Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

zapert

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    32
  • Rejestracja

O zapert

  • Urodziny 28.02.1976

Informacje osobiste

  • Płeć
    Kobieta
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Miejscowość
    Olsztyn
  • Kod pocztowy
    10-302
  • Województwo
    warmińsko-mazurskie

Profil płatny

  • Tytuł
    Stylowe kuchnie i meble drewniane
  • URL Twojej strony
    www.zapert.eu
  • Rodzaj usługi
    Kuchnie i jadalnie w stylu rustykalnym, prowansalskim oraz angielskim
  • Lokalizacja - Płatny profil
    Olsztyn, cała Polska
  • Kategoria
    usługi

zapert's Achievements

 SYMPATYK FORUM (min. 10)

SYMPATYK FORUM (min. 10) (2/9)

10

Reputacja

  1. Olejowanie nowego blatu powinno być powtarzane dość często, gdyż dopiero po kilku razach drewno jest całkowicie zakonserwowane. Początkowo najlepiej jest olejować 3-4 razy w miesiącu, potem zabieg powtarzać raz na trzy miesiące, a wreszcie raz na pół roku. Tak zabezpieczony blat powinien się już bardzo dobrze użytkować.
  2. zapert

    Fajne uchwyty do mebli ???

    [Masz prawo tylko do własnej reklamy]
  3. zapert

    stolik kawowy

    A to moja propozycja stolika kawowego z litego drewna.
  4. Ja zamontowałem u siebie drzwi pełne raczej ze względu na nasz komfort psychiczny. Mamy czterech chłopaków, a jak wiadomo chłopcy nie należą do tych, którzy cenią ciszę. Pełne, drewniane drzwi dosyć dobrze tłumią hałas. Czasami w "gorących" momentach, kiedy chłopcy nie mogą się dogadać, a nam się z żoną nie chce interweniować po raz kolejny - po prostu zamykamy drzwi i staramy się nie angażować w ich spór. Często to najlepsza metoda.
  5. W takim razie zapraszam do siebie! Moja stolarnia mieści się w Olsztynie, ale kuchnie robiliśmy w wielu miejscach Polski. Pozdrawiam.
  6. Jeżeli blat jest wykonany z twardego drewna - dębu, jesionu i zabezpieczony porządnym lakierem ( ja zabezpieczam blaty lakierem parkietowym 3V3), to naprawdę dobrze się go użytkuje. Blat olejowany wymaga częstszej konserwacji, nie daje takiej ochrony przed mechanicznym zniszczeniem jak lakier , ale zabezpiecza przed wilgocią - drewno nie puchnie. A drewno wygląda fajnie ( jeżeli oczywiście ktoś je lubi), a co najważniejsze - blat zawsze można odnowić.
  7. Gdybym mógł pomóc - zapraszam
  8. Pozwólcie, że i ja się wypowiem - jako stolarz.... Robię kuchnie wyłącznie w drewnie, więc mogę się wypowiedzieć jedynie o cenie mebli drewnianych. Ich cena w dużej mierze zależy od wielkości zabudowy, materiału, z jakiego są meble wykonane ( dąb jest najdroższy, jesion trochę tańszy , najtańsza - sosna), ale i od prowadnic, systemów podnośników, okuć, na jakie się klient zdecyduje. Teraz większość osób decyduje się na szuflady na prowadnicach Blum - najlepiej z cichym domykiem, szafki cargo, czy Le Mans. Kuchnia drewniana mimo, że wygląda ładnie i tradycyjnie - jest funkcjonalna i nowoczesna, niczym nie różni się od tej, którą można kupić w salonie meblowym. Trudno jednak wymagć, aby stolarz wykonał ją za 7 tys. zł z litego drewna, i żeby meble były dobrze zaprojektowane, wykonane i zamontowane,bo moim zdaniem jest to niemożliwe. Przedział cenowy kuchni wykonanych w moim warsztacie jest naprawdę różny - zazwyczaj od 15 tys zł wzwyż.
  9. Witam! Pozwólcie, że i ja wtrącę swoje trzy grosze... Zazwyczaj deski na podłogę nie są wybarwiane głęboko, gdyż prędzej czy później je się cyklinuje, a wiadomo, że po cyklinowaniu kolor i tak nie będzie już tak samo intensywny, jednak ponowne bejcowanie nie jest skomplikowane, podobnie jak późniejsze zabezpieczenie podłogi. Jeżeli zdecydujecie się na deski olejowane, należy je co jakiś czas konserwować - NIE OLEJEM JADALNYM ! - są specjalne oleje do podłogi, inne używa się do olejowania blatów kuchennych czy stołowych. Olej zabezpiecza podłogę przed plamami od zalania, trochę utwardza, ale żeby efekt był odpowiedni, trzeba zabieg olejowania kilka razy powtarzać . Na początku mogą pojawiać się plamy, ale po kilku razach powierzchnia powinna prezentować się należycie.
  10. zapert

    organizery do szuflad

    To może im stolarz dorobi:yes: Na talerze , lub sztućce ,
  11. Według mnie najlepszym rozwiązaniem byłaby wizyta w dobrym tartaku z PORZĄDNĄ suszarnią - wtedy będziesz miał gwarancję uzyskania oczekiwanych przez siebie wymiarów oraz wysuszenia materiału na bez pęknięć. Susząc naturalnie można zepsuć materiał, a ja jako stolarz nie wykonałbym podłogi z materiału, który nie będzie wysuszony do odpowiedniej wilgotności w suszarni, gdyż bałbym się reklamacji ze strony klienta.
  12. Prawdopodobnie tego typu kuchnię będę wkrótce czas robił - inspiracja -zappalorto.it
×
×
  • Dodaj nową pozycję...