1. OD CZASU, KIEDY WPROWADZILISMY SIĘ DO NASZEGO NOWOWYBUDOWANEGO DOMU NA WSI GRILLOWANIE STANOWI NIEODŁĄCZNĄ CZĘŚC LETNICH IMPREZ. GRILLUJEMY WSZYSCY - CZASEM RAZEM, CZASEM OSOBNO. ALE PRAKTYCZNIE KAŻDY WEEKEND JEST WYKORZYSTANY. TAKIE SPOTKANIA SĄ NIEZWYKLE MIŁE. A ZDJĘCIA, KTÓRE ROBIMY SĄ CUDOWNYM WSPOMNIENIEM PODCZAS ZIMOWEGO WIECZORU. POLECAM WSZYSTKIM TAKĄ FORMĘ SPĘDZANIA WEEKENDÓW ORAZ POZDRAWIAM WSZYSTKICH GRILLOWICZÓW !!!!! 2. Grillowanie - metoda pośrednia Grillowanie metodą pośrednią możliwe jest wyłącznie na grillach z pokrywą; jest odpowiednie dla produktów, których czas przygotowania jest dłuższy niż 30 minut. Metoda pośrednia jest doskonała do grillowania w całości dużych kawałków mięs, kurczaka, pizzy i innych potraw, których przyrządzanie odbywa się w niższych temperaturach i wymaga znacznie więcej czasu. W tej metodzie węgiel drzewny lub brykiety rozkłada się po bokach grilla w specjalnych koszyczkach, natomiast środek rusztu zarezerwowany jest dla grillowanych dań. Przykryty pokrywą grill działa, jak piec konwekcyjny - gorące powietrze wirujące wewnątrz grilla, równomiernie opieka potrawy. Dzięki pokrywie unikamy dymu i otwartego ognia. Temperatura pieczenia regulowana jest poprzez otwory wentylacyjne oraz system One Touch (w grillach Webera). Pod przykryciem możemy grillować różne dania, bez obawy że na zewnątrz będą przypalone, a w środku surowe. W metodzie pośredniej węgiel drzewny lub brykiet wsypuje się do specjalnych przegród węglowych bądź koszyków na węgiel, które są zlokalizowane po bokach grilla. Na środku, pomiędzy węglem warto ustawić tackę z wodą, do której będzie skapywał tłuszcz. Można też użyć tacki z otworami i ułożyć w niej warzywa. Zamyka się pokrywę i nagrzewa grill do temperatury około 180-200°C. Produkty do grillowania układa się na środku rusztu, nad tacką na tłuszcz.