Przede wszystkim do grillowania zapraszam znajomych. Nasza impreza nie może obejść się bez wyśmienitych gości (zdjęcie 1) oraz świetnej zabawy (zdjęcie 2). Jako że większość z nas to maturzyści, i od dłuższego czasu mamy już wakacje, grillujemy dzień i noc, czasami imprezy trwają kilka dni (wtedy niezastąpione okazują się namioty). Przeważnie jest tak, że osoba, która organizuje miejsce, organizuje także jedzenie. Zawsze jednak każdy z gości przynosi coś ze sobą, wtedy jedzenia i picia jest co nie miara. "Szefem kuchni" jest zawsze kto inny, na ogół ten, który nie pije alkoholu (nie widzi podwójnych kiełbasek). Ulubionym daniem na grill jest kurczak w piwie, którego pomysł zaczerpnęliśmy od pani Magdy Gessler. nabijamy kurczaka na odkręconą butelkę piwa. Wcześniej smarujemy go oliwą i obsypujemy przyprawami. Wysoka temperatura sprawia, że piwo buzuje, wyciekając z butelki i oblewając kurczaka. Pycha! Po takim posiłku i ogromnej dawce muzyki z boomboxa wyglądamy na ogół tak: (zdjęcie 3). Odpowiedź konkursowa: Grillowanie pośrednie stosuje się do przyrządzania pieczeni, drobiu, chleba czy warzyw, czyli wszystkich potraw, produktów, które muszą grillować się powoli i równomiernie. Mięso nie leży bezpośrednio nad żarem, więc jest grillowane pośrednio. Podczas całego procesu grillowania pokrywa powinna być zamknięta, aby utrzymać odpowiednią temperaturę. http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/248492_225456464133302_100000068507066_996638_6092866_n.jpg http://a1.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/247726_225823914096557_100000068507066_999700_3318584_n.jpg http://c.wrzuta.pl/wi13633/4178a2660006021f4df203ad/0/jpg