Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Anula84

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    1
  • Rejestracja

O Anula84

  • Urodziny 23.09.1984

Informacje osobiste

  • Płeć
    Kobieta
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Miejscowość
    Grodzisk Wielkopolski
  • Kod pocztowy
    62-065
  • Województwo
    wielkopolskie

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

Anula84's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. 1. Napisz, jak wyglądają Twoje imprezy przy grillu i zilustruj wypowiedź maksymalnie 3 zdjęciami. Moja rodzinka grille wprost kocha, bo to jest wielka banda smakoszy! I kiedy tylko jest na to chwila, z chęcią oddaje się tej rozkoszy! Tata rozpala całą machinę, to nasz OGNIOMISTRZ, Władca z Widelcem! Nikt tak jak on nie umie władać tym sprzętem od Gdańska po Kielce! Mama szykuje pyszną kiełbasę, warzywa wszelkie, do tego sery, dba o efekty też wizualne, lubi w przepisach wszelkie bajery! Konrad - mój szwagier in spe - za piwo ma odpowiadać i wszelkie trunki, więc gdy zanosi się na grillowy wieczór, on zawsze robi sprawunki! Siostra talerze szybko rozkłada, sztućce dobiera, krzesła ustawia, zerkając ciągle w stronę kiełbaski, bo grill apetyt młodej poprawia! Babcia z kolei, choć dba o linię, kręci się wokół stołu, by chyłkiem świsnąć cukinię z serem, paprykę albo parówkę schować pod tyłkiem. A ja? Ja siedzę i fotki pstrykam, nucę pod nosem prastare hity, dbam o rozrywkę i anegdotki, i żeby humor był znakomity! A gdy zapachnie nam już zawartość rusztu, co skwierczy raźno, wesoło, milkniemy wszyscy i ustawiamy się wszyscy razem radośnie wkoło! Zachwyt nas chwyta wszystkich za serca, że znów nam wyszło, znów się udało nic nie przypalić, nic nie zmarnować, że się znów spotkać nam wszystkim chciało! Mówią, że z własną ponoć rodziną tylko na zdjęciach dobrze wyjść można, lecz ja bym mojej oddała wszystko, nawet ostatnią kiełbaskę z rożna! Bo my kochamy czas spędzać razem, śmiać się, wygłupiać i pałaszować, więc gdy się sezon tylko zaczyna, spotkasz nas tam, gdzie można GRILLOWAĆ! 2. Odpowiedz na pytanie konkursowe: na czym polega pośrednia metoda grillowania? Pośrednia metoda grillowania polega na stosowaniu grilla z przykrywą i jest odpowiednia dla produktów, których czas przygotowania to więcej niż 30 minut. W tej metodzie węgiel drzewny lub brykiety rozkłada się po bokach grilla w specjalnych koszyczkach, natomiast środek rusztu zarezerwowany jest dla grillowanych dań. Przykryty pokrywą grill działa, jak piec konwekcyjny - gorące powietrze wirujące wewnątrz grilla, równomiernie opieka potrawy. Dzięki pokrywie unikamy dymu i otwartego ognia. Temperatura w grillu osiąga ok. 180-200 stopni Celsjusza. Temperatura pieczenia regulowana jest poprzez otwory wentylacyjne oraz system One Touch (w grillach Webera).
×
×
  • Dodaj nową pozycję...