Witam.
Już od jakiegoś czasu przeglądam to bardzo (dla mnie) przydatne forum. Niedawno robiłem u siebie kuchnię i kupowałem wszystkie te kuchenne "gadżety"
Za jakiś czas zaprezentuję co mi z tego wyszło ale na razie muszę opanować wklejanie zdjęć .
Natomiast co do zlewu to wydaje mi się że nie należy na tym akurat oszczędzać bo korzystamy z niego kilkakrotnie w ciągu dnia (przez wiele lat), dlatego polecam zlew wykonany w technologi "cristadur' , jest on niesamowicie gładki i nic się do niego nie przylepia , użytkuję taki od ok 1,5 miesiąca i jeszcze nie było potrzeby go szorować - wystarczy tylko na bieżąco przecierać ściereczką.
Co do zabiegów olejowania zlewu - nie ma mowy nikt mnie na to nie namówi . Wiem że są takie preparaty oparte na silikonie to chyba może się do tego nadawać.
Bateria zlewowa koniecznie z wyciąganą wylewką i niech nikt nie mówi że się wąż przeciera bo to guzik prawda , ach ci wszyscy fachowcy i ich rzadko kiedy fachowe rady;)