Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przegląd

1. Co nowego w tym klubie
  2. Prosty dom . Wydaje mi się że systemem gospodarczym taniej byś ten dom postawił;O) Ale gdy zdecydujesz się na developera-firmę to przeczytaj na samym poczatku ich umowę. Ostatnio znajomi zastrzegli sobie w umowie że nie interesuje ich wzrost cen materiałów i płacą tyle ile pierwotnie ustalili. Inni budujący z ich osiedla tego nie zastrzegli w umowie i teraz przyszło im dopłacać i to nie małe pieniądze ) Pozdrawiam
  3. Ok więc chodzi mi o projekt i firme cezbud z tarnowskich gór projekt domu "7" http://www.esc.pila.pl/typ7a.php
  4. jezeli dobrze opiszesz technologię budowy - to moze być tanio... jeżeli tego nie zrobisz moze okazać się drogo. wiesz jakie chcesz np okna i ile ?
  5. Po pierwsze Witam Wszystkich. Chciałbym się dowiedzieć o koszt budowy domu. Znalazłem firmę która może mi zbudować dom jednorodzinny o powierzchni całkowitej 130 m2.Dom budowany z ytonga 36,5cm ,strop prefabrykowany, dachówka braas ,itp. Dom oddawany w stanie developerskim. Firma zajmuje się wszystkim tzn. w cenie jest wszystko począwszy od projektu po załatwienie wszystkiego co jest potrzebne do uzyskania pozwolenia i oczywiście oddanie domu . Czas jaki mi powiedzieli to 5 miesięcy od uzyskania pozwolenia do oddania domu wraz z odbiorem. Cena 318000 zł brutto. i moje pytanie czy na obecne realia to dużo czy mało ??? Oczywiście powiedzieli że mają wolne terminy od sierpnia . Co również jest ważne przynajmniej dla mnie bo u mnie z czasem krucho. Z góry dziękuje wszystkim za pomoc.
  6.  

• Dodaj nową pozycję...