Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Tak na zdrowy rozsądek to budynek powinien stanąć 9 m od granicy bo każdy sąsiad musi odsunąć się min. 3 m co razem daje 12 m. Pozdrawiam.
  3. Ups, przepraszam wszystkich - ten wątek miał się znaleźć w Grupie drewnianego szkieletu. Naprawdę nieumyślnie wrzuciłam go na zewnątrz. Pozdrawiam B
  4. Dobry wieczór:) Przeczytałam dzisiaj w jednym z Muratorów, że dachy pokryte wiórem osikowym są zakwalifikowane jako rozprzestrzeniające ogień. W związku z tym powinny stać w odległości 12 metrów od innych budynków. Nie wiem jednak jak to do końca rozumieć. Na działkach wokół mojej działki nie ma żadnych budynków. Jak więc dostosować się do tego wymogu? Czy nie ma może jakiegoś odniesienia co do odległości od granicy działki? Jeśli nie to trochę to dziwne chyba i niezbyt fajne dla sąsiadów - jeśli j sobie na przykład zbuduję dom wg przepisów 4 metry od granicy,to sąsiad będzie musiał 8?? Czy może tutaj obowiązuje zasada kto pierwszy ten lepszy? A może co gorsza ja bym musiała budować 10 m od granicy, skoro sąsiad może minimalnie 2 m od granicy budować? Może ktoś mógłby coś poradzić, bo bardzo mi zależy na takim właśnie dachu i nie wiem kompletnie czy starczy mi miejsca... Dziękuję Berdi
  5.  

• Dodaj nową pozycję...