Przegląd
- Co nowego w tym klubie
-
Witam gorzowian na wszystkich tematach. Jestem tu nowy i mam nadzieję, ze jeszcze skorzystam z rad forumowiczów. Zaczynam nieco nietypowo, bo nieczęsto spotyka się kogoś kto chce się budować i sprzedaje działkę. Ja tak zaczynam - sprzedam działkę budowlaną z pozwoleniem na budowę. Szczegóły tutaj: http://www.gratka.pl/dom/tresc.phtml?id_og=4148293&id_podrubryka=3&id_rubryka=1&id_region=5&miasto=&dzielnica=&rodzaj_dzialki=1&metraz_od=&metraz_do=&id_jednostka_pow=1&cena_od=&cena_do=&id_waluta=1&slowa=&ulica=&dojazd=0&z_dnia=-1&inte=on&gaze=on&biur=on&search=&szukaj=Szukaj&nr=6&key_unique=45bf103e1d38e0eb62d1deae3701b6f0®ion2=5 A budował się będę gdzie indziej, ale na razie to tajemnica... Pozdrawiam.
-
Witam. Jestem z Gorzowa i jak mrozy trochę osłabna planuję zakończyć budowę domu który obecnie jest w stanie surowym otwartym. Proszę doradźcie mi dobrego, dobrych i za rozsądną cenę fachowców do tynków, poszukuję również fachowców do ocieplenia dachu, kogoś sprawdzonego do montażu kominka i instalacji płaszczu wodnego. Jedynie elektrykę wykonam sam, poza tym wszystkich pozostałych fachowców do wykończenia domu. Ale jedynie sprawdzeni i uczciwi mnie interesują, już jedna ekipa przy budowie mnie oszukała i podchodzę ostrożnie do fachowców. Pozdr.
-
Dzięki za odpowiedż, co do tych kosztów to faktycznie odpowiedż znalazłam na forum kilka minut póżniej, jak ktoś mądrze napisał najpierw poszukaj. O kredycie na razie nie myślę bo przyjscie na świat kolejnego członka rodziny obniżyło moją zdolność kredytową, ale pożyjemy zobaczymy. Mam nadzieję że odwiedzać będę was częściej.
-
Witaj Agnes Właściwie nie wiem co chcesz wyceniać. Jeżeli chcesz przypuszczalny koszt wybudowania domu, to jest to przeważnie podane w katalogu projektów. Jeżeli chcesz rzeczywiste koszty to szkoda pieniędzy na jakieś wyceny. Jeżeli potrzebujesz wycene do banku to kierownik budowy powinien to zrobić. Najlepiej skontaktować się z osobami, które budują taki domek jak ty i poprosić o wartość rzeczywiście poniesionych kosztów. Życzę powodzenia i zaglądaj częściej do grupy lubuskiej.
-
WITAM BUDUJĘ DOM NA 102, KOŁO STRZELEC. JESTEM NA ETAPIE POZWOLEŃ I UZGODNIEN PODŁĄCZENIA WODY I PRĄDU cHCEM ZACZĄĆ JAK TYLKO JE UZYSKAM. JESTEM OTWARTA NA WSZYSTKIE DOBRE I ZŁE RADY. (W KOŃCU TO MÓJ PIERWSZY DOM). NA RAZIE NIE MAM POJĘCIA JAK GO ZBUDUJE I DOKŁADNIE Z CZEGO PLANUJĘ BK, A CO DO DACHU OCZYWIŚCIE DACHÓWKĘ ALE NA RAZIE ŚLEDZE WASZE POCZYNANIA. MA NADZIEJĘ, ŻE NIE ZAWIODĘ SIĘ NA FORUMOWICZACH I Z WAMI NIE ZROBIE DUZO BŁĘDÓW. DO ZOBACZENIA. AGNES.
-
167 to powierzchnia netto z garażem. Bez garażu 138. Zresztą zobacz sam http://www.projekty.murator.pl/prezentacja.htm?IdProjektu=23 http://www.projekty.murator.pl/Panel/pliki/d08-front-300.jpg Bardzo ładny domek. Nie ma poddasza więc odpada problem stropu. U mnie na strop narzekajš wszyscy wykonawcy.
-
Mój domek ma 167,5m2, kubatura 735m3 więc chyba można je porównać. Koszty robocizny: Fundamenty - 10940 PARTER - 14812 więźba i strop - 6000 dachówka - 6500 Ale dach rozległy - 259m2 Do ścian prateru doliczone jest kładzenie klinkieru na całym domu, ocieplanie. Pocieszyłeś mnie. Wykonawcy z którymi rozmawiałem podawali ceny z zakresu 27-36 tyś. A na forum ludzie się chwalą , że budują za 5-15 tyś za domek wiele większy od mojego. Już wpadłem w kompleksy , że nie mogę znaleźć taniej firmy. 167 to powierzchnia użytkowa czy netto