Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

arturionidas

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    1
  • Rejestracja

O arturionidas

  • Urodziny 17.05.1965

Informacje osobiste

  • Zawód
    żołnierz zawodowy
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń
  • imię i nazwisko
    Artur ŁODZIEWSKI

Dane osobowe

  • Miejscowość
    Lipno
  • Kod pocztowy
    64-111

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

arturionidas's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Grilowana kaczka po wietnamsku - 1 mała kaczka (1,5-2kg) - 2 gwiazdki anyżu - 1 kawałek kory cynamonowej - 1 łyżeczka pieprzu syczuańskiego - 4 goździki - 1/2 łyżeczki mielonego imbiru - 1/2 łyżeczki nasion kopru - kawałek imbiru (3cm) - 2 łyżki sosu sosu rybnego - 1 łyżka oleju - 1 łyżka miodu - 2 łyżeczki sosu sojowego - 6 ząbków czosnku - 1 czerwona papryczka chili - 4 dymki Usunąć nadmiar tłuszczu i szyję wypatroszonej kaczki. Umyć ją i osuszyć, a następnie ostrożnie oddzielić skórę od mięsa. Anyż, cynamon, pieprz syczuański, goździki, imbir i koper umieścić na rozgrzanej patelni i prażyć przez kilka minut, aż będą intensywnie pachnieć. Przesypać do moździerza i dokładnie rozgnieść. Wmieszać posiekany imbir i wetrzeć mieszankę w skórę kaczki i pod nią. Schować do lodówki, najlepiej nie przykrywając, by skóra wyschła i była chrupiąca po upieczeniu (ja tak nie robiłam). Rozgrzać grilla do temperatury 220 st. C. Wymieszać sos rybny, olej, miód i sos sojowy. Wetrzeć w skórę kaczki i pod nią. Czosnek grubo posiekać, chili przepołowić, a dymkę pokroić na trzy części. Włożyć warzywa do środka kaczki i spiąć patyczkiem. Położyć kaczkę na boku w blasze do pieczenia i włożyć dogrilla. Piec przez 30 minut, polewając ją powstałymi sokami. Odwrócić na drugi bok i piec przez kolejne 30 minut. Odwrócić kaczkę piersią do góry. Piec przez 20 minut lub do momentu, aż po wbiciu wykałaczki wypłynie przezroczysty sok.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...