: 608-65-11-49 Polecam się.
-
20km to faktycznie całkiem blisko Dzięki za zaproszenie, nie omieszkam skorzystać! Zmian kilka zrobiliśmy a główne z nich to: 1. Schody dwubiegowe ze spocznikiem - powstałą pod schodami przestrzeń wykorzystamy na mini spiżarnię i schowek. 2. zamieniliśmy kuchnię z pokoikiem 3. jedno okno w pokoiku jedno zamiast dwóch 4. dodatkowe okno w salonie na poddaszu: 5. garderoba obok sypialni z przesuniętą ścianką w taki sposób, że okno lukarny jest poza garderobą. 6. otwarta póki co przestrzeń: schody, balkon, lukarna 7. podniesiona ścianka kolankowa i coś tam jeszcze Krasnoludek nie spisał się ostatnio i łupem złodziei padł leżak, stary koc i napoczęta butelka coca-coli...