Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mysiunia

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    1
  • Rejestracja

O Mysiunia

  • Urodziny 15.06.1991

Informacje osobiste

  • Płeć
    Kobieta
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Miejscowość
    Wolbrom
  • Kod pocztowy
    32-340
  • Województwo
    małopolskie

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

Mysiunia's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Pytanie 1: Każdy grill rozpoczyna się podobnie, jednak żaden nie kończy się tak samo! Aby grill był udany muszą być spełnione 3 podstawowe zasady, które są gwarantem dobrej zabawy podczas grillowania:) 1. Dobre jedzenie – w końcu o to w grillowaniu chodzi u mnie nigdy nie ograniczamy się do zwykłych kiełbasek (chociaż takie też są), ale staram się przygotować różne pyszności, które każdego zachwycą, dlatego też do grillowania szykuje się już 2 dni wcześniej i przygotowuje świetne marynaty do różnych mięs. 2. Dobra pogoda – może nie najważniejsza, jednak zawsze to przyjemniej bawić się, kiedy to nie leje nam na głowę, chociaż zdarzały się takie imprezy grillowe, które musiały być przenoszone do garażu:) Jednak trzeba się z tym liczyć, jeśli potrawy szykuje się dwa dni wcześniej i trzeba je jakoś spożytkować – jednak nawet zła pogoda nie przeszkadza jeśli jest spełniony punkt 3! 3. Świetni ludzie! – ten komponent grillowania zagwarantuje nam wiele wrażeń, o których długo nie zapomnimy:) Jak wygląda moje grillowanie? Oj dużo, dużo się dzieje:) Chcąc imprezować w sobotę w czwartek wieczorem zaczynam szykować już smakołyki aby były baaardzo bardzo aromatyczne - ostatnim razem były to wyśmienite szaszłyki z kurczaka i warzyw (zdjęcie nr 1) oraz grillowane ziemniaczki, skrzydełka z kurczaka, chlebek czosnkowy i kiełbaski:) A z racji ilości imprezowiczów, których jest zawsze ok. 15 osób jest istna plantacja grillów, gdyż każdy ustawia swojego i przyrządza swoją wersje jedzenia:) oczywiście miedzy czasie chłopaki mają świetną zabawę, kiedy urządzają konkurs ‘kto pierwszy rozpali grilla’, co w ich wykonaniu wcale proste nie jest:) Następnie grillujemy smaczne jedzonko, które nie raz się przypali, jednak takie jest jeszcze lepsze:) http://www.gotowanie.ewolbrom.pl/wp-content/uploads/2011/06/grill.jpg Oczywiście nieodłącznymi członkami każdej takiej imprezy są moi czworonożni przyjaciele, którzy nigdy nie opuszczają takich okazji:) Zawsze zajmują najlepsze miejscówki, wskakują na kolana i z ogromnym skupieniu wpatrują się w konsumenta grillowanej kiełbaski z nadzieją, ze dostaną jakiś smaczny kąsek (zdjęcie 2). Nikt im nie jest w stanie odmówić, a że wszystkich osób jest ponad 10, a piesków tylko 3 to mają oni istną ucztę! http://www.gotowanie.ewolbrom.pl/wp-content/uploads/2011/06/psy.jpg Grillowanie trwa zawsze do późnej nocy, na stoliki przynosimy mnóstwo świeczek, które tworzą wspaniały klimat, a że uwielbiamy rozrywkę i muzykowanie, to obowiązkowo muszą być śpiewy i przygrywanie na akordeonie (zdjęcie nr 3). Każdy by chciał mieć tak świetnego grilla, w takiej świetnej atmosferze. Czas nam bardzo szybko płynie, ale my bawimy się w najlepsze, a następnego dnia mamy bardzo miłe wspomnienia z kolejnej bardzo udanej imprezy grillowej. http://www.gotowanie.ewolbrom.pl/wp-content/uploads/2011/06/noca.jpg Pytanie 2: Metodę tą opracowała firma Weber już w latach 50tych i wywołała prawdziwą sensacje! Metoda pośrednia jest podobna do gotowania, a produkty mają lepszy aromat i wygląd taki, jakby piekły się w piekarniku. Poprzez pokrywę ciepło odbija się i grilluje potrawę ze wszystkich stron. Gorące powietrze krąży jak w kuchence z termo obiegiem, a potrawy nie muszą być obracane. Metodę tę stosuje się dla produktów, których czas grillowania jest dłuższy niż 25-30 minut, bądź są zbyt wrażliwe aby stosować dla nich metodę bezpośrednią, gdyż zbyt wysychają lub mogą się zapalić. Metoda pośrednia jest dobra dla: pieczeni, żeberek, całych kurczaków, indyków, bądź innych dużych kawałków mięsa lub ryb. Metodę tą możemy stosować zarówno w grillu gazowym jak i węglowym. W tej metodzie ważne jest aby rozpalony odpowiednio brykiet umieścić w równych ilościach po obu stronach dolnego rusztu, a środek pozostawić pusty. Potrawy grillujemy w temperaturze ok. 180-200 stopni na środku rusztu nad tacką na tłuszcz.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...