Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Nawiązałem do kontekstu treści wątku i nabytych przez ciebie praw do Warunków (bo o to pytałeś), a nie do praw, które nabyłeś wraz z działką. Innymi słowy porównałem AC do Warunków, a nie OC, które jest związane z rzeczą nabytą. I podważyłem tym samym twierdzenie, że "nic się więcej nie zmieniło". Zmieni się i to DUŻO! Będzie nowy właściciel prawny. Poprzednie Warunki przestają obowiązywać. Nowy właściciel musi wystąpić ponownie o warunki. Sprawę może ułatwić przedłożenie we wniosku numeru Warunków uzyskanych przez ciebie, ale wobec tego, że przepisy zmieniają się nieustannie, nowe Warunki mogą różnić się od starych Warunków. pzdrwm
  3. A czy n.p. próbowałbyś sprzedać auto wraz z polisą? Owszem ponieważ taki mamy akurat obowiązek ustawowy. Przy sprzedaży auta jesteś zobowiązany do przekazania wraz z samochodem polisy OC. Można to obejść ale to juz inna bajka ...
  4. Czy ktoś orientuje się może czy warunki dotyczące przyłączy do sieci wodociągowej czy elektrycznej będą ważne w przypadku sprzedaży działki innej osobie? Mamy wydane warunki z zakładu energetycznego i wodociągów ale zrezygnowaliśmy z budowy na tej działce. Warunki są wydane oczywiście imiennie osobie, która o nie wnioskowała czyli na mnie. Zdecydowaliśmy się na sprzedaż tej działki. Czy nowy właściciel będzie mógł skorzystać z tych warunków czy będzie musiał wystąpić o nowe? Przecież w związku ze zmianą właściciela nieruchomości nic się więcej nie zmieniło ...
  5.  

• Dodaj nową pozycję...