Witam, Mam pewien problem z uzyskaniem warunków zabudowy. Sytuacja jest następująca. Planuję pobudowanie domu jednorodzinnego z jednym pełnym piętrem. I to właśnie jest ten problem - pełne piętro. W gminie dają mi wykładnie obecnie obowiązującego prawa, że jak sąsiad pobudował jako pierwszy dom z poddaszem użytkowym to ja też muszę pobudować dom z poddaszem użytkowym. W myśl tej zasady jakby sąsiad jako pierwszy pobudował domek dla krasnali to ja też musiałbym pobudować dom dla krasnali. Ja wychodzę z założenia, że dom jednorodzinny z pełnym piętrem mieści się w definicji budownictwa jednorodzinnego i ciężko mi uwierzyć aby prawo wymuszało na mnie pobudowanie domu z poddaszem bo sąsiad tak zadecydował budując się jako pierwszy Tym bardziej że, spotykam nowe budownictwo, gdzie koło domu z poddaszem użytkowym budowany jest dom z pełnym piętrem, czyli jednak można. Budynki te nie są jednak położone na terenie gm. Leszno. Czy koś z Was miał podobne problem. Czy gdzieś w gm.Leszno są budynki (budujące się, bądź nowo pobudowane) z pełnym piętrem obok budynków z poddaszem użytkowym. Proszę bardzo o Wasze opinie. Pozdrowienie i dużo radochy z nadchodzącego lata na własnym kawałku ziemi. Łazorek