Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. u nas na osiedlu sa kolo siebie 4 prawie identyczne domy. roznia sie doslownie detalami - zmianami podczas adaptacji Moze o tym pomysl
  3. O co tu chodzi? Pisałam gdzie indziej, jestem gdzie indziej Hihihi...porządki moderatora
  4. Nie martw sie takim samym projektem. Lepiej skupić sie na eleganckim wykonczeniu i detalach, które nadadzą Twojej posesji indywidualny charakter. Powodzenia.
  5. To sie ciesz, ze bedzies mial ladnego sasiada. Nie wiem o co chodzi ludziom jak mowia, ze w zyciu nie kupia cos co maja inny, nie ubiora sie w ciuchy jakie nosza inny, nie wybuduja dom taki jak ktos juz ma... Jak dla mnie.., to troche nie zdrowe...
  6. Nic się nie martw. Niedaleko mojej budowy zostały zbudowane dwa domy, wg takiego samego projektu, na jednej ulicy - ale na przeciwko siebie. I w ogóle nie wygląda, że to identyczne projekty
  7. Będzie good Tylko nie minie Cię porównywanie Ale to minie Jak z samochodami :) Dzięki za lokalny patriotyzm. Z tymi samochodami masz trochę racji.
  8. Będzie good Tylko nie minie Cię porównywanie Ale to minie Jak z samochodami :)
  9. To mnie trochę uspokoiliście. Znaczy się trochę przewrażliwiony jestem
  10. u nas nawet bez plotu bedzie taki sam dom a powaznie...pierwsza reakcja bylaby chyba podobna do Twojej - zgapili dom ode mnie wrrr ale po krotkim przemysleniu - chyba nie przeszkadzaloby mi to zbytnio a jak przedmowcy stwierdzili..masz dobry gust,wybrales dom ktory sie podoba,wiec...przygotuj sie na wieksza ich ilosc w okolicy
  11. Ten dom z pewnością nie będzie taki sam jak Twój. Będzie miał inny kolor elewacji, inne pokrycie dachu, inne drzwi wejściowe, inne okna itp. Więc nie masz się czym martwić.
  12. Dla mnie w ogóle nie byłoby problemu. Może bym się nawet ucieszyła.
  13. Nie widzę problemu. Gorzej, jak sąsiadka założy tą samą kieckę, co Twoja żona.
  14. i co z tego???? boisz ise ze jego bedzie lepiej wygladał???? u nie tez sasiedzi wybudowali taki sam...i uwiez jest oki
  15. lepiej, aby powstał taki sam, niż jakis gargamel. Od początku wiesz, jak będzie wyglądał, że nie zacieni ci działki, że codziennie nie będziesz się wqrzał za paskudztwo za plotem.
  16. Kwestia podejścia do tematu. Mi by to absolutnie nie przeszkadzało. Dom jest dla mojej wygody , nie ma znaczenia że obok bedzie taki sam lub nawet dwa . Ugruntowałoby mnie to tylko w przekonaniu że zrobiłem dobry wybór ...... A różnic to sie moge charakterem..... Kilka takich samych domów obok może zrobic fajny klimat ulicy.
  17. Będziesz miał okazję pokazać, że ten sam dom jesteś w stanie wybudować lepiej. Możesz też konkurować lepszym zagospodarowaniem swojej działki. Manuela to ładny dom. Ja dom mam już wybudowany. Wcześniej gość mnie pytał o zdanie na temat budowy takiego samego domu i opinię usłyszał I CO.... NIC. Takie sprawy nie dotyczą tych którzy jeszcze nie wybudowali. Jak byłem w okolicy u jednego Manuelowicza zobaczyć dom żona jego powiedziała że gdybym miał zamiar budować się obok nich to by się wyprowadziła.
  18. Witam! Być może i mnie GROZI coś takiego, ale narazie za płotem cisza, chyba zdał sobie sprawę, że może nie podołać finansowo(kiedyś go nawet lubiłem, teraz mam dreszcze jak go widzę). Zgodziłem się na to by zerżnął mojego autorstwa projekt, teraz tego żałuję. Jest nadzieja, że nic nie stanie na sąsiedniej działce. Uważam, że piękno tkwi w różnorodności bo jeżeli zaczną ludzie budować identyczne chałupy to będzie tak jak w blokowisku, niestety, ludzie są bezkrytyczni. Ja nigdy bym tak nie postąpił i napewno postawiłbym coś innego! Smutna to będzie okolica, jedynie kolory mogą Was zindywidualizować! Niestety nie masz na to wpływu. Ja projekt narysowałem sam i żadna chałupa w okolicy nie jest identyczna .Rozumiem Twoje zmartwienie, mnie by to wcale nie cieszyło. A może tak jak u mnie pęknie.
  19. Będziesz miał okazję pokazać, że ten sam dom jesteś w stanie wybudować lepiej. Możesz też konkurować lepszym zagospodarowaniem swojej działki. Manuela to ładny dom.
  20. Chcesz o tym porozmawiać ? Powinieneś się cieszyć - wybierając ten projekt miałeś bardzo dobry gust. Z wyboru tego projektu jestem zadowolony. W bliskiej odległości jest 8 takich domow i nieprzeszkadza mi to - ale za płotem ??
  21. Chcesz o tym porozmawiać ? Powinieneś się cieszyć - wybierając ten projekt miałeś bardzo dobry gust.
  22. Jakie jest wasze zdanie na ten temat. Może jestem przewrażliwiony. Sąsiad za siatką buduje taki sam dom
  23.  

• Dodaj nową pozycję...