Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ania_oczykulka

Użytkownicy
  • Liczba zawartości

    0
  • Rejestracja

O ania_oczykulka

  • Urodziny 06.02.1984

Informacje osobiste

  • Płeć
    Kobieta
  • Mój klub zainteresowań
    Budowa - wymiana doświadczeń

Dane osobowe

  • Miejscowość
    Poznań
  • Kod pocztowy
    61-563
  • Województwo
    wielkopolskie

Profil płatny

  • Kategoria
    usługi

Converted

  • Tytuł
    WITAJ, tu znajdziesz opowiedzi na swoje pytania

ania_oczykulka's Achievements

WITAJ, czytaj i pytaj... :)

WITAJ, czytaj i pytaj... :) (1/9)

10

Reputacja

  1. Chwile spędzone przy grillu z przyjaciółmi:) Deser z grilla, który można przygotować na wiele sposobów. Jakie owoce lubisz? Truskawki, maliny, jagody, śliwki ! Każde można użyć do tego przepisu. Niespodziewane wizyty? Zawsze mam pod ręką owoce, które wykorzystuję - zanim znajomi się rozgoszczą. Polecam ! Owoce pod kruszonką składniki 3 szklanki świeżych truskawek 2 szklanki pokrojonych w kawałki rabarbaru 1/2 szklanki cukru pudru 1/4 łyżeczki soli 1 szklanka pokruszonych herbatników 1/3 szklanki mąki 3 łyżki brązowego cukru 2 łyżki masła Wskazówki 1. Połączyć truskawki, rabarbar, cukier i sól. Przykryj pojemnik z owocami folią aluminiową. 2. W małej misce wymieszaj kruche herbatniki, mąkę i brązowy cukier. Użyj miksera, dodaj pokrojone twarde masło, wyrabiaj aż pojawi się typowa kruszonka. Odstaw do lodówki. 3. Przygotuj grilla ze średnio gorącymi węglami wokół krawędzi grilla. Na środku grilla umieść naczynie owoców z folią na wierzchu. Zakryj grilla na 30 minut. Odkryj po 30min folię i posyp wierzch owoców kruszonką. Przykryj grill na 10 do 15 minut. Podawaj na ciepło z lodami waniliowymi. Jeszcze co mogę polecić, to pieczone gruszki z żurawiną. Ich smak przenosi mnie do wakacji spędzonych z rodzina w Szklarskiej Porębie w apartamentach Widok. ach...Chwilo trwaj
×
×
  • Dodaj nową pozycję...