Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Dzięki, dzięki, dzięki ..... J ... w sposób oczywisty chciałem powiedzieć, że nie parodiuje clowna czwartego
  3. A to dodam : http://www.flagi.mmg.com.pl/maszty_zewnetrzne.php?gclid=CMjm2sOqwogCFRz4XgodSXJl_Q Pikne są :) bardzo dziękuję za zaproszenie - to dla mnie zaszczyt :)
  4. Nefer Dzięki ( i coć za żadną cholerę stornka owa nie chce się otworzyć to serdeczne ) i zapraszam : http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=56034&start=600 Pozdro J a wolnej chwili poszukam w tamta stronę ....
  5. Czyli chyba nie jest tak zle Ale jak pisze Ew-ka 53 domy a tylko u niej łopoce flaga Zastanawia mnie to I choć u mnie w domu nie było dobrowolnego wieszania flagi z okazji swiąt narodowych ja nie wiem dlaczego ale przywiązuję do tego dużą wagę I jakoś mi wstyd i za siebie że nie pomyślałam o tej fladze łopocącej na moim domku - bo w zasadzie już powinnam i za moich sąsiadów Ciesze sie, ze są wsród nas tacy co te flagi wieszają i podziwiam ich za to, że im sie chce
  6. a proszzzzzzz proszzzzz: http://firmy.pkt.pl/miasto_branza/Warszawa_Flagi_i_maszty_RmxhZ2kgaSBtYXN6dHlfV2Fyc3phd2E=.html
  7. ... a ja chciałem zapytać gdzie wew Wwie ( okolicach ) można taki 6 metrowy maszt kupić ? ... i wstyd mnię ogarnia przeogromny, bo nie bardzo innego godnego miejsca jak maszt na posesji swojej nie widzę, a że dom w parterze jest to i fladze na wysokości pępka powiewać nie wypada Jerzysio Polski Obywatel
  8. Robimy zrzutę na uchwyt do flagi? prezent na nowy dom Jestem za :) A flagę to nawet sma uszyję ( nie umiem, ale się nauczę :)) To mamy prezent dla Ciebie na parapetówkę Ucz się szyć. Trzymam Cię za słowo :) Tak jest Słowo starego harcerza.
  9. Robimy zrzutę na uchwyt do flagi? prezent na nowy dom Jestem za :) A flagę to nawet sma uszyję ( nie umiem, ale się nauczę :)) To mamy prezent dla Ciebie na parapetówkę Ucz się szyć. Trzymam Cię za słowo :)
  10. Robimy zrzutę na uchwyt do flagi? prezent na nowy dom Jestem za :) A flagę to nawet sma uszyję ( nie umiem, ale się nauczę :)) To mamy prezent dla Ciebie na parapetówkę Ucz się szyć.
  11. Na Allegro można kupić różne uchwyty ścienne do flag. Najlepsze (bo nie korodujące) są pojedyńcze aluminiowe malowane na beżowo lub czarno. Z dwóch pojedyńczych zamocowanych skośnie można stworzyć podwójny.
  12. Robimy zrzutę na uchwyt do flagi? prezent na nowy dom Jestem za :) A flagę to nawet sma uszyję ( nie umiem, ale się nauczę :))
  13. uchwyt kosztuje 1zł .....flaga ok.20 zł ....kup sobie zawczasu ,bo potem zapomnisz w ferworze przeprowadzki
  14. I takie podejście do sprawy popieram. Trzeba taką potrzebę czuć i nie robic tego pod jakąkolwiek presją. Ja podobnie od 23 lat wywieszam ...Rodzice mi to wpoili ....a teraz mój syn wiesza włażąc na drabinę i uważam ,że tak to powinno wyglądać ...W pracy wywieszałam ,ale jak po raz kolejny ukradli mi uchwyt i flagę zaprzestałam ......
  15. Bardzo, bardzo , bardzo chciałabym mieć na czym wywiesić flagę :) I będę wywieszać już niedługo :)
  16. I takie podejście do sprawy popieram. Trzeba taką potrzebę czuć i nie robic tego pod jakąkolwiek presją. Ja podobnie
  17. I takie podejście do sprawy popieram. Trzeba taką potrzebę czuć i nie robic tego pod jakąkolwiek presją.
  18. Eskimos, ja z tych młodszych, a wywieszam - zarówno z własnej potrzeby, jak i ze względu na to, że mi to starsi w dzieciństwie wpoili (wywieszając 3 V i 11 XI, a ignorując "święta obowiązkowe")...
  19. Myslę, że młodzi nie wywieszają flagi, bo nie wpojono im takiej tradycji i jej nie czują. A starsi nie wpoili im, bo pamietają jeszcze czasy kiedy 1 maja i 22 lipca chodził milicjant i wlepiał mandat za ew. brak flagi na domu. Chodził też 3 maja i wlepiał mandat za niezdjętą flagę z domu, oraz 11 listopada za jej ew. wywieszenie. Byłem dzieckiem - ale pamietam.
  20.  

• Dodaj nową pozycję...