Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Witam! i jak sprawa wygląda po miesiącu? Ja skorzystałam z bardzo fajnego zjawiska w Polsce - doradcy kredytowi, polecam Wziełam kredyt na działkę a potem wezmę kredyt na budowę i tym kredytem spłacę zaciągnięty kredyt na działkę- w moim przypadku było to naprawdę mało, ale myślę, że skoro masz mieszkanie do sprzedania, to jak już zaczniesz przystępować do budowy (faktycznie, po załatwieniu wszytskich formalności) można by sprzedać mieszkanie i z tego spłacić zaciągnięty kredyt (dziś raczej nie ma żadnych kosztów z tym związanych, bo zabronione ustawowo ale trzeba się dowiadywać w bankach) a resztę zainwestować w budowę a dopiero kiedy pieniążki się skończą starać się o kredyt na dokończenie, zresztą doradca kredytowy powinien coś Ci doradzić, oni to naprawdę wspaniała sprawa pozdrawiam PS. przystapiłaś już do "papierkowej roboty" przed budową domu?
  3. Witaj, możesz w tym samym banku wziąć najpierw kredyt na zakup działki a potem na budowę, bez wątpienia zrobi to m-bank Pozdr
  4. witam, czytam was od pewnego czasu i podziwiam za odwagę. Ale ja również podjęłam decyzję, biorę sie za budowanie. Dzisiaj wstępna rozmowa w sprawie działki, niestety droga 60 000 za 19 arów. No i kredyt na działkę i na dom potem też . I tu potrzebuję Waszej pomocy. Jak lepiej zrobić wziąć najpierw kredyt na zakup działki, sprzedać mieszkanie, za rok spłacić działkę i brać nowy kredyt na budowę? (ale boję sie o koszty wcześniejszej spłaty kredytu i dodatkowe koszty związane z uzyskaniem kredytu). Czy może od razu wziąć kredyt na działkę i budowę, ale podobno do tego potrzeba od razu pozwolenie na budowę, a na to nie ma czasu, bo właściciel od działki nie będzie tyle czekał. I który bank polecacie, ja na razie stawiam na PKO BP. POZDRAWIAM WAS
  5.  

• Dodaj nową pozycję...