WItam Piec firmy Seko użytkują od 4 lat. Z bólem muszę powiedzieć, że ma więcej wad niż zalet. Może zacznę od zalet: plus -piec o mocy 21 kw zużywa na 15h / 2 wiadra węgla (jest ekonomiczny) dla budynku o powierzchni 160m2 -czopuch chłodny -nie tracisz ciepła minus -częste czyszczenie tj 1 raz w tygodniu pieca z smoły, która pozostaje na ściankach komory paleniska i wylotu przy zastosowaniu dmuchawy i temperatury 45-55 /trzeba dodawać kalnit i zdrapywać klejącą smołę. - -częste czyszczenie tj 2 raz w tygodniu pieca z sadzy, która pozostaje na ściankach wylotu przy wyłączonej dmuchawie i uchylonych drzwiczkach , temperatura 67c . -otwory pomiędzy ściankami są zbyt wąskie jest problem z włożeniem szczotki drucianej -trzeba ją wepchnąć. -górny otwór wycieru należy odkręcić i zaopatrzyć się w mocne palce lub zamienić na nakrętki pod klucz 17 w ogóle jest to nie praktyczne -kotłownia wygląda jak pomieszczenie w kopalni. KOSZMAR NIE POLECAM