Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Mirosława Wawrzyniak

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    1
  • Rejestracja

O Mirosława Wawrzyniak

  • Urodziny 15.02.1958

Dane osobowe

  • Miejscowość
    Grodzisk Wlkp.
  • Kod pocztowy
    60-025

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

Mirosława Wawrzyniak's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Do grillowego szczęścia nie potrzeba mi wiele: ot, co nieco brykietu oraz mięcho na grilla, do tego przyjaciele, którzy to wszystko zjedzą, zimne piwko i muza, która nam czas umila. Nie musimy wyjeżdżać w strony jakieś dalekie, nie musimy mieć dań wprost od Wierzynka na stole - bo ja swojskie klimaty na swym własnym podwórku, proste, zdrowe jedzenie i moich bliskich wolę! Już się robią szaszłyki z karkóweczki, cukinii, już cebulka aromat swój roztacza dokoła, jeszcze jakaś kiełbaska, jeszcze chleb trzeba podgrzać i już można zaczynać, bo żołądek "Jeść!" woła... Więc mój przepis na grilla w dobrym stylu sprawdzony prosty jest jak marzenie. Składa się nań: pogoda plus jedzenie przepyszne, plus bliscy, plus muzyka plus zimne piwko wreszcie, co animuszu doda! A wyniki - zobaczcie, jak wygląda wspaniale w mym skromnym wykonaniu grillowanie na co dzień: zapewniam, takich wrażeń i takich aromatów nie doświadczycie nigdzie, nawet w rajskim ogrodzie! GRILLOWANIE POŚREDNIE możliwe jest wyłącznie na grillach z pokrywą i w wypadku użycia produktów, których czas przygotowania jest dłuższy niż 30 minut. Metoda pośrednia służy do grillowania w całości dużych kawałków mięs, których przyrządzanie odbywa się w niższych temperaturach i wymaga więcej czasu. Inne jest też rozłożenie węgla czy brykietu - robi się to w małych kupkach dookoła rusztu, a nie na środku "paleniska". Temperatura to ok. 180-220° C. Trzeba też otworzyć w pokrywie wszystkie wywietrzniki. To dobra metoda, jeśli chce się przy grillu posiedzieć dłużej i niekoniecznie ma się ochotę na wieczne pilnowanie mięsa, czy się przypadkiem nie spiecze za mocno.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...