Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

oliwka34

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    2
  • Rejestracja

O oliwka34

  • Urodziny 08.01.1978

Informacje osobiste

  • Płeć
    Kobieta
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Województwo
    wielkopolskie

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

oliwka34's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Kocioł dobrała nam firma robiąca całą instalację co i cwu. Pan z Komiza coś poustawiał twierdząc że to dobrze.Jutro jak będę na budowie to dokładnie spisze te ustawienia. Nie wiem tylko gdzie mam sprawdzić jakie są przerwy pomiędzy podawaniem groszku. Proszę mi to wytłumaczyć łopatologicznie bo jestem typowym mieszkańcem bloku i piec jest dla mnie wielką zagadką. Mam nadzieję że piec da radę ogrzać nasz domek,jak narazie w domu temperatura 21 stopni. Na piecu temp 50 stopni.
  2. Witam. Od trzech tygodni jesteśmy posiadaczami Sztokera 25. Nasz dom ma około 250 mkw wraz z garażem. Przez te trzy tygodnie zużyliśmy około 900kg ekogroszku (dom jest nowy,ocieplone poddasze, nieocieplone mury). Zamiast popiołu mamy cały czas spieki, które musimy wyrzucać dwa razy dziennie. Firma,która instalowała piec uważa że wszystko jest w porządku bo to jest nowy dom i musi się wygrzać. Przyłechał również pan z firmy Komiz,wgrał nowy program i ustawił ACD. Po jego ustawieniach ACD wskazuje -25% a popiół (same spieki) należy wurzucać 3 razy dziennie. Używaliśmy ekogroszku z różnych źródeł (te najdroższe czyli wysokokaloryczne i te tańsze) a spieki są cały czas. Jesteśmy załamani pracą tego pieca i ilością spalanego groszku. Czy u kogoś była podobna sytuacja?
×
×
  • Dodaj nową pozycję...