Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

beksa666

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    1
  • Rejestracja

O beksa666

  • Urodziny 08.03.1978

Informacje osobiste

  • Płeć
    Mężczyzna
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Miejscowość
    Dąbrowa Tarnowska
  • Kod pocztowy
    33-200

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

beksa666's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Pare slów wstepu ...tak podobno bylo a ja znalazlem te informacje w sieci. „Dawne plemiona kalifornijskie uważały ze pieczenie mięsa jest metoda transformacji, dlatego wkładały dorastające kobiety do paleniska" Dzis na szczescie wiekszosc z Nas wybierze grillowane mieso zamiast...hmmm grillowanej kobiety Pierwsi „Prometeusze” jakies 500 tys. lat temu wpadli na pomysł, że ogień można ujarzmić i wykorzystać i to prawdopodobnie wtedy mialo miejsce pierwsze pieczenie mięsa. Któregoś jakże szczęśliwego dla ludzkości, dnia myśliwemu, który właśnie powrócił z łowów, wpadł kawałek mięsa upolowanego mamuta do ognia. Upieczone, choć zapewne twarde mięso, okazało się smaczniejsze od surowego, a wieść o tym lotem błyskawicy rozniosła się po całym świecie (taka to informacje znalazlem na foody.pl) A wiec to nie Amerykanie sa pionierami grillowania Trudno dzisiaj wyobrazić sobie spotkania z rodzina czy przyjaciółmi na świeżym powietrzu bez unoszącej się woni pieczonego mięska... W piątek przed 17 w pracy nikt już nie może spokojnie usiedzieć za biurkiem, każdy nerwowo patrzy na zegarek i odlicza czas do wyjścia… Zazwyczaj na ostatnia chwile robimy szybki rachunek (sumienia) czyja tym razem kolej wypada na zorganizowanie grilla. To nasza letnia tradycja - prawie cotygodniowe grillowanie w „kumplowskiej” atmosferze - nas pracoholików - biurowych pracowników Każdy ma za zadanie przygotować, jaki przysmak plus oczywiście zamarynować mięso lub przynieść inne wiktuały grillowe …i jesteśmy gotowi na celebrowanie naszej wiosenno – letniej tradycji grillowania. Teraz trzymamy tylko kciuki za ładną pogodę, ale mamy szczęście tylko 1 raz nie dopisała…( foto- grill zorganizowany przez naszego szefa - jakis zlym omen ) zawasze jest wesoło i pysznie . . .i jak milo po takim weekendzie znów usiasc za biurkiem...achhh ... odp na pyt. konkursowe:Grillowanie metodą pośrednią możliwe jest wyłącznie na grillach z pokrywą; jest odpowiednie dla produktów, których czas przygotowania jest dłuższy niż 30 minut. Metoda pośrednia jest doskonała do grillowania w całości dużych kawałków mięs, kurczaka, pizzy i innych potraw, których przyrządzanie odbywa się w niższych temperaturach i wymaga znacznie więcej czasu. W tej metodzie węgiel drzewny lub brykiety rozkłada się po bokach grilla w specjalnych koszyczkach, natomiast środek rusztu zarezerwowany jest dla grillowanych dań. Ta metoda uzyskujemy wspanialy aromat pieczonego miesa a przykryty pokrywa grill dziala jak piec konwekcyjny co powoduje bardzo rownomierne opiekanie sie potraw. Dzięki pokrywie unikamy dymu i otwartego ognia. Temperatura pieczenia regulowana jest poprzez otwory wentylacyjne.
×
×
  • Dodaj nową pozycję...