Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

asiazak

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    1
  • Rejestracja

O asiazak

  • Urodziny 31.01.1975

Informacje osobiste

  • Płeć
    Kobieta
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Miejscowość
    głogów
  • Kod pocztowy
    67-200
  • Województwo
    dolnośląskie

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

asiazak's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. 1. OD CZASU, KIEDY WPROWADZILISMY SIĘ DO NASZEGO NOWOWYBUDOWANEGO DOMU NA WSI GRILLOWANIE STANOWI NIEODŁĄCZNĄ CZĘŚC LETNICH IMPREZ. GRILLUJEMY WSZYSCY - CZASEM RAZEM, CZASEM OSOBNO. ALE PRAKTYCZNIE KAŻDY WEEKEND JEST WYKORZYSTANY. TAKIE SPOTKANIA SĄ NIEZWYKLE MIŁE. A ZDJĘCIA, KTÓRE ROBIMY SĄ CUDOWNYM WSPOMNIENIEM PODCZAS ZIMOWEGO WIECZORU. POLECAM WSZYSTKIM TAKĄ FORMĘ SPĘDZANIA WEEKENDÓW ORAZ POZDRAWIAM WSZYSTKICH GRILLOWICZÓW !!!!! 2. Grillowanie - metoda pośrednia Grillowanie metodą pośrednią możliwe jest wyłącznie na grillach z pokrywą; jest odpowiednie dla produktów, których czas przygotowania jest dłuższy niż 30 minut. Metoda pośrednia jest doskonała do grillowania w całości dużych kawałków mięs, kurczaka, pizzy i innych potraw, których przyrządzanie odbywa się w niższych temperaturach i wymaga znacznie więcej czasu. W tej metodzie węgiel drzewny lub brykiety rozkłada się po bokach grilla w specjalnych koszyczkach, natomiast środek rusztu zarezerwowany jest dla grillowanych dań. Przykryty pokrywą grill działa, jak piec konwekcyjny - gorące powietrze wirujące wewnątrz grilla, równomiernie opieka potrawy. Dzięki pokrywie unikamy dymu i otwartego ognia. Temperatura pieczenia regulowana jest poprzez otwory wentylacyjne oraz system One Touch (w grillach Webera). Pod przykryciem możemy grillować różne dania, bez obawy że na zewnątrz będą przypalone, a w środku surowe. W metodzie pośredniej węgiel drzewny lub brykiet wsypuje się do specjalnych przegród węglowych bądź koszyków na węgiel, które są zlokalizowane po bokach grilla. Na środku, pomiędzy węglem warto ustawić tackę z wodą, do której będzie skapywał tłuszcz. Można też użyć tacki z otworami i ułożyć w niej warzywa. Zamyka się pokrywę i nagrzewa grill do temperatury około 180-200°C. Produkty do grillowania układa się na środku rusztu, nad tacką na tłuszcz.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...