Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

mamuta

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    2
  • Rejestracja

O mamuta

  • Urodziny 25.11.1978

Informacje osobiste

  • Płeć
    Kobieta
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Miejscowość
    Dębica
  • Kod pocztowy
    39-200
  • Województwo
    podkarpackie

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

mamuta's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Uwaga! Uwaga! Sezon Grillowy uważamy za otwarty Urodziny Taty w tym roku były świetnym powodem aby troszeczkę pogrilować w doborowym towarzystwie rodziny i znajomych. Piękne, słoneczne sobotnie popołudnie...ogród pełen znanych i lubianych przez nas osób, dobre jedzenie...czego można chcieć wiecej? Najwiekszym "popytem" cieszyły się grillowane kiełbaski, oraz mięsko z kurczaka w marynacie która jest specjalnością mojego Taty. Przepis inny niz klasyczne, gotowe marynaty sklepowe. Oto przepis (proporcje wg włąsnego smaku, nie da sie zepsuć) - pieprz zielony i czerwony - czosnek - sos tabasco - oliwy z oliwek Mięsko zamarynowane w tej marynacie jest troszkę pikantne, ale smak niepowtarzalny, myślę ze warto wypróbować. Wszyscy lubimy grillowac...grillowanie ma w sobie cos magicznego...i pierwotnego (?) uwielbiam patrzyc w rozrzazone wegielki i wsluchiwac sie w skwierczenie miesa na ruszcie (haha taki fetysz Dla mnie osobiscie grillowanie to specjalny czas Podczas jednego z grillowych spotkan ze znajomymi poznalam obecnego meza a pare lat temu podczas przyjecia gillowego przyblakal sie do nas maly bezdomny kundelek i jest z nami do dzis Pytanie konkursowe: Grillowanie metodą pośrednią możliwe jest na grillu z pokrywą i odpowiednie jest dla produktów, których czas przygotowania jest dłuższy niż pół godziny. Metoda pośrednia służy do grillowania w całości dużych porcji mięs, dziczyzny, drobiu w niższych temperaturach i wymaga więcej czasu. Idealna metoda dla wielbicieli mies w marynatach, szczególnie piwnej. W metodzie pośredniej węgiel drzewny lub brykiet wsypuje się do specjalnych przegród węglowych bądź koszyków na węgiel, które są zlokalizowane po bokach grilla. Na środku, pomiędzy węglem warto ustawić tackę z wodą, do której będzie skapywał tłuszcz. Można też użyć tacki z otworami i ułożyć w niej warzywa. Zamyka się pokrywę i nagrzewa grill do temperatury około 180-200°C. Produkty do grillowania układa się na środku rusztu, nad tacką na tłuszcz
×
×
  • Dodaj nową pozycję...