Kiełbaska i karkówka, to podstawowe dania na polskich grillach. Ja przygotowuję karkówkę w sposób, który zmienia całkowicie jej smak, kształt i sposób podania:) Sekretem jest marynata do przygotowania której potrzeba: - garść orzeszków arachidowych - 2 łyżki miodu - 1 papryczka chili - sok z limonki - sól - tymianek (świeży) - 1 ząbek czosnku - olej rzepakowy (tyle aby uzyskać "musztardową" konsystencję) Wszystko miksujemy. Teraz układamy tzw. wieżę z plastrów karkówki, każdą smarując marynatą z obydwu stron. Przygotowujemy patyczki do szaszłyków i wbijamy je w "karkówkową wieżę" w odstępach ok 2-3cm. Następnie rozcinamy mięso między patyczkami, tak aby powstały szaszłyczki. To przepyszne danie można podawać z kechupem, musztardą jednak najlepiej pasuje do nich sos na bazie jogurtu np. tzatiki. Polecam, bo jest prosto szybko i smacznie:)