Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Bardziej pytam na czyim terenie chcecie połozyć te płyty. Jeżeli na swoich działkach wraz z sasiadami to OK. Jeżeli na drodze np. gminnej to trzeba dostac od nich (na papierze) zgodę. A potem to zdemontowac.
  3. przepraszam, poszło nie tam, gdzie mi się wydawało, że zamieszczam - czyli na grupie szczecińskiej wkrótce obok będzie ulica, ale chciałem kilkadziesiąt metrów położyć przez trzy działki (razem z sąsiadami) drogę/przejazd/jak zwał, tak zwał, żeby nie ingerować w ew. budowę ulicy pzdr, KK
  4. A czyja jest droga? Wasza czy np. gminna? Takie pytania to najlepiej w tym dziale zadawać: http://forum.muratordom.pl/viewforum.php?f=34
  5. Witam ! Odbieramy właśnie projekt od architekta, w przyszłym tygodniu składamy papiery o PnB i jest to mój pierwszy post na tej grupie - to tyle tytułem przedstawienia się Po ostatniej wizycie na naszej działce ledwie uszliśmy z życiem wydobywając się ostatkiem sił z gliniastego błota. Ciężki sprzęt tamtędy teraz nie przejedzie. Co prawda budowę zaczniemy dopiero najwcześniej za 2 miesiące, ale obawiamy się mokrego lata i by uniezależnić się od aury, chcemy położyć jakąś tymczasową drogę. Wymyśliliśmy wykorzystanie płyt betonowych (jumbo?) 1,5 m x 3 m bo po ich demontażu, poza piaskiem, nie zostanie nam kupa ziemii przemieszanej z gruzem i innym paskudztwem. No i tu pojawia się pytanie: gdzie i za rozsądne pieniądze kupić/wypożyczyć takie płyty ? Czy taki pomysł ktoś już realizował ? Pzdr, KK
  6.  

• Dodaj nową pozycję...