Witam. Oto kilka moich uwag, może się na coś przydadzą:
1) Czy pamiętaliście o przygotowaniu ujęcia wody do lodówki? Pamiętaj, że każde ujęcie wody umiejscowione za lodówką będzie skutkować koniecznością jej wysunięcia i nie będzie się już ona licować ze ścianą i szafką wiszącą nad nią. Niestety jeżeli chodzi o większość modeli Side by side takie umiejscowienie, jak w Waszym projekcie uniemożliwi wygodne korzystanie z szuflad zamrażarki. Po prostu nie wysuniecie ich przy tak małym koncie otwarcia. Z lewej strony powinno być przynajmniej 30 cm luzu od ściany - wtedy drzwi nie uderzają o ścianę i otwierają się pod optymalnym kontem.
2) Zlew jak najbardziej pod okno, ale trzeba zgrać wysokość blatu roboczego z wysokością osadzenia okna i parapetu, żeby nie było problemów z otwieraniem skrzydeł.
3) Piekarnik proponuję zastąpić szerokimi szufladami a sprzęt przenieść do słupka - zdecydowanie bardziej wygodne rozwiązanie
4) Nie za dobrze wygląda ta szafka wisząca w rogu. Lepsza byłaby pojedyncza, prosta (a nie narożna) na ścianie okapowej, ewentualnie sam okap (bardzo dekoracyjny) lub ciąg szafek wiszących z okapem zabudowanym w szafce.
5) Zdecydowanie proponowałbym przy obecnym układzie obniżyć słupki - są zbyt wysokie i optycznie skracają ścianę. Lepiej wypełnić tą przestrzeń jakimś ciekawym sufitem podwieszanym i zagrać oświetleniem
6)Zbyt wąskie przejście z kuchni do salonu przy tym ustawieniu stołu. Będzie to Was drażnić w trakcie użytkowania, szczególnie w czasie większych imprez rodzinnych.
7) Kuchnia, mimo że niewielka, daje możliwość wykonania projektu z półwyspem, ale trzeba by ją bardziej otworzyć na salon. Nie wiem, czy myśleliście nad taką koncepcją? Może warto ją rozważyć?
Mam nadzieję, że moje rady zdadzą się Wam na coś... Pozdrawiam, powodzenia.