Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. No właśnie. Są firmy i firmy. Wyceny przez firmy między sobą mogą się różnić nawet do 100%. Podobnie jak koszt budowy tego samego domu przez 2 różnych inwestorów. Tu nie ma reguły. U mnie było tak, fundamenty - firma wyceniła na 18 tyś, metoda gospodarcza - 9 tyś. Natomiast wykończenie (wiosna tego roku) robiła firma. Wycenili mi bardzo konkurencyjnie w stosunku do tzw. metody gospodarczej. Dziwne, nie?
  3. jedna firma mi krzyknęła 93.000 a druga 164.000 - o którą chodzi ?
  4. na "mój" domek tez nie ma wielu chętnych
  5. dzieki za wszystkie informacje,zastanawiam sie nad projektem fred z archipelagu i balbina z ign.z tego co wiem tylko jedna osoba naforum zaczela budowac freda,a obalbince tez cisza,moze koszty ich pozarly i nie starcza na internet
  6. A ja Ci odpowiem, (mamy zrobiony dom do stropu) miałam zrobioną wycenę naszego domu, stan surowy otwarty. Za to co mamy zrobione dotychczas firma życzyła sobie 112 000pln netto, my budując systemem gospodarczym, często decydując się na lepsze materiały wydaliśmy 87 500 pln Oczywiście płacąc prawie za wszystko 22%vat
  7. mTom...Radosław dopiero pojawił się na forum...wyluzuj.... A tak na serio to dużo było podobnych tematów, poszukaj...
  8. Bardziej ogólnego pytania nie mogłeś zadać?
  9. hej ile wiecej kosztuje dom budowany przez firme,ktora wycenila go na 250 000zl,136m uzytkowej.ile moznazaoszczedzic budujac systemem gospodarczym?
  10.  

• Dodaj nową pozycję...